• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    GRANTORINO: Proste ses nejlepsi ridic tady z obecenstva, smir se s tim a netrap nas dalsima faktama :(
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    povesit nas za koule!
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    GRANTORINO: jo, zatimco z chlapu denne vyjede 90%, tak zenskej tak 30%. takze nejakych 56 % je uplne k nicemu, to ti vubec nic nerekne. najezdim tak 3-5k km mesicne a vypozorovano, ze zensky necumej do zrcatek, jsou nerozhodny pri predjizdeni, neustale jezdej na dalnici v levym pruhu, na 70ce maj na tachaci 69 a tak dale. vzdy dost zbystrim, kdyz je v aute zenska, clovek nikdy nevi :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    No jo.. Opravdu, vy jste fakt jesitny :D ten pomer je takovej, ze i kdyz vezmu v uvahu vsecky statisticky odchylky, tak je vysledek jednoznacnej. Ale to fakt tak tezky to pripustit panove? Ano i kdyby vas jezdila vetsina, tak proste zaver je jasny v tom, ze vetsinu nehod proste zpusobi muzi, brano optikou nehodovosti. Takze ne, nejsou to nezkuseny ridicky za volantem, jak se snazite namluvit.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    GRANTORINO: Myslim to jinak. Registrovaný řidič je taky moje máma, tchýně, a spousta dalších žen, který ovšem za celej rok nikam nevyjedou.
    Když se koukám na silnici na řidiče, vidim většinou chlapy...
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    DAVETESS: no je uvedeno, ze 56 % ridicskyho opravneni drzi muzi, ale kolik lidi s opravnenin denne vyjede, to tam nevidim... statistika na hovno.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DAVETESS: nechybi, cti pozorne... 56% muzu jako registrovanych ridicu v cr
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    GRANTORINO: Tady chybí celkem relevantní informace, a to poměr řidičů-mužů vs ridiček-žen.
    Mužů bude zřejmě víc, a tak taky víc bouraj... :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ADMIX: no jiste, protoze citace od lidi z besipu jsou tak jenom novinarsky pindy, stejne jako republikove statistiky besipu :D seznam se se zdrojem pokud neznas...
    Úvodní stránka
    http://www.ibesip.cz/
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    GRANTORINO: A to jsi usoudila na zaklade clanku o nehodovosti muzi/zeny na idnes?

    Inu, kdo jsem abych takovy research rozporoval?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ADMIX: ne, ale aspon vim, ze pisete kraviny, ale to by vam upadlo prirozeni, kdybyste to meli priznat panove :P
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    GRANTORINO:
    GRANTORINO:
    GRANTORINO:

    Diky za informaci, doufam ze se ted citis jako lepsi ridic nez my tady!
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    FAT: Když si pak představím, že tohle najede na přechodu do mého děcka... Tvl, fakt si myslím, že by mělo být legální rozbit takovému hovadu hlavu baseballkou.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    GRANTORINO: Nojo, život a žití je holt nebezpečný. Tak to je. Vždycky, když omylem zapnu zprávy na nějaký komerční televizi, kde zrovna ukazujou autonehodu, řikám si, proč se zrovna motorismu přikládá taková váha?

    Přitom se houfně umírá na úplně jiný věci. Když pominu stáří tak např:
    (počet úmrtí na 100 000 lidí - ČR za rok 2014)

    Nemoci krevního oběhu........615
    Srdeční onemocnění............333
    Rakovina ..........................284
    Nemoci dýchací soustavy......73
    Nemoci nervové soustavy.....30

    Dopravní nehody...................8

    ...jenže u těch nejčastějších příčin smrti se holt blbě aplikuje jakákoli represe (spojená s výběrem peněz), za účelem obecného blaha...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    FAT: Prasky na deprese bude potrebovat, az zas nekde pojede s dvojkou v zile v zatacce rovne, protoze si nevsimne ze se silnice ohyba :)) To je peknej debil.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    "Evropská rada pro bezpečnost silničního provozu uvádí, že pokud by všichni ve svých konkrétních zemích užívali silnice tak bezpečně jako ženy, poklesla by úroveň mortality dopravních nehod na hodnotu o přibližně 20 procent nižší, než v průměru činí u Švédska, Velké Británie a Nizozemska, což jsou státy s nejpříznivějšími statistikami dopravních nehod," vysvětluje Roman Budský.
    Zdroj: https://auto.idnes.cz/muzi-ridi-hur-nez-zeny-06v-/automoto.aspx?c=A140113_163359_automoto_fdv
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    "Muži vykazují přibližně dvakrát vyšší míru nehodovosti a svou první nehodu absolvují v mladším věku než jejich ženské protějšky," uvádí šéf Besipu Roman Burský.

    Příčinou nehod bývá především rychlejší jízda a menší respekt k pravidlům silničního provozu. Obecně jezdí muži riskantněji.

    Mezi roky 1993 až 2012 zavinili muži v Česku 82,7 procenta dopravních nehod, zatímco ženy 17,3 procenta. Například v roce 2012 mohli muži za 45 978 nehod, ženy jich způsobily 12 828.

    Na silnicích zemřelo předloni 523 mužů a 158 žen. "Zatímco mužů je nejvíce usmrceno jako řidičů osobních aut, žen jako chodců," zjistila organizace Besip zřízená ministerstvem dopravy při své analýze statistik.

    V Česku je mezi registrovanými řidiči 56,3 procenta mužů. Ale mezi řidiči, kterým již byly uděleny body za dopravní přestupky, je mužů 83,1 procenta. Jak mužům, tak ženám je nejvíce připsáno po dvou a třech bodech. Takzvaného vybodování, tedy zisku 12 bodů, dosáhlo 7,59 procenta mužů a 2,4 procenta žen.

    Zdroj: https://auto.idnes.cz/muzi-ridi-hur-nez-zeny-06v-/automoto.aspx?c=A140113_163359_automoto_fdv
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Ekonomka Michele J. Whitová z Kalifornské univerzity v San Diegu zkoumala před deseti lety podrobně zkoumala vliv vzrůstající popularity sportovně-užitkových aut (SUV) na bezpečnost provozu. Nezaměřila se tedy na rozdíly mezi značkami, ale mezi celými segmenty osobních automobilů.

    A s využitím statistického modelování dospěla k závěru že s každým dalším milionem registrovaných SUV přichází o život o 34 až 93 lidí víc, než kdyby si motoristé místo nich pořizovali menší vozidla. Jedním z důvodů je podle ní falešný pocit bezpečí, který mohutný automobil řidičům propůjčuje.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Na nehodovost má vliv stáří auta a zkušenosti řidiče, na značce nezáleží | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...vliv-stari-auta-a-zkusenosti-ridice-na-znacce-nezalezi_201508071630_pkoci
    FAT
    FAT --- ---
    TRISSIE: Jo, to může. Samozřejmě. Jen od psychologa dostal prášky na deprese a na potlačení chuti na alkohol. Ty druhé, taky samozřejmě, odmítnul brát, že si nenechá ničím brát chuť na pivo. Tak jich zase dělá mezi 8 až 12 denně. Kdo chce kam...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam