• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    MVEK
    MVEK --- ---
    DANYSEK: Přeji ti to štěstí, já na to málo, co jsem najezdil zažil nebo viděl až moc na poslední chvíli dobíhajících chodců, protože se blíží tramvaj (u zastávek bez zábradlí), pošťuchujících se děcek na úzkém ostrůvku apod. Nebo lidí přebíhajících silnici za či před autobusem, kteří do poslední chvíle nejsou vidět.

    Neobhajuji tu pomalou jízdu, plošně nic neplatí. Ale jestliže adept musí ještě hlídat tachometr, protože v cizím autě těžko může dobře podle citu a sluchu poznat rychlost, tak v ulicích jako pražské Husitské, Vinohradské u Muzea, nebo brněnské Veveří, nemá moc často co jezdit na plno.
    Ať instruktor vede žáka k zrychlování, aby furt nejezdil 30. Ať ho peskuje za pomalou jízdu na místech jako Průmyslová, Českobrodská atp. Ale tohle mě docela fascinuje.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MVEK: dalkove rychliky take nezpomaluji u peronu nejake vesnicke zastavky - klidne ti kolem proleti 160 km/h rychlosti - i kdyz tam cekaji lidi na courak, co jede vzapeti za tim rychlikem.... takze... co presne si nam tou tramvajovou zastavkou chtel presne rict? :-)

    Ne, skutecne neni potreba jezdit 30km/h ani podel ostruvku... pokud tam znaceni rychlost neomezuje.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ale já nezpochybňuju nebezpečnost extrémně pomalé jízdy atd. Vytahujete extrémy.

    Jen i na základě diskuzí, co tu byly a vlastně výkladů zákona vyplývá, že skoro nikde by člověk nemohl jet maximální povolenou rychlostí, a je jedno, jestli má za sebou stovku nebo statisíce kilometrů, pokud má jet tak, aby zastavil... Leda tak např. na dálnici v přehledných polích.
    Ale nutit jet začátečníka po Husitské padesátkou, v autě, které nemá moc zažité, ve špičce, kdy se to tam hemží mimo přechod přebíhajícími chodci, dětmi a domácími mazlíčky, je tam zaparkována hromada aut, přes která není vidět, je to úzké a to nemluvím o málo pravděpodobných rizicích (která jsou všude a asi na ně všichni kašleme).

    Zajímalo by mě, jak by se tvářil, kdyby jel 30 kolem nástupního ostrůvku tramvaje apod.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MVEK: to je dost subjektivni - pomala jizda muze byt nebezpecna a puvodcem vzniku nebezpecnych situaci. Vytvarit pocit, ze jedu pomalu a tim je to bezpecnejsi je samo o sobe ptakovnina.
    Pokud dotycny neni dostatecne zpusobily ridit, tak pak ridicak proste dostat nema... do doby, nez se to nauci. Zakon urcuje pouze minimum hodin, ale nikde neni psane, ze to nemuze byt vic - samozrejme je to o penezich zajemce o ridicske opravneni, ale ten zakon neni psany tak, ze mas automaticky narok po odsezeni tech minimalnich X hodin v autoskole... je to pouze jedna z prerekvizit, nikoliv jedina.
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: zase nikdo neřiká, že někdo, kdo nemá vlohy, musí jít po zákonném počtu hodin na zkoušku... jako dělat naschvály ze strany komisařů je jedna věc, ale to, že k té zkoušce kolikrát přilezou lidi, kteří by to auto fakt sami řídit neměli, je věc druhá... pak to kolikrát na těch silnicích vypadá, tak, jak to vypadá...
    MVEK
    MVEK --- ---
    DIVA: Psal jsem to z mobilu v nemocnici. Nicméně netuším z čeho jsi vyvodil tu absenci odborného dohledu.

    Ale naznačuji, že uchazeče nutí jet rychleji, než by chtěl, a to i v místech, kde je pro zkušeného bezpečnější jet pomaleji. Že za to vyhazují buď jako za bezdůvodně pomalou jízdu, nebo tedy ok, důvod má, ale znamená to, že ještě není dostatečně způsobilý řídit (což někdo, kdo nemá k řízení vlohy opravdu být po zákonném počtu hodin nemůže).
    DIVA
    DIVA --- ---
    MVEK: doufam ze ti nerozumim .) jiste nenaznacujes ze jizdou po obci rychlosti tricet pet kilometru v hodine uchazec o rp prokazal schopnost uziti vozidla bez odborneho dozoru .)

    Dneska me nejaka pani stredniho veku (v bilem suv) vytlacovala do protismeru, nedala se rozhodit ani klaksonem, delala to zjevne vedome. Nejspis ji to prislo bezpecnejsi, kdyz byl na kraji praveho pruhu snih, jet levym kolem v predjizdecim pruhu. Hlavne zbytecne nehazardovat, jizdou po snehu, jizdou 50kmh apod. Safety first.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Kamarád dělá řidičák, a to navíc jen jako podmínku absolutoria na záchranáře, což mu neřekli při nástupu tak se hádá. Ale pointa je jinde. Straší ho , že komisaři jsou dneska hrozní, schopní někoho nechat i hodinu kolem obchoďáku na parkovišti, dokud neudělá chybu.
    Nebo vyhodit za bezdůvodné pomalou jízdu když pojede pod 40 v obci. Nebo že si nevěří. A to bylo třeba na Husitské kde jsou řady zaparkovaných aut.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    ja dnes videl to torzo auta na d7. no nepekne to tam zaparkoval. jako je to tam debilni usek, ale stejne musel delat uplne neco jinyho...
    SITH
    SITH --- ---
    jsem včera jel večer domů, jedu si v pravém pruhu, když zničeho nic v levém pruhu upřostřed leží hlava divokýho prasete. Úplně jak kdyby tam ležela jak na podnosu, ještě s jablíčkem v puse. O pár metrů v pravém pruhu na zemi krvavé sračky a mix zbytků jeho těla, o sto metrů dál na pravé straně na blikačkách bílá dodávka, přední část celá od krve. Jak z hororu :D
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    Rodina s dítětem v autě vybrzdí jiného řidiče
    http://www.youtube.com/watch?v=icjt4n8QPso
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: Otázka za milion korun, je romské ghetto "zastavěné území"?:-D Třeba i zákonodárci uvažovali, že to není zastavěné území, tak proto pak to upozornění:-). Trocha nekorektního humoru...

    V Německu zřejmě ano, a jak říkám, kolikrát jsem byl překvapen, že jsem zřejmě opustil vesnici, ale nevšiml jsem si značky. Nicméně to může být tím, že prostě ukončení obce je někdy jen na značce vjezdu do obce z druhé strany, tedy vlevo, ne vpravo.
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: jo, nájezdy a výjezdy jsou asi fakt... ale jinak třeba redundantní 50ka je v Polici nad Metují, kde je to fakt jenom vesnice. Ta 50ka snad ani není za žádnou křižovatkou; spíš je tam kvůli faktu, že do tý obce vjedeš z prudkýho kopce a ještě do místa, kde prakticky nic není, vyjma romského ghetta :-D A s prvními baráky je pak i 50.

    ale jak je to v Německu... možná mají fakt třeba jenom větší snahu o to, aby tam jezdili 50, než o to, aby tam za porušení 50ky co nejvíc vybrali :-D
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: Objevuje (nebo je to někdy otázka výkladu, zda se nájezd a výjezd počítá jako křižovatka, někde to tak totiž vypadá že ano, někde ne, a dodnes jsem nenašel jednoznačný výklad), ale na běžných silnicích opravdu výjimečně, zatímco v okolí Drážďan ty redundantní 50ky potkávám hodně často.
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: tak ona redundantní značka 50ky a řekl bych, že i tyhle rušící značky navíc se u nás vyskytují taky... (značku s koncem zvýšený rychlosti si nepamatuju, ale 50ku si min. jednu vybavuju).
    MVEK
    MVEK --- ---
    Pokud vím, tak Němci nemají jiná pravidla pro rušení omezení rychlosti a jiných zákazů křižovatkou než my.

    Umí mi tedy někdo vysvětlit, proč jsem zase potkal 70ku, pak světelnou křižovatku, a asi sto metrů za ní konec 70ky?
    A přísahal bych, že to nebyl jediný podobný případ, i když se mi to plete s případy, kdy v obci najednou někde vidím omezení na 50, ale tam soudím, že je to připomenutí, protože v Německu je snadné přehlédnout (nebo občas chybí) konec obce.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KORKMAZ: Soucítím. V Itálii nás takhle na víc než hodinu zdržela bouračka na silnici vedoucí souběžně s dálnicí, po které jsme jeli. Dálnice v pohodě průjezdná, ale toho sraženýho motorkáře, sanitku a policajty si prostě museli všichni důkladně prohlídnout.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Včera večer kolona na spojce od magistrali směr P5 a to jen kvůli nehodě v protisměru v Braníku, kde bylo hasiči a lidí prostě jen čuměli. Nejhůř jel levej pruh. Český řídiči well done, dlužíte mi 20min života...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Brno - Vyskov treba. Tam to beha hodne casto. Nevím jak je to pak dal. Plot vidim jen Hulín-Otrokovice. Ale Vysko - Hulín nevím zda je.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    VYWERN: zas tak do detailu to nesleduju, jenom si vsimam, ze plot se na dosti mistech postavil nebo dostavuje

    kterej usek mas na mysli?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam