• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    PHAILO: Tak v tom případě asi jen klasicky chatujou v mobilu
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    KORKMAZ: U většiny z těch aut přítomnost takové technologie fakt nehrozí.
    BLAF
    BLAF --- ---
    KORKMAZ: Aha! To si musim nekdy vyzkouset.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BLAF: Spíš lidi s lane assistem. Ten často vypadá, jako že by měl minimálně jedničku pod kůží.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BLAF: Ani ne, je to tak poslední půlrok
    BLAF
    BLAF --- ---
    PHAILO: Ridici na navratu z vanocnich vecirku? :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    PHAILO: ale vadi mi posledni dobou slovaci. U nas jich zacina jezdit hodne a jestli cesi neumi jezdit, tak slovaci jsou jeste o level dal :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    PHAILO: to mi nevadi, pokud tu caru neprekracuje do ostatnich :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Momentálně mi nejvíc vadí v poslední době masově se vyskytující jev - neudržím se v pruhu a šněruji to (v lepším případě) od čáry k čáře.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Já bych řek, že se lidem na JS nechce jezdit pravym pruhem proto, že se do něj neustále někdo připojuje, a slabší povahy to vyrušuje v jejich monotóní jízdě. Maj pocit, že toho, kdo se připojuje musej nějak pustit, uhnout mu atd. a to se jim nechce. Tak jedou prostředním. No a ten když se zaplní, tak kam se přesunou? Do levýho. Je přece prázdnej, že jo. A můžou vesele pokračovat v monotóní jízdě...teď už v levym pruhu.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    SPM: Jen ho nech, aspon je pravej volnej pro me :)
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: Dneska nikde na JS není úsek, kde by osobáku v pravým pruhu hrozila nějaká újma. Tahle oblíbená blbá výmluva má možná ještě nějaký opodstatnění na některých úsecích D1, začátek D11 a podobných, ale zrovna tady fakt ne... těch úseků s kolejema tam sice pár je, ale rozhodně ne nic, co by rozbilo auto.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    VYWERN: já nic obecného neřekla.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    BLONDYNKA: nerozporuji tento konkretni pripad, ale obecne soudy :)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    VYWERN: Když jeden začne a druhý se přidá s basebalovou pálkou a jak se zdá, ještě se tím pak chlubí, tak... víš jak.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: jo a pak to vypada tak, ze pravej je prazdnej a clovek "predjizdi" tam... zejo... :D Ja se nicmene ohradil proti tem diram - ty tam davno nejsou v rozsahu, jakem pises - a nejspis jsis svou lez uvedomil ;-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DANYSEK: Jo, jezdim vprostred, protoze jedu devadesat az kilo, takze co bych v tom pravym pruhu delal. Podle tvy logiky by nemel stredni a levej pruh pouzivat nikdo (pochopitelne vyjma tebe a SPM).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: ale prd... i JS se postupne opravuje a rozhodne to neni na vetsine, jak tu tvrdis. To je obvykla "vymluva" tech co jezdi v puli a pred deseti lety tam ty koleje potkali... a od te doby uz stav nezkoumali.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: To je dany ale tim, ze v pravym pruhu jsou na vetsine JS 15 cm hluboky koleje, tam jede s osobakem dobrovolne jen nekdo, kdo fakt nema rad svy auto.
    SPM
    SPM --- ---
    GORG: ono do očí bijící je to hlavně u tý jižní spojky... po městě konkrétně co se Prahy týče, tak je tam těch aut stejně tolik, že nějaké spěchání nemá moc význam a těch křižovatek je hromada. Ale spojka je prakticky dálnice, tam se nikudy jinudy, než vpravo, sjet nedá, takže jet tam úplně v levém je prostě ignoranství... Ono co se týče spojky, tak vyjma těch levoproudařů tam stejně všichni jedou v tom prostředním. To se sice ve městě smí, na to už není žádné ale, nicméně je to škoda vyplýtvaného asfaltu, protože ten třetí pruh je v tu chvíli prakticky k prdu...
    GORG
    GORG --- ---
    SPM: Jo já taky přejíždím napravo, když je tam místo. Na odbočovací pruh se dá zabočit, až když je to potřeba. Nebo jet tak rychle, že to nemůže nikoho prudit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam