• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    JOPS
    JOPS --- ---
    Resili jsme kolegou tuhle situaci. Ja byl jako spolujezdec, kolega ridic.

    My jsme vyznaceni cervene
    Tramvaj je modra

    Na semaforu se nam objevila zelena (doleva) a zaroven se rozjela tramvaj. Chapu dobre, ze ta tramvaj ma prednost a zaroven ji sviti zelena stejne jako nam ? Nebo tam spis tramvajak nemel co delat ? Kdyby tramvaj jela proti, tak ok, s tim problem neni ji pustit, ale kdyz je takhle vedle vasi prdele...

    kdyby ta krizovatka nebyla rizena semafory, tak to beru, tramvaj pustime, ale kdyz se rozsviti zelena, tak podle meho laickeho nazoru tam tramvaj nemela co delat.

    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: Docela drsný. Vždycky jsem říkal, že jsou tramvajáci nervózové, ale po shlédnutí tohoto to začínám celkem chápat...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    VIDEO: Lidé nám skáčou před tramvaje, ukazují pražští dopraváci - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...-tramvaj-doprava-praha-nehody-dto-/domaci.aspx?c=A170824_170702_domaci_jkk
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    J3RRYNA: I ty piráte!
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    Tyvole mlhovky - jednoduché pravidlo - pokud za jakéhokoliv počasí uznám za vhodné zapnout zadní mlhovky, činím tak zásadně pouze potud, pokud nejsem viděn! Jakmile se navzájem vidím s vozidlem, které mě případně dojíždí, tak tu mlhovku vypnu, to dá rozum!
    GREVE
    GREVE --- ---
    TRISSIE: No ale to (doufám) platí jen při změně obce, ne? Vždycky jsem žil v dojmu, že při stěhování v rámci Prahy není potřeba s řidičákem nic dělat.
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: jako minimálně je tam nějaký místo s registrací nebo něco takovýho, který u mě se třeba řešilo taky, pač jsem se odstěhoval moc daleko :-)) ale jinak je celkově celej institut trvalýho bydliště nebetyčná píčovina.
    MVEK
    MVEK --- ---
    :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MVEK: www.praha.eu/jnp/cz/potrebuji_resit/zivotni_situace/dopravnespravni_cinnosti/registr_ridicu/registr_ridicu-vymena_ridicskeho_prukazu_pri_zmene.html
    no jo, a máš to udělat do pěti dní od nastálé skutečnosti, nejlépe s novou občankou (kterou ti vydají do 30 dní...)
    MVEK
    MVEK --- ---
    TRISSIE: WTF? To jsem tedy minul a v životě by mě nenapadlo řešit řidičák, po změně trvalého bydliště. Aneb, jak říkáš, adresa tam není, tak mě nenapadá, co by se mělo měnit.
    Akorát vím, že je povinné přehlásit auto.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    GORG: Jn... právě proto by se takovýhle video mělo dostat k co nejvíce lidem. Prostě lidi neví, že je to tak snadný tu závoru nadzvednout nebo ji prorazit. Už v autoškole by to měli lidem říkat.
    GORG
    GORG --- ---
    PNXNTDD: Teda ty starsi modely signalizace by meli vymenit.Na tom videu to blikani fakt nebylo skoro videt. To prece musi porusovat nejakou normu.

    Kazdopadne ze se nekdo boji prorazit zavoru, ale nema problem porusit zakon vjezdem na prejezd, kdyz blika cervene, je zarazejici. Jiny reseni uz prece neni tak na co cekat...
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Řešení kritických situací na železničních přejezdech
    https://www.youtube.com/watch?v=6Sk6wprQhGw&feature=youtu.be
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: já jsem se naposledy stěhovala ještě v době, kdy existovala detašovaná pracoviště, takže v jedné vesnici jsem si vyřídila občanku, v jiné vesnici auto, a protože ty řidičáky už tehdy šly zařídit jen v té Praze, tak tam mám furt staré trvalé bydliště.
    Stejně nějak nechápu tu nutnost vyřizovat nový řidičák po přestěhování, když na něm adresa nikde není, a identitu snad policie ověřuje podle rodného čísla?
    a stejně je to při kontrole každému u prdele, manžel to řešil o poznání míň, takže měl na sebe psané auto s libereckou SPZ, řidičák vydaný v Praze a občanku ze Středočeského kraje - a policajtům to bylo jedno...
    SPM
    SPM --- ---
    a o mnoho veselejsi to je, kdyz se navic obcanky davaji na stejnem miste, co ridicaky. to jsem takhle menil trvale bydliste, takze k jednomu okenku jsem se dosel vyfotit, k druhemu jsem donesl vlastni fotky a ke tretimu clovek nosi rucne vyplneny 8 strankovy formular per kazde auto o prevodu majitele, kde 2x napise sam sebe jen s jinou adresou :-) a kdyz zrovna pani za okynkem nema svuj den, tak vylepsi technicak od auta o 3 vydani malyho technicaku za jeden den, nez se to povede :-) (ale to jsem mel asi jeste stesti, protoze byvalemu majiteli toho auta pri registraci zahadne zesedivela barva a mezi sedackama mu vyrostl fofrklacek :-) )
    MELDA
    MELDA --- ---
    DANYSEK: Celkem jo, protoze za celou dobu mam ridicak c.2 a na urade jsem byl kuliva ridicaku vzdy jen jednou a to pro jeho vyzvednuti :-) To koukas vid? :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MELDA: 2x se chodi odjakziva... to te prekvapuje? :)
    MELDA
    MELDA --- ---
    LOL
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MELDA: přesně tak!
    MELDA
    MELDA --- ---
    TRISSIE: Takze na urad vlastne musis jit 2x. Poprve pri podani zadosti, predani fotky a odevzdani stareho ridicaku a pak podruhe, aby jsi si ho vyzvednul?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam