• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PNXNTDD: vyhrazene misto pro koho? budto je to invalida nebo neni. tohle ti myslim projde v pohode, zalezi co je znacene na te ceduli vpravo
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PNXNTDD: nemuzes, je tam vyhrazeny jen jedno misto IMO
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Ano hodím. Jak to bylo psáno, můžu maximálně dostat pokutu za stání na vyhrazeném parkovacím místě, ne na invalidech.

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    tak to sem pak hod oskenovany vyjadreni soudu, protoze mne to teda neprijde ze to mas uplne v kapse....
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    LOPIK: Bohužel omyl.

    "Pokud na svislé značce je uveden symbol osoby postižené na zdraví, pak musí být VŽDY doplněna vodorovnou dopravní značkou V 10f, a naopak, vodorovná dopravní značka V 10f musí být vždy doplněna svislou značkou IP 12 se symbolem postižené osoby.

    To vodorovné značení na zemi je paskvil. Rozhodně to není řádné vodorovoné značení podle normy V10F.

    Navíc jsem si ted byl na magistrátu vyžádat přímo plán vodorovného značení pro tuto ulici. Na tom plánu je klasické invalidní místo se symbolem uprostred. Takže to co tam nakreslili je úplně něco jiného. Takže to místo je špatně vyznačené tudíž neplatné.

    Stejně tak jsem zjistil, že obě parkovací místa pro invalidy, jsou legální. Pochybily tedy technické služby nebo někdo kdo to tam vyznačil.

    tudíž. Mám to v kapse :)

    Ono totiž je úplně jedno jestli je to vyznačeno nepřehlédnutelně nebo jakkoliv jinak. NENÍ TO PODLE NORMY - TUDÍŽ NEPLATNÉ PARKOVACÍ MÍSTO PRO INVALIDY.

    V10F - vzor správného vyznačení parkovacího místa pro invalidy.


    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: no nejvtipnější je, že policajty tohle naprosto nezajímá :-) Tohle jsme řešili v minulém bytě, kde barák (dva) stály ve slepý ulici a někdo aktivně si tam nacpal na začátek ulice na sloup veřejnýho osvětlení značku zákaz vjezdu s dodatkem "soukromá cesta." To nám ještě bylo celkem jedno. Pak se na nástěnce v baráku objevil štos lístečků s nápisem "parkujete na soukromé cestě, vaše vozidlo může být odtaženo." To nám bylo taky ještě celkem jedno, ale ve chvíli, kdy jsme ty zpíčený lístečky začaly mít umístěný na autě (když jsme tam několik let bydleli), tak už nás to celkem sralo, takže přítelkyně začala telefonovat. Suma sumárum - městskym policajtum, státnim policajtum, atd. je to úplně u prdele, neni to jejich starost, klidně budou rozdávat pokuty podle vymyšlenejch značek. První, kdo se tim začal zaobírat, byl nějaký vedoucí nějakýho dopravního odboru; ten vyndal plán, kde vyjmenoval jaký značky tam mají být, odsouhlasil že tahle asi fakt ne a za dva týdny přijel někdo od nich značku demontovat.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SAMOUT: Vyhrazený zrovna tohle místo je, ale ne pro invalidy..
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    LOPIK: Chapu to spravne, ze pokud nekdo namaluje na ulici misto pro invalidy (notabene blbe a jinak nez je schema dany vyhlaskou), bo se mu chce, ja tam zaparkuju, tak jsem spachal prestupek, bez ohledu na to, ze to tam nakreslil retardovanej Franta Vomacka z vedlejsiho baraku?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Navíc na tý svislý invalidi označený nejsou.. Já myslím, že bys to možná uhrál, pokud by tě chtěli stíhat, že stojíš na vyhrazeným místě pro invalidy, protože to tam na 99% ani není a pokud je tak je špatně označený, ale jde o to jestli to chceš zkoušet. Přestupek si jinak ale určitě udělal, jen asi ne ten co ti chtějí napařit..

    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ono tyhle "invalidi" kolikrát fakt ale neplatí, maluje si to kdo chce kam chce, ale tak to úplně s dopravním značením nefunguje...

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    no to sem se prave chtel zeptat, ze nevim co resite... protoze jakmile je prostor ohranicen neprerusovanou bilou carou, skoro vzdy to znamena, ze na stani v tom miste musis mit nejake povoleni. Imho tohle u soudu neprojde, tu caru si evidetne projel a musel ji videt. Ze tam je ten invalida nakreslenej o 40cm vic doleva je imho uz irelevantni. To je jako stezovat si, ze na tom invalidovi zrovna vitr naval listi...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PNXNTDD: Imo to není žádná značka, jen nějaká čmáranice na silnici, ale je tam ta svislá - ta už platí..
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    To místo bude velmi pravděpodobně neplatné, ale je potřeba sehnat mnohem lepší fotky.
    MVEK
    MVEK --- ---
    No a na té jedničce to zas splývá s vyhrazeným místem, takže taky těžko.
    MVEK
    MVEK --- ---
    PNXNTDD: Jako taky bych se asi nedal, protože viz tedy vedlejší fórum, navíc bych ještě řekl, že na té dvojce to není ani symbol vozíčkáře, ale nějaká "vykvetlá čára", protože ten symbol splývá s čárou, to opravdu nemůže být bráno jako značení místa pro invalidy.
    Na právnících pak je, jak směrodatná je ta svislá značka (jestli z ní vyplývá, že jsou tam dvě vyhrazená místa, nebo to může být jen jedno pro dvě auta). Netuším, zda je jiná sazba za stání na vyhrazeném místě vs. za stání na místě pro invalidy.

    Ale asi ti je jasné ponaučení, když je náhle na tom místě čára, a jinde nejsou, tak se zkusit pídit, proč tam je...
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: a ještě když se na to tak dívám, nemělo by parkovací místo pro invalidy mít nějakou poměrně velkou minimální šířku? Pač z tohohle pohledu to vypadá, jak kdyby si to sami malovali oba :-)
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: no možná by nebylo od věci zeptat se na odboru dopravy, jestli tam to značení vůbec má být... taky už jsem zažil, jak si jeden člověk z baráku na lampu pořád věšel značky zákazy vjezdu s vtipnejma dodatkovejma tabulkama :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    No, na google maps je to videt lip, a hlavne ten levej vypada, jak kdyby si to tam nekdo namaloval sam...

    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    JOPS: Věřím že s právníkem, nebo i dostatkem podkladů to uhraju viz:

    [ GHOSTSTALKER @ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]

    A je to pravda. Takhle se prostě vyhrazená parkovací místa nevyznačují. Takže já nebudu doplácet na chybu nějakýho idiota co to místo špatně nakreslil. Kdyby bylo vyznačeno správně, ze všech možných úhlů a světelných podmínek by bylo poznat, že je to vyhrazené stání pro vozíčkáře. Jsem se nasral teď.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    JOPS: Taky se toho bojím, nicméně jsem si našel pravidla pro vyznačování vyhrazených míst.

    podle TP 133 je minimální rozměr vodorovnéhé znaku "vozíčkáře" 1m. Ten znak na silnici má asi 60cm.

    Záblesk naděje. Ale chtělo by to asi právníka přes dopravní právo. Máte s tím zkušenosti ? Vůbec nemám představu kolik by mě to s právníkem stálo.


    JOPS
    JOPS --- ---
    PNXNTDD: To nevokecas
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Mám v plánu si to všechno nafotit přesně z úhlů pohledu řidiče a tím se zkusit nějak aspoň trochu hájit... prostě uhrát to na nejnižší sazbu nebo ideálně pod ní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam