• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DANYSEK: dik
    BLAF: jsem rad, ze jsem to ubrzdil, ale doufam, ze tak nejezdi standardne.
    BLAF
    BLAF --- ---
    VYWERN: Kdybys ho nakouril, tak je to na nej
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYWERN: Řidič vozidla, který při plnění úkolů souvisejících s výkonem zvláštních povinností užívá zvláštního výstražného světla modré barvy,2) případně doplněného o zvláštní zvukové výstražné znamení (dále jen "vozidlo s právem přednostní jízdy"), není povinen dodržovat § 4 písm. c), § 5 odst. 1 písm. f), g), h) a odst. 2 písm. f) a g),§ 6 odst. 5 a 6, § 7 odst. 1 písm. b), § 11, § 12 odst. 1, 2, 4, 5 a 6, § 13 až 17, § 18 odst. 2, 3, 4 a 8, § 19 odst. 2 a 3, § 20, § 21 odst. 2, 3 a 4, § 22, 23, § 24 odst. 3 a 4, § 25 odst. 1, 2, 3, 4, 5, § 26 odst. 3, § 27, § 28 odst. 2, 3 a 5, § 31, § 32 odst. 6, § 35, § 36 odst. 1 a 2 a § 39 odst. 4 a 5; je však povinen dbát potřebné opatrnosti, aby neohrozil bezpečnost provozu na pozemních komunikacích.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Je nekde popsano, co vse mohou ridici sanitek? ...ted jsem jednu potkal, jak na horizontu na moste pres plnou zacala predjizdet do protismeru a mel jsem plne ruce to ubrzdit. Uhnout nebylo kam.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PNXNTDD: Může to skončit zastavením řízení. Dokonce už jsem to viděl.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    BTW : jenom takovej ad k mýmu parkování na invalidech jestli si vzpomínáte. Značku "P" samovolně posunuli mezi ty dvě parkovací místa, takže už je nepřehlédnutelná. Tzn - další trumf pro mě, protože si sami uvědomili, že udělali pičovinu. Nicméně žádný předvolání zatím nedošlo, už je to skoro tři měsíce tak nevim...

    A ještě by mě zajímalo k tomu správnímu řízení : Může správní řízení dopadnout tak, že nedostanu vůbec žádnou pokutu ? Nebo prostě mi vždycky musej dat aspon něco ?
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Ale stejně je to utopie... :D
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    KORKMAZ: Mno... nicméně na tohle zákon myslel. "pokud při jízdě v pruzích v obci jsou blokovány současně v jednom směru všechny pruhy, musí vlevo jedoucí řidič uvolnit pruh rychleji jedoucímu vozidlu." viz.: 1:40

    Jízda vozidly, pravidla provozu na pozemních komunikacích, zákon 361/2000
    https://www.youtube.com/watch?v=NPxGX9-d8ag
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    PHAILO: Přesně...v reálu to většinou bývá, že všechny 3 pruhy na spojce blokuje hradba tří bílejch dodávek jedoucí stejnou rychlostí.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FELCARKILLER: Krásná utopie, wtz.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    KORKMAZ: zbylejm ridicum by stacilo vysvetlit aby neblokovali rychlejsi, i kdyz si mysli ze jedou podle predpisu, thats all, kdyz je nekdo rychlejsi -> uhni :-)

    pro me za me at si klidne jedou 65 na 90, ale at mi umozni predjeti a nesnazi se me skolit :D
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    FELCARKILLER: Tak a teď už to jen vysvětlit manželce a 80% zbylejch řidičů...každopádně díky za referenci
    BLAF
    BLAF --- ---
    FORTRESS: Vida, jsem poucen :)
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    KORKMAZ: Moje zkusenost je, alespon po praze, ze berou az kdyz jedes realne vic jak 10 kmh nad. Coz kdyz vis o kolik ti keca tacho v aute tak si muzes dovolit jet i o tech 15kmh tacho vic.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    FELCARKILLER: Ano, šlo mi o to kolik na tacháči ještě neskončí jako pokuta. Jet 15 víc bych si asi netroufnul, ale těch 10 mi přijde rozumný
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    KORKMAZ: Tolerance je minimálně +/- 3 km/h do 100 km/h, nad 100 km/h 3 %. V praxi obvykle bývá tolerance nastavena na vyšší, tohle je minimum. Ale vyšší tolerance není nikde zakotvena, takže to záleží čistě na provozovateli měřicího zařízení. Výjimkou není tolerance 10 - 15 km/h.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    FELCARKILLER: tzn asi 95 tacho
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    KORKMAZ: uplne nerozumim, ale na na 80 jezdim bez problemu 89-90 (dle gps) a zadny predvolani / pokuty mi nechodi
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Možná trochu zcestnej dotaz, ale jakou mají toleranci radary na měření, dejme tomu ty pevné a hlavně úsekové? Zaslechl jsem nějakých +4km/h. Když vezmu, že tacháč mi proměřuje o 5km/h a přičtu toleranci toho radaru, tak vlastně můžu jet s klidem 75 na 80ce nebo hraničně i 79.

    PS: Rychlost, byť záměrně zkreslenou, mi ukazují velké číslice na palubáku, takže nemusím odvádět pozornost zkoumáním přesné polohy rafičky.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    BLAF: Tak je to myslím v Rakousku nebo kde. Mně právník řekl že je to neprůchozí a policajt mě uzemnil tím že jeli 110 takže jsem je neměl co na okresce předjíždět.

    Při předjíždění raději dvakrát měř | Motoporadna
    http://www.rozhlas.cz/zelenavlna/motoporadna/_zprava/957466

    Tady se k tomu taky vyjadřují. Třeba to půjde vyargumentovat pokud bys to měl na kameře a odvrátil bys tím nějakou hrozící srážku atp.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam