• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: a ještě když se na to tak dívám, nemělo by parkovací místo pro invalidy mít nějakou poměrně velkou minimální šířku? Pač z tohohle pohledu to vypadá, jak kdyby si to sami malovali oba :-)
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: no možná by nebylo od věci zeptat se na odboru dopravy, jestli tam to značení vůbec má být... taky už jsem zažil, jak si jeden člověk z baráku na lampu pořád věšel značky zákazy vjezdu s vtipnejma dodatkovejma tabulkama :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    No, na google maps je to videt lip, a hlavne ten levej vypada, jak kdyby si to tam nekdo namaloval sam...

    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    JOPS: Věřím že s právníkem, nebo i dostatkem podkladů to uhraju viz:

    [ GHOSTSTALKER @ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]

    A je to pravda. Takhle se prostě vyhrazená parkovací místa nevyznačují. Takže já nebudu doplácet na chybu nějakýho idiota co to místo špatně nakreslil. Kdyby bylo vyznačeno správně, ze všech možných úhlů a světelných podmínek by bylo poznat, že je to vyhrazené stání pro vozíčkáře. Jsem se nasral teď.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    JOPS: Taky se toho bojím, nicméně jsem si našel pravidla pro vyznačování vyhrazených míst.

    podle TP 133 je minimální rozměr vodorovnéhé znaku "vozíčkáře" 1m. Ten znak na silnici má asi 60cm.

    Záblesk naděje. Ale chtělo by to asi právníka přes dopravní právo. Máte s tím zkušenosti ? Vůbec nemám představu kolik by mě to s právníkem stálo.


    JOPS
    JOPS --- ---
    PNXNTDD: To nevokecas
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Mám v plánu si to všechno nafotit přesně z úhlů pohledu řidiče a tím se zkusit nějak aspoň trochu hájit... prostě uhrát to na nejnižší sazbu nebo ideálně pod ní.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    VYWERN: Schválně jsem tam jel dnes znova si to ověřit, takže jsem udělal to samý, nejdřív jsem to místo přejel, pak si zacouval a ejhle: Znak vozíčkáře nebyl vidět.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    VYWERN: Ale už jsem byl v bodě, kdy jsem nemusel couvat víš abych tam po stočení volantu zaparkoval.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    VYWERN: No snažil jsem se to tady celkem vysvětlit. Ta fotka ze street view je focená hodně z výšky. Já byl tak minimálně o metr níž a v bodě kde jsem zastavil jsem ten znak přes kapotu, sloupek a bok dveří prostě na té zemi neviděl... :(
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    PNXNTDD: ti nevim, nejak nechapu, jak jsi to mohl prehlednout. Musel bych tam asi jet, ale i podle street view mi to prijde docela normal viditelne misto pro vozickare.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PNXNTDD: funkční lina na street view je tady https://mapy.cz/...04003&yaw=2.375&fov=1.570&pitch=0.157&source=stre&id=80082&q=su%C5%A1ilova%20brno

    bohužel mám celkem nízký auto, takže výhled z něj není zrovna ideální.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Tak včera jsem se dobře vypekl...

    Hledám místo k parkování, projíždím ulice a přítelkyně mi říká ať COUVNU, že viděla místo. Tak zacouvám a opravdu volnej flek. Paráda, parkuju. Za dvě hodiny jdu k autu. Auto nikde. První co mě napadlo bylo, že čorka, protože jsem byl naprosto přesvědčenej že jsem parkoval na regulérním parkovacím místě, nenapadal mě důvod k odtahu. Takže volám na MP. A auto je prej odtažený, že jsem parkoval na invalidech. WTF ? To přece není možný, já i přítelkyně jsme si byli naprosto jistí že na tom fleku žádnej vozíčkář nakreslenej nebyl. To mi hlava fakt nebere. Takže jedu na záchytný parkoviště, chci vidět fotky. A ono opravdu. Stojím na fleku kde je vozíčkář. Odtah 2000,- pokuta ve správním řízení 5000-10 000,- plus poplatek za správní řízení kolem 1500,-

    na fotce je to to místo kde parkuje červený auto.

    A teď proč to sem píšu. Místo na kterém jsem parkoval bylo označeno znakem vozíčkáře na asfaltu, ale né uprostřed toho místa, jako většina, ale na konci levé ohraničující bíle čáry. Takže problém byl v tom, že když jsem couval, dojel jsem bohužel do místa ze kterého jsem ho na zemi ze sedadla řidiče nemohl vidět, neviděl jsem ani tu bílou čáru která to místo "zavírá" a shodou náhod a úhlů pohledu ho přes zrcátko neviděla ani přítelkyně. Při jízdě zeshora bych si toho všiml, problém byl v tom couvání. Všimněte si na fotce, že je tam svislá dopravní značka s vozíčkářem která ale platí pro obě dvě místa. Takže tím flekem na kterém jsem parkoval já, žádná svislá značka nebyla. Na fotce jsem vyznačil červenou čarou místo do kterého jsem při couvání dojel sedadlem řidiče.

    Takže. Myslíte že mám nějakou šanci to nějak uhrát na to, že místo bylo špatně vyznačeno ? Že tam měla být svislá dopravní značka ? Vím že ve správním se na mě vytasí s tím, že řidič se musí vždy přesvědčit jestli někde nestojí špatně apod., ale dohromady je to teda pořádná pálka ta pokuta, takže ... názory ? Probrat to s dopravním právníkem ?

    Jako tohle mě fakt mrzí, kdyby to aspoň člověk udělal schválně, ale taková shoda náhod a úhlů pohledu..a platit takovou pálku... :(

    tady se to stalo https://mapy.cz/...04002&yaw=2.115&fov=1.570&pitch=0.157&source=stre&id=80082&q=su%C5%A1ilova%20brno


    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JOPS: To samozřejmě mění situaci a pojišťovna by to určitě regresem uplatnila. Ale z článku jsem to nevyčetl.
    JOPS
    JOPS --- ---
    PHAILO: vypada to, ze tam byl chlast.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FAT: Pokud by tam nebyly drogy, alkohol nebo úmysl, tak těžko.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    PHAILO: Mně se to moc nestává, navíc s kamionem. S ním se moc nedá smlouvat :)
    FAT
    FAT --- ---
    PHAILO: To jo, ale chtěla by to z něj nějak dostat...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MUADDIB: Platila by to pojišťovna.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    ADMIX: lepší když by zůstal na kriplkáře a musel doživotně platit kompenzace...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam