• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: tak nastavený to bývá různě... já bych třeba chápal, kdyby tam byla nějaká prodlevá mezi zelenýma pro chodce, aby prostě 5 po sobě jdoucích chodců tu křižovatku nevyblokovali na čtvrt hodiny. Ale třeba ten na Bohdalci u autobusový zastávky, kde to pozoruju, nekoresponduje vůbec s ničím... o pár metrů vedle něj je další přechod v křižovatce, kde se ta zelená pro chodce spouští spolu se zelenou pro auta z boku. Takže kdyby to chtěli synchronizovat, tak bych čekal, že tenhle se spustí ve stejnou dobu. Ale tak to většinou taky není... pak je samozřejmě taky otázka, když tam nechci dát tlačítko, co to spustí hned a zároveň je to silnice, kde tak silný provoz není a ten chodec skoro vždycky to přejde dřív na tu červenou, jestli tam má smysl ten semafor dávat. Beztak ho tam nejspíš dávaj kvůli tomu, že je z něj dobrej bakšiš :-)
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: Máš pravdu, že chodci pak jdou na červenou dost často. Jinak jsem to naopak považoval za snahu o optimalizaci, aby červená nepadla řidiči hned, co projel předchozí křižovatkou, když jsem se setkal s tou prodlevou někde. Naopak znám spoustu, kde to padá okamžitě a někdy to vede k tomu, že šlápnu na plyn, když vidím, že chodec stiskl tlačítko, abych byl pod semaforem maximálně v době žluté.


    Stala se mi podobná nepozornost, kdy jsem ale nikoho neohrožoval, když jsem odbočoval doprava tady na Černokosteleckou z Malešic: https://en.mapy.cz/...5119456&y=50.0781039&z=18&pano=1&pid=56547462&yaw=3.292&fov=1.257&pitch=-0.014

    Dostal jsem zelenou, odbočil jsem doprava, viděl zelenou na přechodu chodců a jel pomalu, aby jeden nebo dva chodci přešli, a kdyby mě neupozornila žena, projel bych na červenou, protože takhle brzy za křižovatkou jsem ten semafor vpravo úplně odignoroval, bral jsem to jako součást křižovatky, tedy přednost chodcům dávám při odbočení tak jako tak. Chodce bych tedy nepřejel, ale pokutu bych podle zákonu zasloužil.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MVEK: ne, jenom se pozastavuju nad "pravou příčinou" - protože pokud mu neodešli brzdy, neposedl ho ďábel, neměl infarkt (či jiný zdr. potíže) apod. tak příčina je jasná - bez ohledu na to, kolik je tam za sebou semaforů

    Počet semaforů tady s příčinou vůbec nesouvisí.

    dsotáváme se někam k logice "pravá příčina znásilnění bylo to, že měla krátkou sukni"
    MVEK
    MVEK --- ---
    ADAMIRA: Jo, jsi fujky, protože hned vidíš něco, co jsem nenapsal. Já v tom hledám důvod pro změnu dopravní situace. Ty v mém tvrzení vidíš, že hledám polehčující okolnost pro řidiče, a to není pravda, mě zajímá bezpečnost toho semaforu obecně, a zvýšení rizika takovýchto nehod, ne jestli to má takové nehody omlouvat.

    Kuriózní je, že je to zrovna semafor, na který nenadávám jediný, který tam před pár lety nebyl, a který tam možná nemusel být, aniž by se pro chodce situace nějak zhoršila (mohla být posunutá a prodloužená zastávka). Možná to malou roli hrálo, ale omluva to nebude.

    Nicméně mně vůbec chybí informace. Asi nebylo kluzko, ale jinak netuším, jestli jel prostě 50 rovně, nevšiml si stojících aut a červené a chodcům skočila zelená, tak vyrazili slepě (ať už z refiže, nebo z chodníku nejprve před stojícím pravým pruhem)? Nebo měl jakýkoliv zkrat (klidně SMS) a nedobrzdil...? Nebo jel víc jak 50?
    Překvapilo mě množství obětí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: No to máš jako s těma přednostma zprava - prostě se někdo zapomene kouknout ;)
    SPM
    SPM --- ---
    Trochu se bojím, že lidí, co to prostřelí suveréně na červenou bude dost přibývat a nebudou za tím SMS... Pozoruju jak pořád ty semafory rostou a přibývají... typicky každou chvíli někde na přechodu, kde přešlo 10 lidí za den, vyroste semafor s tlačítkem. Tlačítko je navíc tak retardované, že tu zelenou chodci nepustí hned, ale s několika minutovým zpožděním. Realita je taková, že chodec si zmáčkne tlačítko, pak to stejně při volné silnici přeběhne na silnici a následně přijede skupina aut, který dostanou červenou a na přechodu není ani noha... a poslední dobou je vidět, jak v takové chvíli se někteří na tu červenou prostě vykašlou.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MVEK: pravá příčina? Já budu zase fujky fujky zlej ale i kdyby byl semafor každejch 10 metrů tak se nad tím můžeme rozplývat do nekonečna, ale ve chvíli, kdy ho někdo prostřelí bez zabrždění na červenou, tak není co řešit... (já bych řekl že to byla nějaká brutálně důležitá SMSka)

    Ale to se stane, už tohle pro něj byl dost velkej trest, propustit, nesoudit, bez pokuty bez bodů..... bla bla bla
    MVEK
    MVEK --- ---
    ADAMIRA: No jasně, to mají ti chodci za to, že chodí po tom nešťastně navrženém přechodu se světly. Člověk se rozjede ze semaforu o dvacet metrů dřív a hned aby stavěl, protože někdo zmáčkl tlačítko...

    Nicméně pravá příčina by mě zajímala. Ten přechod je opravdu nešťastný, je tam moc semaforů za sebou a vrtá mi hlavou, jestli nemohli přechod spojit se semaforem k odbočce z Práčcské (protáhnout ostrůvek nebo posunout zastávku), když už to tam tak předělali.

    Korunuje to úplně nesmyslný přechod se semaforem na konci následující zastávky za křižovatkou do Hostivaře, kde mohou chodci přejít jak na té křižovatce ulic, tak na konci refiže, kde je opět světelný semafor. Naštěstí jeho nesmyslnost potvrzuje to, že na něm málo lidí přechází.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Už tu někde vzniklo hnutí za okamžité osvobození toho střelce z hostivaře, nebo se za toho chudáka ještě nikdo nepostavil? :)
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    SAMOUT: dobrý akorát je to víc než rok starý video, který tady už víc než před rokem bylo PNXNTDD
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    To je slušnej kšeft, když předělat pár lampiček a značek v ani ne půlkilometrovém tunelu má vyjít na 150mio.
    https://auto.idnes.cz/...-valik-d5-rychlost-zvyseni-fc5-/automoto.aspx?c=A180309_082135_automoto_fdv
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Lidé se brání proti odtahům auta všelijak, chytračit se ale příliš nevyplatí – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...e-brani-proti-odtahum-auta-vselijak-chytracit-se-ale-prilis-nevyplati.html
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    PNXNTDD: me se libi, jak vsude dava blinkry :))
    GORG
    GORG --- ---
    SPM: jj.. asi taky se nechtěl zdržovat a zdálo se,že quickfix bude nechat ho projet, když ho asi nic stejně nezastaví :) nevím..
    fakt tohle je na odebrání řidičáku na furt..
    člověk může udělat chybu ,ale tohle je vědomý ohrožení..

    podobne u té ženské co předjíždí pres dva pruhy a na protijedoucí auto reaguje zabocením ještě víc doleva . zřejmě zpanikařila.. ale aby se někdo v krizovy situaci choval takhle ?
    splest si prednosti se dá pochopit.. ale tohle je fakt neee.. na fakt dlouhodobý zákaz no
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Tyvole nene... :D to nevymyslis...
    T6MA:
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    SPM: Já bych raději uhnula taky, u takového idiota je lepší být od něj co nejdál.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    SPM: Já jsem takhle jednou potkal borca co couval na nájezdu na dálnici... ještě k tomu v zatáčce... Celkem to překvapí v kilu.
    SPM
    SPM --- ---
    PNXNTDD: se divim že mu ty auta uhejbaly aby mohl projet... já bych ho snad na místě z toho vytáhnul a omlátil mu hubu o svodidla.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    T6MA: Doživotně zákaz řízení. Naprosto nekompromisně. Tohle je neomluvitelný. Jak tohle doprdele může někoho napadnout to fakt nepochopim. Podle mě byly myšlenkový pochody řidiče následovný. Usuzuju z toho, že je to fabia - imho řidič kterej chce šetřit každou korunu na benzinu. "Jezisi kriste, budu muset najet o 4km víc to mě zrujnuje, radši to risknu a otočím to..."
    T6MA
    T6MA --- ---
    Řidič Fabie přejel sjezd, na dálnici se otočil do protisměru! (video) - Garáž.cz
    https://www.garaz.cz/...ky/3005339-ridic-fabie-prejel-sjezd-na-dalnici-se-otocil-do-protismeru-video
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    u Jugiho jsme parili na simulatoru kamionu nekolikrat a slo mi to solidne, krome parkovani a pozpatku vubec...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam