• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SITH
    SITH --- ---
    Do zatáčky přes plnou čáru :(

    Nedaleko Velvar zahynula při nehodě žena, v autě vezla dvě děti - Kladenský deník
    http://kladensky.denik.cz/...eko-velvar-zahynula-pri-nehode-zena-v-aute-vezla-dve-deti-20171003.html
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nerad dědkovsky nadávám, ale zas jsem schytal za sebe auto, jemuž podle nerovností silnice většinu času svítil jeden reflektor oranžověji a druhý bíle, případně mě jeden z nich oslňoval. O tom, že jsem si kvůli tomu "poblikávání" od nerovností občas myslel, že mě už chce konečně předjet, nebudu ani mluvit...
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    TRISSIE: diky!
    GIO
    GIO --- ---
    NE7RA: jasne, snazim se to v provozu zohlednovat, stejne jako tu pripadnou srnku ci prase, ale visjak, hlava mi nebere tu pokutu oboustrannou, proto to asi resim.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    NE7RA: ja osobne bych to zaflekoval a nesnazil se tam najet podel toho kamionu...
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    GIO: je to tak - ta cara na silnici nemuze nijak zarucit, ze pres ni auto neprejede :) a najdou se duvody, proc v nem nekdo i pres plnou, jede v souladu se zakonem (porucha vozidla, objekt na silnici atp...). takze je i na strane pripojujiciho tyhle moznosti brat v potaz.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale to taky půlka řidičů neví, u nás dokonce jednou vyšlo v obecních novinách, že v křižovatkách s obytnou zónou platí přednost zprava, ať na to řidiči dbají, aby v následujím čísle vyšlo velké dementi, akorát že tím tolik lidí zmátli, že když teď správně dávám přednost vozidlům na "hlavní", půlka jich pro jistotu zastaví a dává mně přednost zprava.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DUNICAN:
    § 23
    Vjíždění na pozemní komunikaci
    (1) Při vjíždění z místa ležícího mimo pozemní komunikaci na pozemní komunikaci musí dát řidič přednost v jízdě vozidlům nebo jezdcům na zvířatech jedoucím po pozemní komunikaci nebo organizovanému útvaru chodců nebo průvodcům hnaných zvířat se zvířaty jdoucím po pozemní komunikaci. To platí i při vjíždění z účelové pozemní komunikace nebo ze stezky pro cyklisty nebo z obytné nebo pěší zóny na jinou pozemní komunikaci.
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    U nas v ulici je "obytna zona". Kdyz se z ulice vyjizdi, pred krizovatkou je znacka "konec obytne zony", ale zadna znacka "dej prednost v jizde". Stejne tak auta prijizdejici z leva nemaji znacku "hlavni silnice". Podle me tedy ma prednost auto vyjizdejici z nasi ulice (z prava), nikdo tam ale prednost nedava. Pletu se, nebo ne? Meni neco fakt, ze vyjizdim z "obytne zony"?
    GIO
    GIO --- ---
    MVEK: neco podobneho je tady v Koneprusech. za normalniho provozu nic moc frekventovaneho, a styl projizdeni jak popisujes je tedy docela dobry. je to tam teda z dalky prehlednejsi, ale ted momentalne je pres to vedena dost podstatna objizdka, a provoz se mocne zvysil a obcas tam vidi velmi rozotmile situace couvani kamionu a jine uhybani no a do toho ma teda jeste ta nase krizovatka jeden prijezd zleva shora a prednosti tam lidem taky delaji dost problemy:))
    MVEK
    MVEK --- ---
    To přímo nesouvisí, ale tou ostrou odbočující vedlejší mi Trissie připomněla tuto křižovatku https://www.google.com/...96.82h,69.1t/data=!3m6!1e1!3m4!1sjXv8Ckct5JYcdzHIb6Y5OQ!2e0!7i13312!8i6656
    To je krásná ukázka, kde řidič musí očekávat nečekané, pokud to tam nezná. V tomto směru od Mšena totiž odbočit osobákem doprava znamená najet vlevo až na krajnici a pak skoro krokem plný rejd doprava, a doufat, že se někdo nebude řítit výkonným autem do kopce proti po hlavní. Nemluvím o tom, že je to trochu na hlavu, jakou směrovku použít (doleva kvůli nadjetí a pak doprava, nebo rovnou doprava)
    Ale ono i z druhé strany (kde se po pár set metrech dá pohodlně otočit) odbočovat doleva znamená očekávat, že tam právě někdo takhle bude odbočovat doprava, nebo že se někdo pořítí z kopce.

    Je to výborný test na řidiče, protože když to nezvládne, může sjet ze silnice z mírného srázu na svažující se louku. Vzhledem k názvu vedlejší osady bych s nadsázkou řekl, že když to člověk tady nezvládne, skončí v ráji (nebo pekle).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MVEK: že prej když mají výjezd a je poškozený cizí majetek (ehm... odřený kámen na plotě nebo tak něco, plot vs. felicie asi tak 10:0), tak pokutu dát musí... byla to nejnižší možná, tehdy asi pětistovka, tak se to dalo.
    MVEK
    MVEK --- ---
    TRISSIE: Hm, to tedy byla smůla. Otec mi líčil podobnou situaci z Proseku k Balabence bylo taky kluziště tak, žes zastavila a auto jelo dál. Takže se vysekali krokem o zábradlí nebo tak. Přijeli policajti, ale když jim zaparkované auto taky sjelo, tak pokutu nakonec nedali.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: no, obě auta měla poškozený pouze čumák (to první od kamenného plotu, a my od jeho koule zarvané do světla), takže povinné ručení nějak nezabralo :-(

    ale nešť, nikomu se nic nestalo, já byla jen spolujezdec, takže ani řidičské trauma jsem si z toho neodnesla, jen ponaučení, že i v takhle nízké rychlosti to s člověkem solidně hodí (modřiny od pásů jsem měla ještě týden), a od té doby bez pásu nejedu ani k popelnici na rohu (teda ne že bych jezdila k popelnici autem, ale vyhodím ten tříděný odpad, když jedu kolem - a i na těch padesát metrů se radši poutám, nedá mi to).
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: zase takhle by potom alespoň všechna škoda šla uhrát na povinné ručení, ne? :-D
    GIO
    GIO --- ---
    TRISSIE: no, dyt to tu od zacatku rikam, Kocourkov.))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GIO: my takhle kdysi volali policajty, protože první auto v koloně nabouralo do plotu, otočilo se do silnice a my nabourali do něj. Obě auta jela asi 10km/h, s rozumným rozestupem, jenže to bylo v zatáčce pod kopcem a silnice byla čistý led, jelo to jak sáňky.
    No a policajti přijeli, zastavili, vylezli z auta, první se natáhl na ledu, druhý to přeručkoval jak posraný drže se auta, a dali nám všem pokutu za nepřizpůsobení rychlosti jízdy podmínkám :-)
    GIO
    GIO --- ---
    GIO --- --- 10:21:58 27.9.2017
    TRISSIE: jj takze tady konkretne si myslim, ze vinik je zkrátka selskym rozumem i zakonnou upravou jen ten kamionak, tlusta cara tam byla, nechapu, ze pokutu dostal i druhy ridic.

    ale ono mne to neudivuje vlastne az tak moc, tady je clovek schopen ziskat pokutu i za srazku se zveri, protoze jizdu neprizpusobil situaci:))
    SPM
    SPM --- ---
    Nj, já jednou objížděl autobus v zastávce, po hlavní a z tý vedlejší za zastávkou mi tam vjel manták, kterej tam najel, ačkoliv ani nemohl vidět co tam kde jede a ještě na mě zuřivě blikal a troubil. Člověk nenadělá nic... situací, kdy jsem na přehledný rovný silnici bez zákazu předjíždění šel na brzdy při předjíždění, protože mi tam úplně suveréně vjelo auto z vedlejší, bylo taky povícero... ale předjíždět v zatočeném tunelu; to by fakt člověk měl čekat i to auto v protisměru na dálnici a dávat mu přednost.
    GIO
    GIO --- ---
    TRISSIE: v tehle situaci to chapu, tez tu takove mame, jedna krizovatka je navic petiprsta, o to slozitejsi pro nektere nejapnejsi jedince, a tam bych teda predjizdeni asi mistne zakazovala, pokud to zakon povoluje, protoze v techto mistech je to rizikove uz z podstaty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam