• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    SITH: :(
    SPM
    SPM --- ---
    Ono dnešek byl jinak taky celkově výživnej... Hodně mě fascinovali dneska ty piloti na jižní spojce. Nastal tam takovej zvláštní stav, že z pravého pruhu se stalo parkoviště kamionů, zatímco střední a levý byly prakticky prázdný. Jenom takovej detail je, že když ta silnice zatáčí doprava, tak přes tu lajnu kamionů je vidět úplně kulový, takže je vidět na pár metrů před sebe. Já se snažil jet tak, abych to dobrzdil, ale spousta pilotů mě o dost rychleji předjížděla. Fakt by mě zajímalo, co by na tý mokrý silnici chtěli dělat, kdyby se jim v té zatáčce zjevila kolona i v tom středním/levém pruhu.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Ne že by to bylo tak strašný, ale taky mi celkem zatrnulo. Kamera trošku zkresluje rychlost.

    kamion
    https://www.youtube.com/watch?v=_ZpetF2y93w
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Tady tematicka kompilace z jutub, tam snad neni hluchy misto :D

    35 Examples of Dangerous Overtaking - Really Stupid Drivers !!!
    https://www.youtube.com/watch?v=xitW2QnZOVQ
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    SITH: No co, plna neni zed!
    SITH
    SITH --- ---
    Do zatáčky přes plnou čáru :(

    Nedaleko Velvar zahynula při nehodě žena, v autě vezla dvě děti - Kladenský deník
    http://kladensky.denik.cz/...eko-velvar-zahynula-pri-nehode-zena-v-aute-vezla-dve-deti-20171003.html
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nerad dědkovsky nadávám, ale zas jsem schytal za sebe auto, jemuž podle nerovností silnice většinu času svítil jeden reflektor oranžověji a druhý bíle, případně mě jeden z nich oslňoval. O tom, že jsem si kvůli tomu "poblikávání" od nerovností občas myslel, že mě už chce konečně předjet, nebudu ani mluvit...
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    TRISSIE: diky!
    GIO
    GIO --- ---
    NE7RA: jasne, snazim se to v provozu zohlednovat, stejne jako tu pripadnou srnku ci prase, ale visjak, hlava mi nebere tu pokutu oboustrannou, proto to asi resim.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    NE7RA: ja osobne bych to zaflekoval a nesnazil se tam najet podel toho kamionu...
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    GIO: je to tak - ta cara na silnici nemuze nijak zarucit, ze pres ni auto neprejede :) a najdou se duvody, proc v nem nekdo i pres plnou, jede v souladu se zakonem (porucha vozidla, objekt na silnici atp...). takze je i na strane pripojujiciho tyhle moznosti brat v potaz.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale to taky půlka řidičů neví, u nás dokonce jednou vyšlo v obecních novinách, že v křižovatkách s obytnou zónou platí přednost zprava, ať na to řidiči dbají, aby v následujím čísle vyšlo velké dementi, akorát že tím tolik lidí zmátli, že když teď správně dávám přednost vozidlům na "hlavní", půlka jich pro jistotu zastaví a dává mně přednost zprava.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DUNICAN:
    § 23
    Vjíždění na pozemní komunikaci
    (1) Při vjíždění z místa ležícího mimo pozemní komunikaci na pozemní komunikaci musí dát řidič přednost v jízdě vozidlům nebo jezdcům na zvířatech jedoucím po pozemní komunikaci nebo organizovanému útvaru chodců nebo průvodcům hnaných zvířat se zvířaty jdoucím po pozemní komunikaci. To platí i při vjíždění z účelové pozemní komunikace nebo ze stezky pro cyklisty nebo z obytné nebo pěší zóny na jinou pozemní komunikaci.
    DUNICAN
    DUNICAN --- ---
    U nas v ulici je "obytna zona". Kdyz se z ulice vyjizdi, pred krizovatkou je znacka "konec obytne zony", ale zadna znacka "dej prednost v jizde". Stejne tak auta prijizdejici z leva nemaji znacku "hlavni silnice". Podle me tedy ma prednost auto vyjizdejici z nasi ulice (z prava), nikdo tam ale prednost nedava. Pletu se, nebo ne? Meni neco fakt, ze vyjizdim z "obytne zony"?
    GIO
    GIO --- ---
    MVEK: neco podobneho je tady v Koneprusech. za normalniho provozu nic moc frekventovaneho, a styl projizdeni jak popisujes je tedy docela dobry. je to tam teda z dalky prehlednejsi, ale ted momentalne je pres to vedena dost podstatna objizdka, a provoz se mocne zvysil a obcas tam vidi velmi rozotmile situace couvani kamionu a jine uhybani no a do toho ma teda jeste ta nase krizovatka jeden prijezd zleva shora a prednosti tam lidem taky delaji dost problemy:))
    MVEK
    MVEK --- ---
    To přímo nesouvisí, ale tou ostrou odbočující vedlejší mi Trissie připomněla tuto křižovatku https://www.google.com/...96.82h,69.1t/data=!3m6!1e1!3m4!1sjXv8Ckct5JYcdzHIb6Y5OQ!2e0!7i13312!8i6656
    To je krásná ukázka, kde řidič musí očekávat nečekané, pokud to tam nezná. V tomto směru od Mšena totiž odbočit osobákem doprava znamená najet vlevo až na krajnici a pak skoro krokem plný rejd doprava, a doufat, že se někdo nebude řítit výkonným autem do kopce proti po hlavní. Nemluvím o tom, že je to trochu na hlavu, jakou směrovku použít (doleva kvůli nadjetí a pak doprava, nebo rovnou doprava)
    Ale ono i z druhé strany (kde se po pár set metrech dá pohodlně otočit) odbočovat doleva znamená očekávat, že tam právě někdo takhle bude odbočovat doprava, nebo že se někdo pořítí z kopce.

    Je to výborný test na řidiče, protože když to nezvládne, může sjet ze silnice z mírného srázu na svažující se louku. Vzhledem k názvu vedlejší osady bych s nadsázkou řekl, že když to člověk tady nezvládne, skončí v ráji (nebo pekle).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MVEK: že prej když mají výjezd a je poškozený cizí majetek (ehm... odřený kámen na plotě nebo tak něco, plot vs. felicie asi tak 10:0), tak pokutu dát musí... byla to nejnižší možná, tehdy asi pětistovka, tak se to dalo.
    MVEK
    MVEK --- ---
    TRISSIE: Hm, to tedy byla smůla. Otec mi líčil podobnou situaci z Proseku k Balabence bylo taky kluziště tak, žes zastavila a auto jelo dál. Takže se vysekali krokem o zábradlí nebo tak. Přijeli policajti, ale když jim zaparkované auto taky sjelo, tak pokutu nakonec nedali.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: no, obě auta měla poškozený pouze čumák (to první od kamenného plotu, a my od jeho koule zarvané do světla), takže povinné ručení nějak nezabralo :-(

    ale nešť, nikomu se nic nestalo, já byla jen spolujezdec, takže ani řidičské trauma jsem si z toho neodnesla, jen ponaučení, že i v takhle nízké rychlosti to s člověkem solidně hodí (modřiny od pásů jsem měla ještě týden), a od té doby bez pásu nejedu ani k popelnici na rohu (teda ne že bych jezdila k popelnici autem, ale vyhodím ten tříděný odpad, když jedu kolem - a i na těch padesát metrů se radši poutám, nedá mi to).
    SPM
    SPM --- ---
    TRISSIE: zase takhle by potom alespoň všechna škoda šla uhrát na povinné ručení, ne? :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam