• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SPM: Zpomalovací (buzerační) semafory zásadně projíždím na červenou a s klaksonem. Nejlepší je to ve 3 ráno. On to někdo dělá jinak? 8-O
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: ja ani poradne nevim, co tim ty obce sledujou... treba v Nehvizdech je zona 40 a na zacatku obce od Pardubic je zpomalovaci semafor s radarem. Realne ikdyz jedes lehce pres 50 tak ten semafor setrva na zeleny. A ikdyz se clovek blizi rychleji a na tom semaforu padne cervena, tak pokud se zpomali +- na tech 50, tak se semafor vrati na zelenou jeste s velkym predstihem, nez k nemu clovek dojede. Takze bych osobne tipl, ze vybiravost useku zavisi na tom, jestli dana obec ma obecni policii vybavenou radarem. V pripade ze ne, tak je to asi jenom snaha o tom, aby tam lidi nejezdili 80.
    RAV
    RAV --- ---
    KORKMAZ:
    Patnáctiletá řidička srazila dívku s kočárkem a těžce ji poranila - iDNES.cz
    http://usti.idnes.cz/...rob-teplicko-zraneni-182-/usti-zpravy.aspx?c=A170816_101254_usti-zpravy_vac2
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    JOPS: vsimli a rikal jsem si jestli je to schvalne. Tam je to divoky i v opacnym smeru, mam pocit ze pokazdy kdyz tam jedu je to trochu jinak (coz je, pravda, tak 5x do roka), a mam pocit ze jsou z toho zmateny vsichni - nekdo to tam pali 130, nekdo 80, nekdo neco mezi, nekdo jede uprostred 60... :)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Tam je úsekový měření jenom na tý značený 80km/h a to jen kousek směrem do Prahy.
    MVEK
    MVEK --- ---
    JOPS: Neber mě za slovo, jel jsem tam sice nedávno, ale jinak tak jednou za čtvrt roku, když se mi z Mělníku nechce jet přes Líbeznici.
    JOPS
    JOPS --- ---
    MVEK: ja mam pocit, ze presunuli cedule PRAHA vic k centru. Nevim no...
    MVEK
    MVEK --- ---
    JOPS: Divné, přísahal bych, že tam stovka v Praze nebyla už rok, dva... Nebo minimálně od té doby, co je tam podle nové klasifikace ta silnice pro motorová vozidla (což je taky hezký dáreček, protože znám dost míst, kde tak klesla rychlost na 110 ze 130).
    JOPS
    JOPS --- ---
    vy co jezdite po D8 :) vsimli jste si, ze uz za znackou Praha neni znacka maximalni rychlost 100km/h ? :)

    Ted to je

    - Silnice pro motorova vozidla
    - Znacka omezujici rychlost na 100km/h
    - Znacka PRAHA = 80km/h :)))


    jsem zvedavej, kdy mi dorazi prvni pokuty... Protoze jsem to tam klasicky mydlil kilo deset a fakt to je uz pres dva mesice udelany timhle zpusobem.

    Kurvy :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    PISKVOR: Zrovna v Praze se mi to neděje, spíš na vesnicích, když má vesnice 30 a já tam jedu 55, protože zapomenu. V Praze snad jedině v Kolodějích. Jinak je mi jasné, že asi málokdy měří v takových těch obytných zónách (ať už označených rychlostní zónou, nebo značkou Obytná zóna).
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MVEK: To se podle mě neděje: třeba Karlín se Zónou 30 docela funguje, ale na dlouhý a rovný Pernerově se v tý 30 jezdí podle zvykového práva 70, a nikdy jsem tam neviděl policajty. Vlastně jsem už hodně dlouho neviděl nikde v Praze živý policajty měřit.

    TL;DR: podle mých anekdat to alespoň v Praze nehrozí, pokud se ve 160 někde nevysekáš.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Je tu dlouho klid, tak by mě zajímalo, jestli jste už někdo dostal pokutu, nebo byl stavěn atp. kvůli nedodržení rychlosti v zóně (třeba ty oblíbené třicítky a čtyřicítky v obcích?

    Nezřídka se mi totiž stane, že do nějaké přijedu, něco tam vyřídím, nebo tam i pobudu den, dva, a pak odjíždím a to, že jsem v zóně si připomenu, až když z ní odjedu.

    Je mi jasné, že s výmluvou, že prostě za dvě křižovatky na zónu zapomenu, bych asi těžko uspěl (i když to se mi taky často stává, že podvědomě po čase přidám na otáčky, na které jsem zvyklý).
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Poprvé v této dekádě se mi poštěstilo projet se křížem krážem po ústeckym kraji mimo hlavní silnice města atd. a docela mě překvapilo, že účka jezdí jako účka i tam u nich, kde by se teoreticky měli aspoň trochu orientovat. Takže co se tam za těch cca 7 let změnilo? Vlastně nic, jen lidi účkujou v novějších autech :-)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KRUPAN: "Je to věc, kterou si ponese po zbytek života." Chudáček malej vrahounek, ťuťu.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    Soud znovu potvrdil vinu muže, který srazil cyklistu a zabil jiného řidiče - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...ic-sazka-cyklista-umrti-ridic-fvd-/domaci.aspx?c=A170807_113329_domaci_nub

    mrdka mladá, vylízaná
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    KORKMAZ: To rozhodně, na to se moc těším!!
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    PHAILO: Počkej, až vystřihnou (dvoupruhový!) kruháč před Benešovem. Když se to spojí s kolonou od Mrače, tak to bude teprve stát za to.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Jezdím po I/3 několikrát týdně. Potvrzuji, že na místech sbíhání 2 pruhů do jednoho vznikly nové špunty a tedy nové kolony. Navíc zelená plastová dilda akorát brání uhnutí IZS v případě pomalu jedoucí kolony. Prostě další dementní dopravní opatření.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    GREVE: Presne, jak pises - kdekoliv je usek s vic pruhama, tak se to tam akorat stosuje.. viz treba cesta do Benesova
    SPM
    SPM --- ---
    GREVE: Já se trochu obávám, že pěkné to ve výsledku bude jenom v jednom směru... pokud se to provede v klasickém provedení, kdy mezi tím jednorpuhovým protisměrem bude dvojitá plná a najebané palisády, tak jeden směr sice pojede, zato protějšek se potáhne za prvním šnekem několik kilometrů, než ten pruh skončí a půjde legálně předjet. Zrovna na té I/3, kde ty pruhy se dávají do kopců, takže ve směru na Prahu jich je minimum, se mi to stává snad pokaždý, že chytnu nějakýho sedmdesátkáře na začátku toho dvoupruhu a jedu za ním 10km.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam