Moje trpělivost a pětiprodovkou na jižní spojce ČM směrem do centra asi právě dochází. Ráno tam pravidelně stojí kolony, které ačkoliv celkem jedou, tak hromada takydržitelů řidičského oprávnění si musí mermomocí zkrátit cestu o 10 sekund a předjíždět celý ten úsek až ke sjezdu na Běchovice odstavným pruhem. Kromě řady expertů s osobákama se tudy serou i autobusy MHD plné lidí a kamiony, které se do toho odstavného pruhu velice ztěží vejdou. Minulý týden mě tam málem orval autobus, kterému jaksi nevadilo, že chci sjíždět na ten sjezd a prorval to vedle mě. Dneska pro změnu mě tam kamion skřípl do kleští o druhý, když mě podjel a pak mu ten pruh přišel jaksi úzký a začal z něj najíždět na mě.
A pointa: ačkoliv to má dle mě šanci trhnou v tržbách měřenou 30ku na Novodvorský, tak jsem tam v životě neviděl stát policajta. Vyjma případů, kdy některý z těhlech expertů tam doopravdy nějaký auto orval a způsobil nehodu. Takže otázka zní: jaká instituce je ta správná, abych začal buzerovat, jestli by laskavě nechtěli začít tohle kontrolovat, když tam jezdí jedno auto za druhým?