• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    RALI: Na léto vždycky ke krajnici postavíme po domácku vytvořenou ceduli Pozor Děti.
    Dětí je tu dost. Docela to zabírá.
    Až na to, že loni obec obdržela od krajského řed. PČR výzvu k "odstranění nelegálního značení".
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    RALI: no, kdyby sikanu... tam to vesele kombinuji - zuzeni do jednoho pruhu, zpomalovaci prahy, kruhace na kazdym rohu... mistama fakt extremni :)
    RALI
    RALI --- ---
    DAVETESS: ve francii maji pred spoustou vesnic umele vytvorenou sikanu, coz samozrejme nikomu nezabrani opet zrychlit. A idealne sehnat figurinu z obchodu, obliknout ji do reflexni vesty s napisem poklice a postavit nekam k silnici :)
    SPM
    SPM --- ---
    DAVETESS: jeden by řek, že třeba tam by ty policajti mohli občas měřit... jenže ono šoupnout je někam k ceduli obce uprostřed polí bude vynášet víc...
    BASIK
    BASIK --- ---
    JFM: Ale ono to neni uplne bezpecny, prave protoze tam lidi nejezdej v limitu. Celkem tu zoufalost chapu.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    JFM: Víš, já si nechci nějak stěžovat. Poukazuju na to, že ten dopravní fašizmus by možná nebyl tak velkej, kdyby po něm nebyla obecná poptávka, vyvolaná neohleduplnejma řidičema, který to blbý pade mezi barákama prostě nezvládnou.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    JFM: Vesnice je 200 let stará, statky a stodoly byly původně kolem prašný cesty. Z cesty je dneska silnice. Co dál?
    JFM
    JFM --- ---
    DAVETESS: V naší vesnici si neuděláme chodník, povolíme stavět ploty a domy až k silnici. Hele, ono to není úplně bezpečný, takže potřebujem radar a reetardér...
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Budu teď možná stát na druhý straně pomyslný barikády. Nikdy jsem nebyl zastáncem zklidňovacích retardérů a policejních hlídek. Bydlim ale ve vesnici, kterou prochází silnice III. třídy, po který všichni jezděj rychle. Chodníky tu nejsou, hned za krajnicí škarpa. Domy a ploty až k silnici, zatáčky, výhled minimální.
    Stejně tou vesnicí všichni profrčej 70, občas auta jen tak tak dobržďujou před chodcem, když jede něco proti. Dneska mě frajer začal předjíždět před horizontem, když jsem jel 50 (opravdovejch). Kdybych skoro nezastavil, dal by to čelně do protijedoucího, co se zjevil na horizontu.
    Zhruba jednou za rok je tu nehoda kvůli rychlosti, zpravidla smyk, a na střechu.
    Teď mi poraďte, co s tim.
    Retardér je buzerace, na info radar nemáme (obec má 25 popisných čísel), zažádali jsme o vodorovnou značku V12...ale to je ...ehm...k ničemu.
    Lidi jsou už nasraný a chápu, že slabší jedinci, při troše televizní propagandy, klidně sklouznou k podpoření nějakýho toho plošnýho utažení šroubů.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JFM: simte - o tom, ze prostredky vybrane na dani z PHM meli puvodne jit na udrzbu silnic a dalnic se uz prestalo mluvit davno a buhvikde ty penize ted konci :-)
    JFM
    JFM --- ---
    ADMIX: Ehm, při zvyšování spotřební daně na PHM se mimo jiné argumentovalo tím, že v ČR není obecně platná silniční daň. Tak to prosím tě nikomu neříkej, nebo se toho nějakej blb chytí a zavede další zdanění
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    DIVA: ja to rikam uz delsi dobu, v CR by se mela zavest normalni silnicni dan, aby nebyla takova motivace veskery prostredky vrhat do vybirani penez za rychlost :))
    DIVA
    DIVA --- ---
    Kdyz v nemecku zprisnujou pokuty za blokovani zachranneho pruhu za nehodou, u nas vymyslime nove napadite tresty za rychlost. Nekdo by mel tady viset za koule v pruvanu s razitkem zarazenym hluboko v prdeli.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    DANYSEK: Tohle je fakt tragedie :D
    SITH
    SITH --- ---
    DANYSEK: kamiony v pravým :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VIDEO: Po zkolabované D1 jeli hasiči krokem, řidiči stále neumí uhnout - iDNES.cz
    https://brno.idnes.cz/...nna-ulicka-rozhovor-fjf-/brno-zpravy.aspx?c=A180117_151443_brno-zpravy_krut
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    RALI: A nemohl by spíš vyjet sloupek? Když poškodit, tak totálku!

    Snad to rychle demontují :/
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    RALI: obavam se, ze kvuli mitigaci jednoho prestupku neni mozne pachat trestny cin (poskozovani cizi veci)... takze jestli to myslej vazne, uz se tesim na prvni rozbity auto... :-)
    SPM
    SPM --- ---
    MATHEZ: no já se hrozně těšim, až to jednou rozšlehá i tu sanitku... ono to sice má auta IZS poznat, ale s jakou přesností a úspěšností, to už se nepochlubí :-) Mně v práci taky otevírá závora na značku a dneska jsem před ní jezdil jak debil, až jsem musel najít kartu :-)
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    RALI: to je strasna picovina. motorkare to zabije, SUVckar to ani nepociti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam