• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    GRANTORINO: A to jsi usoudila na zaklade clanku o nehodovosti muzi/zeny na idnes?

    Inu, kdo jsem abych takovy research rozporoval?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ADMIX: ne, ale aspon vim, ze pisete kraviny, ale to by vam upadlo prirozeni, kdybyste to meli priznat panove :P
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    GRANTORINO:
    GRANTORINO:
    GRANTORINO:

    Diky za informaci, doufam ze se ted citis jako lepsi ridic nez my tady!
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    FAT: Když si pak představím, že tohle najede na přechodu do mého děcka... Tvl, fakt si myslím, že by mělo být legální rozbit takovému hovadu hlavu baseballkou.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    GRANTORINO: Nojo, život a žití je holt nebezpečný. Tak to je. Vždycky, když omylem zapnu zprávy na nějaký komerční televizi, kde zrovna ukazujou autonehodu, řikám si, proč se zrovna motorismu přikládá taková váha?

    Přitom se houfně umírá na úplně jiný věci. Když pominu stáří tak např:
    (počet úmrtí na 100 000 lidí - ČR za rok 2014)

    Nemoci krevního oběhu........615
    Srdeční onemocnění............333
    Rakovina ..........................284
    Nemoci dýchací soustavy......73
    Nemoci nervové soustavy.....30

    Dopravní nehody...................8

    ...jenže u těch nejčastějších příčin smrti se holt blbě aplikuje jakákoli represe (spojená s výběrem peněz), za účelem obecného blaha...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    FAT: Prasky na deprese bude potrebovat, az zas nekde pojede s dvojkou v zile v zatacce rovne, protoze si nevsimne ze se silnice ohyba :)) To je peknej debil.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    "Evropská rada pro bezpečnost silničního provozu uvádí, že pokud by všichni ve svých konkrétních zemích užívali silnice tak bezpečně jako ženy, poklesla by úroveň mortality dopravních nehod na hodnotu o přibližně 20 procent nižší, než v průměru činí u Švédska, Velké Británie a Nizozemska, což jsou státy s nejpříznivějšími statistikami dopravních nehod," vysvětluje Roman Budský.
    Zdroj: https://auto.idnes.cz/muzi-ridi-hur-nez-zeny-06v-/automoto.aspx?c=A140113_163359_automoto_fdv
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    "Muži vykazují přibližně dvakrát vyšší míru nehodovosti a svou první nehodu absolvují v mladším věku než jejich ženské protějšky," uvádí šéf Besipu Roman Burský.

    Příčinou nehod bývá především rychlejší jízda a menší respekt k pravidlům silničního provozu. Obecně jezdí muži riskantněji.

    Mezi roky 1993 až 2012 zavinili muži v Česku 82,7 procenta dopravních nehod, zatímco ženy 17,3 procenta. Například v roce 2012 mohli muži za 45 978 nehod, ženy jich způsobily 12 828.

    Na silnicích zemřelo předloni 523 mužů a 158 žen. "Zatímco mužů je nejvíce usmrceno jako řidičů osobních aut, žen jako chodců," zjistila organizace Besip zřízená ministerstvem dopravy při své analýze statistik.

    V Česku je mezi registrovanými řidiči 56,3 procenta mužů. Ale mezi řidiči, kterým již byly uděleny body za dopravní přestupky, je mužů 83,1 procenta. Jak mužům, tak ženám je nejvíce připsáno po dvou a třech bodech. Takzvaného vybodování, tedy zisku 12 bodů, dosáhlo 7,59 procenta mužů a 2,4 procenta žen.

    Zdroj: https://auto.idnes.cz/muzi-ridi-hur-nez-zeny-06v-/automoto.aspx?c=A140113_163359_automoto_fdv
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Ekonomka Michele J. Whitová z Kalifornské univerzity v San Diegu zkoumala před deseti lety podrobně zkoumala vliv vzrůstající popularity sportovně-užitkových aut (SUV) na bezpečnost provozu. Nezaměřila se tedy na rozdíly mezi značkami, ale mezi celými segmenty osobních automobilů.

    A s využitím statistického modelování dospěla k závěru že s každým dalším milionem registrovaných SUV přichází o život o 34 až 93 lidí víc, než kdyby si motoristé místo nich pořizovali menší vozidla. Jedním z důvodů je podle ní falešný pocit bezpečí, který mohutný automobil řidičům propůjčuje.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Na nehodovost má vliv stáří auta a zkušenosti řidiče, na značce nezáleží | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...vliv-stari-auta-a-zkusenosti-ridice-na-znacce-nezalezi_201508071630_pkoci
    FAT
    FAT --- ---
    TRISSIE: Jo, to může. Samozřejmě. Jen od psychologa dostal prášky na deprese a na potlačení chuti na alkohol. Ty druhé, taky samozřejmě, odmítnul brát, že si nenechá ničím brát chuť na pivo. Tak jich zase dělá mezi 8 až 12 denně. Kdo chce kam...
    SPM
    SPM --- ---
    a pokud ho dodržovat nebude, tak taky :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    FAT: tak teď, když bude bez řidičáku (pokud teda hodlá zákaz řízení dodržovat), může chlastat podle libosti, ne?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FAT: Takže to zázrak nebyl, jak jsem předpokládal.
    FAT
    FAT --- ---
    Jak jsem nedávno psal o kolegovi, který nadýchal 2,5, tak už mu přišlo rozhodnutí - 2 roky zákaz řízení a s ním spojené následné přezkoušení a flastr 25k. Nadával, že by raději podmínku a aby mu nechali řidičák. No, nevím co si o něm mám myslet slušného. Jinak, samozřejmě, chlastat nepřestal. Ale to bych u něj ani nepředpokládal.
    DARK_SAVANT
    DARK_SAVANT --- ---
    TOMBRIDER: to je hezky obrazek. A vysvetluje ti docela krasne, proc ja se svyma 2.13m na sirku v edenu parkuju vzdy uplne nejdal od vstupu a jen se modlim, aby to vedle me nekdo s feldou precijen nenacpal..

    (nemam suv)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DIVA: Nešlo nic udělat, musel jsem na čuráka čekat.
    DIVA
    DIVA --- ---
    PHAILO: tak jaks to vyresil, nalezls do auta tretima dverma? .)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TOMBRIDER: aha no... felina ma šířku 1635.. proto ten prostorovy luxus, vejde se fakt vsude :), teda nez "umru na silnici, pak uz mi to samozrejme nebude moc platny"..
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Tak nevím. Moje auto má 1,9 bez zrcátek (nesklopných) a zatím se mi nestalo, že bych se v nějakém nákupním centru nemohla normálně vejít na místo i s prostorem pro otevření dveří (které jsou teda sakra dlouhé, pač mám kupé, které měří 5,3 metru a dveře jsou tomu adekvátní). Asi máme v zapadlém Brně nějaká široká místa či co.
    SPM
    SPM --- ---
    TOMBRIDER: no a teď ty vtipný rozdíly... ne že bych tam chtěl běhat s metrem, ale třeba v tom pitomém edenu ty místa podle mě nemají ani těch 2,25m. Ostatně třeba v tom centru černý most (které bylo postaveno ještě o několik let dřív, než Eden, ačkoliv teda norma asi v obou případech stejná) mi ty místa přišly ještě celkem v pohodě, alespoň na ty běžný auta. A věc druhá - sloupy. Jak se to hodnotí, když kus toho místa zabírá sloup? Taknějak mi pořád přijde, že někteří podplatili toho, kdo to kolaudoval nebo ty čáry po kolaudaci přemalovali nebo kdo ví co...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam