• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    MELDA
    MELDA --- ---
    DANYSEK: Bohuzel bejvavalo, koukam, ze nyx je plnej lidi co neumi cist, ale hnedka se ke vsemu musi vyjadrovat.

    V klidu. Diskuzi na tema denni sviceni v huste mlze bych timto ukoncil, preju dal plno prijemnych kilometru bez nehod.

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MELDA: nyx nejsou novinky...
    MELDA
    MELDA --- ---
    DANYSEK: byl to font pro ty, kteri klasicke pismo nectou, ale hned tu chytrakujou, jak jsou zbytecne mlhovky, ze oslnuji atd.

    Ja budu rad, kdyz si minimalne polovina z tech 70%, ktere jsem vcera rano potkal na silnici a dalnici d1, uvedomi ze denni sviceni je opravdu na sviceni behem dne, kdyz neprsi, nesnezi a neni mlha a naopak je krasne slunicko. A v opacnem pripade aspon rozsvitej potkavaci a obrysova svetla, aby je ti mene sikovnejsi ridici, jako jsem ja, lepe videli v mlze, v desti a hustem snezeni.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MELDA: ten font sis ale mohl odpustit... :)
    MELDA
    MELDA --- ---
    PHAILO: O tom mluvim od zacatku a o tom cela debata je, kdy mne tu polovina lidi vyklada, jak ho mlhovky oslnuji a druha polovina mluvi, ze denni sviceni je ok.

    precti si celou tu debatu od zacatku a pak mluv.
    MELDA
    MELDA --- ---

    ZNOVU TU PODOTÝKÁM A ZDŮRAZŇUJI PRO TY, KTEŘÍ NECHÁPOU POJMY A DOJMY A NEUMĚJÍ SI PŘEČÍST ANI TO CO MNĚ SERE, ŽE CELOU DOBU TU ZDŮRAZŇUJI, ŽE JE DEBIL TEN, KDO V HUSTÉ MLZE JEDE POUZE S OSVĚTLENÍM VOZU VPŘEDU NA TZV. DENNÍ SVÍCENÍ, KTERÉ JE VELMI ČASTO ŘEŠENOU DVĚMA SLABEJMA TENKEJMA LINKAMA LED SVĚTEL.



    O tom, jestli v mlze svitit jen potkavackama nebo mlhovkama o tom tu vubec nediskutuju, protoze v obou pripadech je NAROZDIL od denniho sviceni osvetlena i zadni cast vozu a vo to tu jde predevsim.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MELDA: O tom se tě nikdo nesnaží přesvědčit.
    MELDA
    MELDA --- ---
    PHAILO: Valku se sebou? Spis bych rekl, ze s trolama...mluvim tu o huste mlze a idiotech co nemaji zapnute ani potkavacky, ale jen denni sviceni, takze vepredu jim sviti nejaky posrany ledky (budiz, ty jsou aspon trochu videt), ale v zadu jim nesviti ani zarovka na osvetleni znacky - nic. A o tom tu celou dobu mluvim, ze takovej ridic je u mne ultra debil.

    Kdo sviti v mlze s potkavackama je ok. Proti tomu nic nenamitam, je na kazdym, at si odhadne, jak je videt nebo jak moc chce byt viden. O tom tu mluvim celou dobu, jen jsou kroutil hlavou nad tim, co mne to tu sypete do hlavy a o cem se mne snazite presvedcit, ze jako denni sviceni v mlze je lepsi nez zapnuty mlhovky, protoze tolik auta neoslnujou. To sem myslel, ze si budu muset dat mokrej hadr na varlata.
    SPM
    SPM --- ---
    LOPIK: mně zase nějakej tydýt vysvítil auto dálkovkama, asi mu přišlo, že bylo málo mlhy na mlhovku...

    DIVA: a tohle taky moc nechápu... sice mě moc nerajcujou auta s pouštěnou mlhovkou za bezchybné viditelnosti (a zejména ty s přední), ale jestli někoho vážně oslňuje zadní mlhovka, tak by v přední řadě za snížené viditelnosti neměl vůbec nikam vyjíždět, protože oslnění od mlhovky je úplný kulový proti oslňování potkávačkama naložených aut, jejichž takyřidič nemá nejmenší ponětí, k čemu je ten otočný ovladač vlevo od volantu. A že takových aut po večerech jezdí víc jak polovina...
    DIVA
    DIVA --- ---
    A abych pravdu rekla, mi zapomenute zapnute mlhovky nevadi, moje oko to snasi bez problemu. Ale vim, jak casto to ridicum velice vadi, tak jsem opatrna a vcas je zhasinam a obecne nenaduzivam. Protoze oslneny ridic je opravdu nebezpecny, nebezpecnejsi nez spatne viditelna prekazka podle me.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Celkem casto mlhovky nezapnu i kdyz lidi kolem je zapinaji, protoze to delaji podle me zbytecne. Jakmile je to podle me potreba, mlhovky samozrejme zapnu .) a myslim ze takhle to dela vetsina z nas, jen mame rozdilne predstavy o tom zlomovem okamziku .) zivot mezi lidmi neni pericko ,)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PHAILO: Mě to ještě nikdy neoslnilo, zato už jsem zažil blbce, co se kvůli tomu málem porvali uprostřed silnice /mlha fakt byla, nějakej tydýd hrozně chvátal, nejdřív troubil kvůli mlhovkám na mě, tak jsem ho pustil před sebe. To samý pak na toho přede mnou, toho potom i vybrzdil a šli na sebe řvát :-))
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    JASNĚ, mluvíme o situaci, když vidíte před sebou jenom nějakej oblak :))
    ouk
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    KRUPAN: Kdyz chcije tak, ze musim hadat jestli ten oblak prede mnou je auto, nebo tam jen chcije jeste o neco vic, tak zapinam.
    HANZO
    HANZO --- ---
    KRUPAN: když nevidím auta před sebou, tak ano, ale vypínám v koloně
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    a zapínáte mlhovky, když to mastíte po dálnici za hustýho deště?

    tyve, radši trochu oslnit, než mít nezvanýho návštěvníka v kufru
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MELDA: Vedeš tu zbytečnou válku sám se sebou. Mlhovky ano, když je taková mlha, že bez nich auta nejsou vidět. Jinak stačí potkávačky. A je jen málo věcí horších, než zadní mlhovka, která je zbytečně zapnutá a způsobuje oslnění.
    MELDA
    MELDA --- ---
    BASIK: Celou dobu tu mluvim a myslim si, ze jsem to napsal celkem jasne, ze kdyz je mlha jako prase, ze je opravdu dost blbe videt, tak ze opravdu neni normalni jet po silnici, dalnici se svetlama pro denni sviceni. Je uplne jedno, jakou rychlosti se po one komunikaci clovek pohybuje, ale proste neni to normalni a dokonce zakon prikazuje, ze je ridic povinen v mlez pouzit zadnich mlhovych svetel.

    Vubec tady nemluvim a nediskutuju vo tom, ze muze byt mlha takova, ze je videt na 200 metru, nebo, ze kdyz prsi, tak je to v pohode a podobne. Mluvim tu celou dobu o tom, ze kdyz je mlha takova, ze jen blbec by si rekl...je dneska je krasnej slunecni den, tak ze v ten okamzik se ony zadni svetla na aute maji zapnout.

    A pokud je nekdo takovej cita, ze mu vadi zadni mlhova svetla, tak proste ma pred sebe pustit auto co je ma vypnuty a nebo si dat poradnej odstup. Ale kuli me je klidne zapnete na maximalni vykon, at vas vidim a hlavne at vidim kam jedete.

    nevim, jak a kdo ma moc zkusenosti jezdenim mimo mesto a dalnici, ale budte si jisti, ze daleko lepe se vam pojede za autem, ktery ty koncova nebo i mlhova svetla bude mit zapnuty, nez za autem, kterej nebude mit zapnuty v zadu nic a budete koukat jen na obrys nejakeho neurciteho tvaru, kterej se prodira hustou mlhou a obcas vam uplne zmizi a vy nevite, jestli vam poodjel a zmizel v mlze nebo odbocil nebo tam byla zakruta.

    Ale v pohode... mel sem dat anketu anonymni, prijde mne, ze dost lidi, podle toho jakou tu vedeme od rana diskuzi nehlasuje tak, jak ve skutecnosti pak na silnici kona, takze se z toho asi nic smerodatneho nedozvim.

    Kazdopadne si myslim, ze uz s ohledem na ostatni ucastniky silnicniho provozu by jste ty mlhovky v mlze zapnout mohly... sami sebe tim oslnovat nebudete a mne tim docela pomuzete. Diky.
    BASIK
    BASIK --- ---
    MELDA: Vim, ale pro nejakej zaver diskuze je to bezpredmetny. Proste se maj pouzivat svetla odpovidajici situaci, na tom se predpokladam shodnem. A mensi problem jsou pro me (ciste ze zkusenosti) auta neosvetleny nez presvetleny.
    MELDA
    MELDA --- ---
    BASIK: A vis jakej je hlavni rozdil mezi dennim svicenim a klasickejma obrysovejma a potkavacima svetlama? Protoze me prijde, ze se tu bavime tak nejak jeden o voze a druhej o koze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam