• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    MELDA
    MELDA --- ---
    FORTRESS: Ti sem hodim video pri pristi mlze...ok? :-)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MELDA: Přečetl jsem si celou debatu od začátku. Nikdo netvrdí, že denní svícení v mlze je ok, vyjma případu, kdy nejde o mlhu, která by podstatně snižovala viditelnost. Takže ano, vedeš válku sám se sebou. Soudě podle velikosti písmen jde dokonce o svatou válku.
    MELDA
    MELDA --- ---
    DANYSEK: Priteli, bohuzel jsem nikdy nebyl a nebudu ovce, ktera se vzdy poslusne zaradi se sklopenou hlavou do stada. Takze i ted se pokusim treba jen na socialnich sitich poukazat na to, ze ridici za volantem se cim dal vic venuji jinym aktivitam (mobil) nez rizeni a sledovani provozu. A byvaji tak dost casto velmi nebezpecni nejen sobe, ale a to hlavne svemu okoli. Ona neznalost pravidel neomlouva.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    MELDA: Já myslim že to lze obsáhnout do dvou příspěvků a nedělat z toho tady hysterickej mimibazar.
    MELDA
    MELDA --- ---
    FORTRESS: nejak to nezapada do topicu klubu? Prvni mlha, myslis, ze bude posledni a do pristiho jara uz zadna nebude? Myslis, ze je zbytecne poukazat na to, ze lidi diky veskerym vymozenostem novych aut zapominaji na to co driv bylo bezne delat? Mas neco k tematu, k diskuzi nebo neco pro nas prinosneho, cim by si nas chtel obohatit?

    Rekl bych, ze ne
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MELDA: to je holt realita, s tim se smir. Nic jineho ti beztak nezbyva... :)
    MELDA
    MELDA --- ---
    DANYSEK: A to taky delam :-) Ale pokud ti prijde 70% ridicu, jako obcasne, vyjmecne nelogicke chovani, tak mne to prijde spis jako dost velke varovani co za idioty jezdi po silnicich. A ze tech co jsou opatrni, predvidaj a jezdej ohleduplne je bohuzel uz znacna mensina.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MELDA: pokud jsis doted nezvykl na to, ze na silnicich musis predvidat i nelogicke chovani ostatnich ridicu, mel by ses radeji venovat jine profesi :)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Jak dlouho tady chcete psát o první mlze.
    MELDA
    MELDA --- ---
    DANYSEK: Bohuzel bejvavalo, koukam, ze nyx je plnej lidi co neumi cist, ale hnedka se ke vsemu musi vyjadrovat.

    V klidu. Diskuzi na tema denni sviceni v huste mlze bych timto ukoncil, preju dal plno prijemnych kilometru bez nehod.

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MELDA: nyx nejsou novinky...
    MELDA
    MELDA --- ---
    DANYSEK: byl to font pro ty, kteri klasicke pismo nectou, ale hned tu chytrakujou, jak jsou zbytecne mlhovky, ze oslnuji atd.

    Ja budu rad, kdyz si minimalne polovina z tech 70%, ktere jsem vcera rano potkal na silnici a dalnici d1, uvedomi ze denni sviceni je opravdu na sviceni behem dne, kdyz neprsi, nesnezi a neni mlha a naopak je krasne slunicko. A v opacnem pripade aspon rozsvitej potkavaci a obrysova svetla, aby je ti mene sikovnejsi ridici, jako jsem ja, lepe videli v mlze, v desti a hustem snezeni.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MELDA: ten font sis ale mohl odpustit... :)
    MELDA
    MELDA --- ---
    PHAILO: O tom mluvim od zacatku a o tom cela debata je, kdy mne tu polovina lidi vyklada, jak ho mlhovky oslnuji a druha polovina mluvi, ze denni sviceni je ok.

    precti si celou tu debatu od zacatku a pak mluv.
    MELDA
    MELDA --- ---

    ZNOVU TU PODOTÝKÁM A ZDŮRAZŇUJI PRO TY, KTEŘÍ NECHÁPOU POJMY A DOJMY A NEUMĚJÍ SI PŘEČÍST ANI TO CO MNĚ SERE, ŽE CELOU DOBU TU ZDŮRAZŇUJI, ŽE JE DEBIL TEN, KDO V HUSTÉ MLZE JEDE POUZE S OSVĚTLENÍM VOZU VPŘEDU NA TZV. DENNÍ SVÍCENÍ, KTERÉ JE VELMI ČASTO ŘEŠENOU DVĚMA SLABEJMA TENKEJMA LINKAMA LED SVĚTEL.



    O tom, jestli v mlze svitit jen potkavackama nebo mlhovkama o tom tu vubec nediskutuju, protoze v obou pripadech je NAROZDIL od denniho sviceni osvetlena i zadni cast vozu a vo to tu jde predevsim.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MELDA: O tom se tě nikdo nesnaží přesvědčit.
    MELDA
    MELDA --- ---
    PHAILO: Valku se sebou? Spis bych rekl, ze s trolama...mluvim tu o huste mlze a idiotech co nemaji zapnute ani potkavacky, ale jen denni sviceni, takze vepredu jim sviti nejaky posrany ledky (budiz, ty jsou aspon trochu videt), ale v zadu jim nesviti ani zarovka na osvetleni znacky - nic. A o tom tu celou dobu mluvim, ze takovej ridic je u mne ultra debil.

    Kdo sviti v mlze s potkavackama je ok. Proti tomu nic nenamitam, je na kazdym, at si odhadne, jak je videt nebo jak moc chce byt viden. O tom tu mluvim celou dobu, jen jsou kroutil hlavou nad tim, co mne to tu sypete do hlavy a o cem se mne snazite presvedcit, ze jako denni sviceni v mlze je lepsi nez zapnuty mlhovky, protoze tolik auta neoslnujou. To sem myslel, ze si budu muset dat mokrej hadr na varlata.
    SPM
    SPM --- ---
    LOPIK: mně zase nějakej tydýt vysvítil auto dálkovkama, asi mu přišlo, že bylo málo mlhy na mlhovku...

    DIVA: a tohle taky moc nechápu... sice mě moc nerajcujou auta s pouštěnou mlhovkou za bezchybné viditelnosti (a zejména ty s přední), ale jestli někoho vážně oslňuje zadní mlhovka, tak by v přední řadě za snížené viditelnosti neměl vůbec nikam vyjíždět, protože oslnění od mlhovky je úplný kulový proti oslňování potkávačkama naložených aut, jejichž takyřidič nemá nejmenší ponětí, k čemu je ten otočný ovladač vlevo od volantu. A že takových aut po večerech jezdí víc jak polovina...
    DIVA
    DIVA --- ---
    A abych pravdu rekla, mi zapomenute zapnute mlhovky nevadi, moje oko to snasi bez problemu. Ale vim, jak casto to ridicum velice vadi, tak jsem opatrna a vcas je zhasinam a obecne nenaduzivam. Protoze oslneny ridic je opravdu nebezpecny, nebezpecnejsi nez spatne viditelna prekazka podle me.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Celkem casto mlhovky nezapnu i kdyz lidi kolem je zapinaji, protoze to delaji podle me zbytecne. Jakmile je to podle me potreba, mlhovky samozrejme zapnu .) a myslim ze takhle to dela vetsina z nas, jen mame rozdilne predstavy o tom zlomovem okamziku .) zivot mezi lidmi neni pericko ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam