• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    J3RRYNA: Náklaďák z roku 1946, všechno mechanický. Jo, jsem moc, moc, moc rád za posilovače v současném o řád hustším provozu povětšinou se současnými auty - fakt jsem to brzdil veškerým dostupným svalstvem, a zatáčí to taky velevtipně.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADAMIRA: kde kromě toho že se zamýším nad tím zda by mu měl být odebraný řid. průkaz na nějakou dobu, řešim jeho trest - odnětí svobody/podmínka? KONKRÉTNĚ, protože jste si tu vzali z nějakýho důvodu do hlavy že to řeším, což je absolutní nesmysl.

    Například zde: [ ADAMIRA @ Klub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-( ] | [ ADAMIRA @ Klub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-( ] | [ ADAMIRA @ Klub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-( ] ...

    Snad už ti to bude stačit.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    ADAMIRA: Odpovim na tu posledni otazku, prijde mi to normalni, protoze to ze nekoho prehlidnes neni fyziologicka vada. Zbytek akorat meles hovna furt dokola a nedokazes pochopit princip umyslnyho vs. neumyslnyho zavineni, tak proste vem transparent a bez demonstrovat, at ho zavrou na dvacet let.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    A co alespoň pokutu za nedání přednosti? 500 Kč? Nebo to je taky přepokládám moc tvrdej trest? Body samozřejmě ne, to už je moc brutální.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Můžu poprosit místní chytráky aby mi konkrétně odcitovali kde kromě toho že se zamýším nad tím zda by mu měl být odebraný řid. průkaz na nějakou dobu, řešim jeho trest - odnětí svobody/podmínka? KONKRÉTNĚ, protože jste si tu vzali z nějakýho důvodu do hlavy že to řeším, což je absolutní nesmysl.

    A zeptám se, co by podle Vás musel někdo udělat, kolik zabít lidí aby přišlo v úvahu minimálně nějaký přezkoušení/zdravotní prohlídka?

    Příjde Vám normální aby člověku, kterej na naprosto přehlednym useku "PROSTĚ NEVIDÍ" nezkontrolovali alespon oči?

    MVEK
    MVEK --- ---
    Naprosto souhlasím, že nedbalostní trestné činy určitě neovlivní výše trestu. U těch vědomých, úmyslných atd. předpokládám jde o ty, kde nejde snadno vyčíslit náklady/újmu... Chci tím říct, že z vlastní zkušenosti vím, že mě pokuta v řádech statisíců motivuje nebýt líný a zajistit si, abych nezanedbal nějakou povinnost (daňovou, výkazy, ochrana údajů atd.).

    Jinak po prostudování případu věřím, že bych nemusel mít problém i s tou podmínkou a zákazem řízení na nějakou dobu. Nebo možná ne, možná bych se stavěl na stranu Adamiry.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO: Kde konkrétně jakej trest?
    To s tim řidičákem?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADAMIRA: Ptal ses kde řešíš trest. Tak jsem tě odkázal na jeden z příspěvků. Určitě by se daly najít další, vzhledem k tomu, že je o tom vlastně celá tahle debata.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO: co konkrétně myslíš?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO:
    1) to máš naprostou pravdu :)
    2) to s tebou souhlasim
    3) ale KDE já řešim trest? Řešim to jak to co udělal relativizujete.

    A myslim si že min. na pár let zákaz řízení by vhod přišel, dostávaj ho lidi i za mnohem menší "přešlapy" - i když to uznávám není argument.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADAMIRA: 1. Za to, za co jde dát podmínka, jde dát trest natvrdo. Což je logické z podstaty věci. Podmínka je trest natvrdo, který je jen podmíněně odložený..
    2. Jak už jsem psal; pokud se nejedná o těžkého psychopata, ten člověk už si dá příště sakra velký pozor. Pokud vůbec sedne za volant.
    3. Naprosto vážně míněná otázka: Co je tedy podle tebe v takovémto případě účelem trestu?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO: A nehledej v tom pořád nějakou pomstu, ani ten trest tak neřeším, já jenom řeším zbavování zodpovědnosti člověka, kterej tohle provede nějakym - jak by řekl Čapek "alelidi" stylem.

    Stejně jako s tim řidičákem, příjde ti normální, aby člověk co tohle provede nebyl jakkoli "potrestanej" ve smyslu možnosti dalšího řízení (a tím nemyslim sekání rukou nebo doživotní zákaz)?


    SPM: Asi ano (s tím že za to trest natvrdo v mym případě udělit snad ani nešel)
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: kdybys místo podmínky vyfásnul trest natvrdo, tak by ses taky neodvolal?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO: Proč bych to dělal?

    Kde jsem kdy tvrdil že ten chlap má žádat o přísnější trest?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADAMIRA: A proč jsi nežádal o trest nepodmíněný?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO: Jinak já jsem se do soukolí české justice - díky řízení - dostal, vyfásl jsem púodmínku a beze slova jí přijal - protože jsem udělal to co jsem udělal.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BTW i ten soud mu dal 4 roky, možná i víc než si myslím že si zaslouží, to je ještě víc než by mu dal Adamíra, to je děsivý ne?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO: Prosimtě kde bereš "spravedlivě rozhořčených strážců tradičních hodnot" ? Co to má společnýho s tradičníma hodnotama proboha? A já se spíš vysmívám tomuhle relativizování "no von se kluk jenom nekouk, to se stává no, nechte ho bejt, zabil jenom tři lidi von si dá příště pozor" - to prostě odmítám. Ty z toho děláš úplně něco jinýho. To není o pomstě, to je o tom, že řízení je dost vážná a nebezpečná věc a vy z těch chyb děláte něco na urovni dítěte, který v omalovánkách přetáhne čáru, ještě by jste ho poplácali po zádech.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADAMIRA: Viděl jsem už pár takových spravedlivě rozhořčených strážců tradičních hodnot, kteří se dostali (ať už oprávněně či neoprávněně) do soukolí české trestní justice. Tyhle jejich silné názory se rozpadly stejně rychle, jako jejich touha všechny zavřít.

    Kdyby stav justice nebyl tak tristní, byly by to i docela zábavné a legrační příběhy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam