• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    MELDA
    MELDA --- ---
    DANYSEK: Celkem jo, protoze za celou dobu mam ridicak c.2 a na urade jsem byl kuliva ridicaku vzdy jen jednou a to pro jeho vyzvednuti :-) To koukas vid? :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MELDA: 2x se chodi odjakziva... to te prekvapuje? :)
    MELDA
    MELDA --- ---
    LOL
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MELDA: přesně tak!
    MELDA
    MELDA --- ---
    TRISSIE: Takze na urad vlastne musis jit 2x. Poprve pri podani zadosti, predani fotky a odevzdani stareho ridicaku a pak podruhe, aby jsi si ho vyzvednul?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MELDA: "na počkání" znamená do pěti dní (za tu pětistovku), tiskne se to ve státní tiskárně cenin, pokud vím...
    MELDA
    MELDA --- ---
    TRISSIE: Parada. A delaji to aspon na pockani?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MELDA: protože státní správa, že... uživatelská vstřícnost nadevše!

    DANYSEK: a fotku, fotku tam musíš nosit fyzicky, protože očividně koupit ty samé kamery, jako mají na občankách, i pro řidičáky by bylo moc peněz...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MELDA: ne, to půjde až od půlky příštího roku.
    MELDA
    MELDA --- ---
    DANYSEK: Takze letos zatim prihlaseni a prehlaseni auta lze resit kdekoliv a ridicaky az pristi rok? A ten duvod je k tomu jakej? To je posledni doklad, kterej si musis vyrizovat v miste trvaleho bydliste...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TRISSIE: to je stejna demence, jak s tema fotkama... ktery taky maj elektronicky ulozeny, ale na ridicak proste nejdou.
    MELDA: az od pristiho roku...
    MELDA
    MELDA --- ---
    TRISSIE: To nemuzes resit kdekoliv?
    MELDA
    MELDA --- ---
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.


    Dle osazenstva tohodle klubu kdo tu na mne reagoval je tohle dost dobrej blabol :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    z jiného soudku - pokud vás čeká v nejbližší době výměna řidičáku a mysleli jste si, že to jde zařídit na základě plné moci (protože když si to člověk hledá na portálu veřejné správy, kde by čekal, že budou informace správně, tak se dočte, že na podání žádosti stačí obyčejná plná moc), tak nejde. už asi měsíc nebo dva je potřeba tam jít osobně, protože je potřeba se podepsat na tablet, aby pak mohli ten podpis (ano, ten samý, co má člověk naskenovaný v občance a pasu) natisknout na řidičák.

    ať žije uživatelská vstřícnost státní správy... (jo, sere mě to nejvíc kvůli tomu, že s trvalým pobytem v okrese Praha-západ to můžu řešit pouze na dvou okýnkách na úřadě na Praze 2, ač mám na dohled jiný úřad, u nějž se navíc dá parkovat, ovšem ten je v jiném okrese - a já se jak debil potáhnu do centra Prahy MHD se čtyřma malýma dětma, nebo budu čekat na září a platit pětikilo za zrychlené vydání, případně riskovat jízdu s neplatným ŘP, když to nestihnou vydat včas).
    MELDA
    MELDA --- ---
    PHAILO: V poradku... pokud to v ramci tohoto klubu berete tak, ze poukazat na neco co je dost alarmujici je vlastne v tomto klubu nezadouci, jakakoliv debata kolem toho pak taky, tak ano..jsem OT. Prijde mne to jako obdobna debata ve vedlejsim klubu, kde sem poukazal na velmi rozsirujici se nerest lidi, kdy manipuluji, ovladaji ci jinak vyuzivaji chytry telefon pri rizeni auta (cteni zprav v popojizdejici kolone, na semaforu, telefonovani za jizdy). Tam taky vlastne nikdo nerekl, ze telefonovani za jizdy je spatne, ale poluvina lidi mela plno kecu na to, ze ladeni radia, jezeni bagety a dalsi cinosti jsou vlastne stejne nebezpecne, ale nejsou zakazane... Stejnej pocit z te debaty mam zde. Kdy vlastne nikdo nerekl, ze denni sviceni v mlze je kundovina, ale vsiochni tu naopak zacali prudit, ze je mlhovky oslnuji.

    V poradku, uz mlcim.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MELDA: s tim bez na Novu... zrovna tady tolik publika fakt neni.... :)
    MELDA
    MELDA --- ---
    FORTRESS: Ti sem hodim video pri pristi mlze...ok? :-)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MELDA: Přečetl jsem si celou debatu od začátku. Nikdo netvrdí, že denní svícení v mlze je ok, vyjma případu, kdy nejde o mlhu, která by podstatně snižovala viditelnost. Takže ano, vedeš válku sám se sebou. Soudě podle velikosti písmen jde dokonce o svatou válku.
    MELDA
    MELDA --- ---
    DANYSEK: Priteli, bohuzel jsem nikdy nebyl a nebudu ovce, ktera se vzdy poslusne zaradi se sklopenou hlavou do stada. Takze i ted se pokusim treba jen na socialnich sitich poukazat na to, ze ridici za volantem se cim dal vic venuji jinym aktivitam (mobil) nez rizeni a sledovani provozu. A byvaji tak dost casto velmi nebezpecni nejen sobe, ale a to hlavne svemu okoli. Ona neznalost pravidel neomlouva.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    MELDA: Já myslim že to lze obsáhnout do dvou příspěvků a nedělat z toho tady hysterickej mimibazar.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam