• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    J3RRYNA: Jo, takže asistenti jsou apriori zlo. Určitě. Záleží to samozřejmě na konkrétním use-case. Ale třeba na dlouhé cesty jsou některé správně fungující asistenty dobro. Schválně píšu správně fungující, protože i u věcí jako automatické brzdění před překážkou jsou v implementaci značné rozdíly. Například tam, kde se VW dopustí omylu a je schopno ti překazit předjížděcí manévr Audi funguje bez problémů, atd. Nejstarší auto, které jsem řídil, je Š 1000MB, rok nevím.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    PHAILO: jako je, ale asi když se na tom shoduju nejen se špičkami automobilové žurnalistiky, ale i se slečinkami z F1, které když maj zkusit turbínu z osmdesátek, tak bečí, že nechápou, jak tím Senna mohl jezdit tak na tom asi dost možná něco bude...


    ADMIX: ne, jezdím jen bez ABS (protože bez něj umím brzdit lépe, než s ním, přičemž čím horší adhezní podmínky, tím jsem za absenci ABS vděčnější.). U lehkého auta typu Miata preferuji dokonce i absenci posilovače řízení, protože když přejedu brouka, vím, co před týdnem žral na oběd a to je pro mě rozhodující informace, rozuměj...

    Děcka, jaké je nejstarší auto, které jste kdy řídili, hm?
    SPM
    SPM --- ---
    JOPS: to jsi přišel o většinu zábavy... třeba když ho hned na začátku jebe za to, že odbočuje do leva z protisměru, objede s ním ten blok, ať to zkusí znova a on to veme zase protisměrem :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    JOPS: No, ja teda pamatuju, ze pokud clovek neudelal testy, a udelal jizdu, tak sel jenom na fizlarnu na Vysehrad delat testy. Rec je o roce 1997, jak to bylo pak netusim.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ADMIX: sry, nemam v praci zvuk :) ale ten zakaz me pobavil :-D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    JOPS: Vsak to tam rika na konci, ze se zmenil zakon. Driv to tak afaik fakt bylo, ale uz je to dost dlouho :(
    JOPS
    JOPS --- ---
    ADMIX: a kdyz mas 27/50 tak te pustej za volant ? Ja myslel, ze kdyz neudelas testy, tak nazdar a zadne jizdy
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    BLAF: lol 10:15, rychla zkouska :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MVEK: chtěl jsem zjistit co to bylo za náklad, ale nenašel jsem to (viz odkaz), mosty jsou spočtený na nějakou nosnost. proto například se jezdí po D8 před prackovickovým tunelem jen jedním směrem, protože setrvale ujíždí i bez zátěže. tak to omezili na oba směry.
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: to bylo už dřív, ale tam to na tý cestě nastane pokaždý, když tam jede něco většího... divim se, že těma ostrůvkama vůbec projede normálně třeba kamion.
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: Jindy, nebo dneska? Neboť by to mohl být ten samý. (Já si nestěžoval, jen mi vrtá hlavou blokáda mostu pro oba směry.)
    SPM
    SPM --- ---
    Si tu stěžujte na náklad na dálnici. Já ho potkal na tahu z Hradce na Náchod a tam je to daleko větší sranda. Zejména proto, že každá vesnice v cestě módně staví na každý přechod betonový ostrůvek uprostřed, který plesknou do už tak úzké silnice, takže i osobák má co dělat se tam vykroužit. Když tam přijede takováhle obluda, tak před každou touhle kravinou musí zastavit, demontovat značka se směrem objíždění, namontovat... takže než projede prdelí typu Jaroměř, tak to třeba trvá hodinu a půl :-)
    BLAF
    BLAF --- ---
    JOPS: Moznosti je hromada, taky to mohl byt takovy ten ridicsky antitalent, co by s cistym svedomim nemel lezt za volant.

    Jako treba tuten :)
    Řidičský antitalent v autoškole. A s vysvětlujícími poznámkami...
    https://www.youtube.com/watch?v=OLtiG4YbBok
    JOPS
    JOPS --- ---
    KRUPAN: je to pruser, ale na druhou stranu se to fakt muze stat komukoliv... Kdyby byl ozralej/zfetovanej, tak zavrit az zcerna, ale tohle je proste blby.

    Nezavidim to ani jedne strane...
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    ADMIX: jasně, že nevyhraje nikdo, ale prostě mi to přijde málo...bude za dva roky venku...

    horzná představa
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    KRUPAN: Zase to ber tak, ze dokud je to nehoda, tak komu prospejes, kdyz ho misto na tri roky zavres na deset? Ja chapu, ze je to tezky rozhodovani, ale tem trem lidem to zivot uz nevrati, par dalsich zivotu uz nebude jako predtim, a dokud to nejsou umyslny trestny ciny, tak ten vinik z toho taky nevyjde bez dusevni ujmy, pokud neni potaji uplnej psychopat. Tyhle procesy nemaj zadnyho viteze ...
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    WYMA: rozpětí 3-10 let usmrtí-li dvě osoby. přeber si to jak chceš. samozřejmě, jedná-li se o závažné porušení...což mi teda přijde....kokot
    WYMA
    WYMA --- ---
    KRUPAN: nedbalostni trestny cin. muze se bohuzel stat kazdymu. nevidim objektivne vzato duvod k nejakym drakonickym trestum.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    Nehoda se třemi mrtvými je tragická nejen pro pozůstalé, tvrdí obhajoba - iDNES.cz
    https://brno.idnes.cz/...zna-smrt-rodina-stybl-dry-/brno-zpravy.aspx?c=A170920_120728_brno-zpravy_vh

    takže pan mamrd zabije tři lidi a dostane čtyři roky??? to je výsměch!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Dopravní nehody aktuálně | Dopravní info
    http://www.dopravniinfodnes.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam