• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Hele, spravedlivě rozhořčený občan, to je věc. S tím nic nesvedete.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PHAILO: Vzdej to, jsi v jasny nevyhode :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO: to je fakt konkretne, dik, takze nic
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    J3RRYNA: Náklaďák z roku 1946, všechno mechanický. Jo, jsem moc, moc, moc rád za posilovače v současném o řád hustším provozu povětšinou se současnými auty - fakt jsem to brzdil veškerým dostupným svalstvem, a zatáčí to taky velevtipně.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADAMIRA: kde kromě toho že se zamýším nad tím zda by mu měl být odebraný řid. průkaz na nějakou dobu, řešim jeho trest - odnětí svobody/podmínka? KONKRÉTNĚ, protože jste si tu vzali z nějakýho důvodu do hlavy že to řeším, což je absolutní nesmysl.

    Například zde: [ ADAMIRA @ Klub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-( ] | [ ADAMIRA @ Klub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-( ] | [ ADAMIRA @ Klub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-( ] ...

    Snad už ti to bude stačit.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    ADAMIRA: Odpovim na tu posledni otazku, prijde mi to normalni, protoze to ze nekoho prehlidnes neni fyziologicka vada. Zbytek akorat meles hovna furt dokola a nedokazes pochopit princip umyslnyho vs. neumyslnyho zavineni, tak proste vem transparent a bez demonstrovat, at ho zavrou na dvacet let.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    A co alespoň pokutu za nedání přednosti? 500 Kč? Nebo to je taky přepokládám moc tvrdej trest? Body samozřejmě ne, to už je moc brutální.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Můžu poprosit místní chytráky aby mi konkrétně odcitovali kde kromě toho že se zamýším nad tím zda by mu měl být odebraný řid. průkaz na nějakou dobu, řešim jeho trest - odnětí svobody/podmínka? KONKRÉTNĚ, protože jste si tu vzali z nějakýho důvodu do hlavy že to řeším, což je absolutní nesmysl.

    A zeptám se, co by podle Vás musel někdo udělat, kolik zabít lidí aby přišlo v úvahu minimálně nějaký přezkoušení/zdravotní prohlídka?

    Příjde Vám normální aby člověku, kterej na naprosto přehlednym useku "PROSTĚ NEVIDÍ" nezkontrolovali alespon oči?

    MVEK
    MVEK --- ---
    Naprosto souhlasím, že nedbalostní trestné činy určitě neovlivní výše trestu. U těch vědomých, úmyslných atd. předpokládám jde o ty, kde nejde snadno vyčíslit náklady/újmu... Chci tím říct, že z vlastní zkušenosti vím, že mě pokuta v řádech statisíců motivuje nebýt líný a zajistit si, abych nezanedbal nějakou povinnost (daňovou, výkazy, ochrana údajů atd.).

    Jinak po prostudování případu věřím, že bych nemusel mít problém i s tou podmínkou a zákazem řízení na nějakou dobu. Nebo možná ne, možná bych se stavěl na stranu Adamiry.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO: Kde konkrétně jakej trest?
    To s tim řidičákem?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADAMIRA: Ptal ses kde řešíš trest. Tak jsem tě odkázal na jeden z příspěvků. Určitě by se daly najít další, vzhledem k tomu, že je o tom vlastně celá tahle debata.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO: co konkrétně myslíš?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO:
    1) to máš naprostou pravdu :)
    2) to s tebou souhlasim
    3) ale KDE já řešim trest? Řešim to jak to co udělal relativizujete.

    A myslim si že min. na pár let zákaz řízení by vhod přišel, dostávaj ho lidi i za mnohem menší "přešlapy" - i když to uznávám není argument.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADAMIRA: 1. Za to, za co jde dát podmínka, jde dát trest natvrdo. Což je logické z podstaty věci. Podmínka je trest natvrdo, který je jen podmíněně odložený..
    2. Jak už jsem psal; pokud se nejedná o těžkého psychopata, ten člověk už si dá příště sakra velký pozor. Pokud vůbec sedne za volant.
    3. Naprosto vážně míněná otázka: Co je tedy podle tebe v takovémto případě účelem trestu?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO: A nehledej v tom pořád nějakou pomstu, ani ten trest tak neřeším, já jenom řeším zbavování zodpovědnosti člověka, kterej tohle provede nějakym - jak by řekl Čapek "alelidi" stylem.

    Stejně jako s tim řidičákem, příjde ti normální, aby člověk co tohle provede nebyl jakkoli "potrestanej" ve smyslu možnosti dalšího řízení (a tím nemyslim sekání rukou nebo doživotní zákaz)?


    SPM: Asi ano (s tím že za to trest natvrdo v mym případě udělit snad ani nešel)
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: kdybys místo podmínky vyfásnul trest natvrdo, tak by ses taky neodvolal?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO: Proč bych to dělal?

    Kde jsem kdy tvrdil že ten chlap má žádat o přísnější trest?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADAMIRA: A proč jsi nežádal o trest nepodmíněný?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PHAILO: Jinak já jsem se do soukolí české justice - díky řízení - dostal, vyfásl jsem púodmínku a beze slova jí přijal - protože jsem udělal to co jsem udělal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam