• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    TOMBRIDER:
    ADMIX:
    HALCYON:
    DANYSEK:
    chytry jak radia,
    nejde o brzdnou drahu, ale o to ze kineticka energie se s rychlosti zvetsuje exponencialne a cervene auto nestihne pred narazem zpomalit ani na onech 70 kmh
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    TOMBRIDER: A ted si predstav, ze kdyz ti spadne strom 10 metru pred auto, tak to v 20km/h ubrzdis, ale ve 120km/h ne!
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Tyjo, to jsem nevěděl, že když se jede 112kmh a nebo 161kmh, tak to má vliv na brzdnou dráhu... zvláštní.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    vynikající video
    Dvě úplně totožná auta, jedno jede 70 (říkejme mu modré), druhé 100 (říkejme mu červené) a jsou vedle sebe, když se na cestě náhle zjeví překážka. Obě auta začnou brzdit ve stejný moment. Modré to těsně ubrzdí. V jaké rychlosti nabourá to červené? Rozseká se v rychlosti cca 71.
    matika ve videu
    Calculating a Car Crash - Numberphile
    https://www.youtube.com/watch?v=i3D7XYQExt0
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    VYWERN: Je to tak. Jsou to lidi třeba z pár km vzdálenejch vesnic. Ve svojí vesnici si jedou slušně, páč je tam každej zná. O dvě, tři vesnice dál už na to kašlou...
    RALI
    RALI --- ---
    DAVETESS: prave ze panaca v reflexni veste neni znaceni :)
    a jinak je pekne videt zajem o bezpecnost ze strany PCR. Jak na tom nemaj vatu, je to spatne.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    VYWERN: Hlavně místní kamióny, aby nemusely po D nebo po I. Njn. A teda "místní" - v okruhu pár minut bydlí cca tisíc lidí, množiny "jezdí rychle" a "stěžují si" nemají nutně průnik; pryč jsou doby, kdy to znamenalo "místních je tak do stovky lidí."

    A abych jenom nepyskoval: video ze včerejšího Carmageddonu, D1 Edition:
    https://www.facebook.com/MichalJanotkaOfficial/videos/928438470642907/
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DAVETESS: jenze mezi vesnicema v okrajovych castech jezdi hlavne mistni, takze mistni si stezuji, ze sami jezdi rychle...? To nechci zlehcovat, duvodu je vic. Bydlim ve meste a treba u skol retardery chapu. Ale uz nechapu, proc me na hlavni silnici v noci, kde nikdo nejede, na 10km 4x zastavi cervena, i kdyz jedu predpisovych 50 a jsem na silnici i chodnicich okolo sam. To ma presne opacny efekt, misto zpomaleni pak na to vsichni slapout, protoze to zdrzuje. Takze jde o spravne nastaveni systemu, uz od autoskol, osvety, uvedomeni, toleranci atd. Ale tady narazime na to, ze jsme vychodni stat, ktery ma vychodni uvazovani a proste cast lidi to chce podle pravidel a cast lidi tu chce Rusko.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    RALI: Na léto vždycky ke krajnici postavíme po domácku vytvořenou ceduli Pozor Děti.
    Dětí je tu dost. Docela to zabírá.
    Až na to, že loni obec obdržela od krajského řed. PČR výzvu k "odstranění nelegálního značení".
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    RALI: no, kdyby sikanu... tam to vesele kombinuji - zuzeni do jednoho pruhu, zpomalovaci prahy, kruhace na kazdym rohu... mistama fakt extremni :)
    RALI
    RALI --- ---
    DAVETESS: ve francii maji pred spoustou vesnic umele vytvorenou sikanu, coz samozrejme nikomu nezabrani opet zrychlit. A idealne sehnat figurinu z obchodu, obliknout ji do reflexni vesty s napisem poklice a postavit nekam k silnici :)
    SPM
    SPM --- ---
    DAVETESS: jeden by řek, že třeba tam by ty policajti mohli občas měřit... jenže ono šoupnout je někam k ceduli obce uprostřed polí bude vynášet víc...
    BASIK
    BASIK --- ---
    JFM: Ale ono to neni uplne bezpecny, prave protoze tam lidi nejezdej v limitu. Celkem tu zoufalost chapu.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    JFM: Víš, já si nechci nějak stěžovat. Poukazuju na to, že ten dopravní fašizmus by možná nebyl tak velkej, kdyby po něm nebyla obecná poptávka, vyvolaná neohleduplnejma řidičema, který to blbý pade mezi barákama prostě nezvládnou.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    JFM: Vesnice je 200 let stará, statky a stodoly byly původně kolem prašný cesty. Z cesty je dneska silnice. Co dál?
    JFM
    JFM --- ---
    DAVETESS: V naší vesnici si neuděláme chodník, povolíme stavět ploty a domy až k silnici. Hele, ono to není úplně bezpečný, takže potřebujem radar a reetardér...
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Budu teď možná stát na druhý straně pomyslný barikády. Nikdy jsem nebyl zastáncem zklidňovacích retardérů a policejních hlídek. Bydlim ale ve vesnici, kterou prochází silnice III. třídy, po který všichni jezděj rychle. Chodníky tu nejsou, hned za krajnicí škarpa. Domy a ploty až k silnici, zatáčky, výhled minimální.
    Stejně tou vesnicí všichni profrčej 70, občas auta jen tak tak dobržďujou před chodcem, když jede něco proti. Dneska mě frajer začal předjíždět před horizontem, když jsem jel 50 (opravdovejch). Kdybych skoro nezastavil, dal by to čelně do protijedoucího, co se zjevil na horizontu.
    Zhruba jednou za rok je tu nehoda kvůli rychlosti, zpravidla smyk, a na střechu.
    Teď mi poraďte, co s tim.
    Retardér je buzerace, na info radar nemáme (obec má 25 popisných čísel), zažádali jsme o vodorovnou značku V12...ale to je ...ehm...k ničemu.
    Lidi jsou už nasraný a chápu, že slabší jedinci, při troše televizní propagandy, klidně sklouznou k podpoření nějakýho toho plošnýho utažení šroubů.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JFM: simte - o tom, ze prostredky vybrane na dani z PHM meli puvodne jit na udrzbu silnic a dalnic se uz prestalo mluvit davno a buhvikde ty penize ted konci :-)
    JFM
    JFM --- ---
    ADMIX: Ehm, při zvyšování spotřební daně na PHM se mimo jiné argumentovalo tím, že v ČR není obecně platná silniční daň. Tak to prosím tě nikomu neříkej, nebo se toho nějakej blb chytí a zavede další zdanění
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    DIVA: ja to rikam uz delsi dobu, v CR by se mela zavest normalni silnicni dan, aby nebyla takova motivace veskery prostredky vrhat do vybirani penez za rychlost :))
    DIVA
    DIVA --- ---
    Kdyz v nemecku zprisnujou pokuty za blokovani zachranneho pruhu za nehodou, u nas vymyslime nove napadite tresty za rychlost. Nekdo by mel tady viset za koule v pruvanu s razitkem zarazenym hluboko v prdeli.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    DANYSEK: Tohle je fakt tragedie :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam