• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    LOPIK: ale tak to já zase viděl... navíc teda nevim jestli se nějak měnila norma nebo co, ale třeba konkrétně v tom Edenu ty místa pro kočárky vznikly relativně nedávno a vznikly z míst původně pro invalidy (tj ubylo míst pro invalidy a přibyly tyhle). Experti na vyhrazený místa jsou v centru Černý Most. Tam jsou krom invalidů a kočárků ještě místa pro důchodce, ženy, elektromobily a kdoví co ještě. Tam jsem měl fakt pocit, že jako bezdětnej bílej heterosexuální pracující muž tam nemám co parkovat :-) Za co přesně jsem si vysloužil ten mínus teda nevim... nechci tim nikoho omlouvat, ale vlastnit širší auto (jako že dneska je to prakticky každý SUV, kterejch jezdí pomalu půlka a ne exotika typu Dodge RAM), tak budu mít asi dost dilema, jestli ho zaparkovat na normální místo, kam se nevejde a čekat, až mi ho někdo vezme klíčem nebo mi tam zaparkuje tak, že nenastoupím anebo ho dát na širší místo pro kočárek, kde mě zase starostlivý rodič tím kočárkem umlátí...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SPM: Já si zase nějak nemuzu vzpomenout, kdy jsem viděl někoho s kočárkem v nakupaku, vždyť to musí být za trest.
    IMO jsou tyhle rezervacky jeste větší blbost než desítky těch věčně prázdných míst pro invalidy/BMW x5
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    PNXNTDD: tak to mas jinou zkusenost, nez ja :)
    SPM
    SPM --- ---
    KORKMAZ: no, ne že bych se chtěl zastávat kokotů, co parkujou na místech pro rodiče s kočárky... ale ono hodně často třeba v těch nákupácích bude problém v tom, že ty parkovací místa moc neodpovídají autům... Třeba v Praze Eden je na to úplně super - tam když zaparkuju auto s šířkou 1,8m bez zrcátek (takže takový vcelku průměrný) úplně přesně na střed, tak mi tam samo o sobě nezbývá moc místa na vystupování a ještě je na 2 ze 3 parkovacích míst do toho už tak úzkého prostoru jebnutej sloup. Takže mít o kus širší auto, tak si můžu vybrat, jestli ho jako kokot postavím kus přes jiné parkovací místo nebo jako kokot na místo pro kočárky, kam se auto vejde, ale nemám zase kočárek...
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    PNXNTDD: Vždyť jo, přes den to chápu. Ale horší je, když to někdo píchne přes noc takle na sídlišti. Pracovní stroje, takže i dodávky, mají parkovat někde v areálu firem.

    Ono to ale může mít ve finále podobný efekt. Pokud dodávka blokuje chodník a všude jsou nahusto zaparkovaný auta, tak neprojedu mezerou s kočárkem a musím na nejbližší křižovatku a pak silnicí a tam se teda nenechám ohrozit a chráním potomka. Ale jak jsem řekl, nikomu to zatím nevadilo a všichni poslušně čekají. V tomdle vztahu k malým dětem, a to nemluvím jen o dopravě, mě česká společnost teda pozitivně překvapila...když teda nepočítám kokoty co parkujou na místech pro rodiče s kočárkem.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    KORKMAZ: No vidíš, to jsem rád, že je tu případ z praxe... protože tohle mi lidi říkaj celkem často " A co mamimka/tatínek s kočárkem " No co asi... Prostě to obejdou. Já bych totiž kvůli mamince s kočárkem jinak musel zablokovat dopravu v celé ulici, někdy i bloku pokud se jedná o jednosměrku. Já se musím řídit pravidlem zastavit tak, abych aspon jakž takž neblokoval provoz... chodci hold obejdou. Nedělám to rád, ale jinak to vážně nejde někdy.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    PNXNTDD: Mě to bylo fuk, ale co jsem si pořídil dítě a nemám v takovém případě kde projet kočárkem, tak mě to sere teda dost. Dodávka s dlouhým zadním převisem umí zabrat celej chodník. Pak musím vstoupit do vozovky a zastavit dopravu (samo že vztyčenou pravicí)...a kupodivu to funguje.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Svinstva dělám spíš já :D hlavně teda co se týče parkování... ale zaparkuj si jenom tak někde v centru třicetrkát denně devítimetrovou dodávku abys někoho neomezil... to prostě nejde.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PNXNTDD: Jako potkávám spíš takový ty blbosti z neznalosti nebo z neuvědomění. Jakože při odbočování vlevo si najet ve křižovatce co nejvíc doleva... to stejný při přijíždení do křižovatky neblokovat zbytečně stáním uprostřed pravej odbočovací atd...
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    VYWERN: Kámo jsem z Brna a rozvážím po Brně ;)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    KORKMAZ: Na tom v ruce píšou SMS, handsfree jedou zároveň na druhý simce... ;)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    TOMBRIDER: Nejlepší je, když se čumění do mobilu kombinuje se špatně (či raději vůbec) oškrábanou námrazou z okýnek. Dneska ráno mě takle málem nabral dement v dodávce na přechodu.

    ...dále mě fascinuje, kolik lidí v rádoby nóbl moderních autech prostě furt drží mobil v ruce, když telefonují. Dyť tydle káry už snad mají všechna celkem komfortní handsfree.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    PNXNTDD: prijed na Moravu, objevis novy svet :)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    TOMBRIDER: Přesně tak... zlatý telefonování, to aspon lidí pořád čuměj před sebe.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    PNXNTDD: s mobilama se rozthl pytel. Tak často kličkující auta, nebo náhle nelogicky měnící rychlost. Jsem nikdy nezažil jako za poslední půl roku. Zlatý časy kdy lidi v nejhorším mobil používali jako telefon. Teď vždycky když předjíždím takovéhleho adepta, vidím jak čumí do displeje před sebou a mrská tam prstem a vůbec nekouká před sebe. Hrozně důležitý si s někým psát.....
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Co mě teda vytáčí nejvíc je čumění do mobilu za jízdy a na křižovatkách. Klasickej model: Ženská v SUV vzadu dvě děcka a čumí do mobilu. Má už dávno zelenou a stojí tam... tak na ni blikneš, nic, troubíš - tak se nakonec rozjede a celá situace se opakuje na příští křižovatce znovu. Já to fakt nechápu, prostě je to fakt tak důležitý odepisovat někomu na zprávu a riskovat tím, že zabiju sebe nebo někoho dalšího ? Já to nedělám vůbec.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    VYWERN: čéče... jezdím denně osm hodin dodávkou po městě a nemůžu s tebou souhlasit... zip funguje naprosto spolehlivě (samozřejmě nějaká výjimka se najde vždycky a dost často paradoxne německý spz), lidi se pouští, děkujou si výstražnýma.... celkově taková ta solidarita mezi řidiči se podle mě za posledních pár let hodně zlepšila... aspon teda z mýho pohledu málokdy se mi stane, že mi někdo v provozu provede nějaký svinstvo a to fakt jezdím po městě celej den.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SAMOUT: Annoying Orange level 100!
    LOPIK: No, ono _jezdí_ samo všechno. Asi tak, jako "tramvaj vždycky zastaví...buď sama, nebo o něco."
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: no, ze by se zrovna cesi nejak nekde pousteli :)
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: tohle byly skopcacky v praze. asi zapomneli, ze je uz po valce a tohle neni treti rise :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam