• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DYNK
    DYNK --- ---
    TRISSIE: Mě v autoškole učili, že to je vina toho vepředu. Kvalifikuje se to údajně jako nezvladnuti vozidla. Reálnou zkušenost nemam, ale řidič auta, které se nehybe může být těžko viníkem.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    TRISSIE: Ok :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DAVETESS: ano, protože jsi nedodržel bezpečný rozestup.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    TRISSIE: Když do mě při rozjíždění do kopce "nacouvá" auto přede mnou, je to moje vina?
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    TRISSIE: Já jsem se tak nějak naučil přes tu spojku hlavně doma s traktorem, takže v autě už to nebylo to hrozný. A na popojíždění při parkování jedu jenom spojka a brzda, takže ani tady nevyužívám ručku ;-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: já myslela situaci v křižovatce, ne při parkování - protože zhusta tihle lepiči taky startují bez toho, aniž by se rozjelo auto před nima, a pak stačí i malé sklouznutí dozadu... ne že by z toho pak byla nějaká větší nehoda, ale stejně, člověk musí vylézt z auta a podívat se - a na takové tyjátry většinou nemám čas.
    SPM
    SPM --- ---
    40cm je ještě fůůra místa... já to občas používám při parkování po městě. Kde to jsou pak spíš 4cm od toho za mnou, když potřebuje popojet :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    WZINOKINO: mně o možnosti rozjíždět se přes ručku v autoškole pro jistotu vůbec neřekli :-)
    přes spojku je to samozřejmě lepší, ale jsou chvíle, kdy ručka má svoje opodstatnění... když v prudším kopci za deště zastaví někdo 40cm za prdelí mého auta (ideálně ještě třeba na dlažebních kostkách - teď už jich je málo, ale třeba než předělali Svatovítskou, tak tam se mi to stávalo pravidelně), tak nemachruju a tu ručku tam radši dám. Sice by to bylo na něm, jenže kdo má čas to řešit, že...
    FAT
    FAT --- ---
    TOMBRIDER: Mně zase dřel jen přes ručku. Měl staršího Favorita a bál se o spojku.
    :-)
    SPM
    SPM --- ---
    TOMBRIDER: u mě autoškolák zahájil hodinu s tim, že mu ručka na tom autě stejně nefunguje, takže se to budeme učit přes spojku :-))
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    WZINOKINO: Tak to byl hoodně dobrej autoškolák. U nás se učilo na favoritu jen přes ručku. Stání na spojce jsem se naučil až ve své 105ce. A ani se mu nedivím, aby každý absolvent mu pálil spojku když každej druhej nebyl rozježděnej... To by se mi taky nelíbilo..
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    CAIDEL: to je taky pravda, třikrát a dost ;-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    WZINOKINO: No, vzhledem k tomu, že mu to chcíplo čtyřikrát, tak se mu asi tatík snažil radit, ale nejspíš přišla krize a asi by to nedal. Takže chápu že si to prohodili, odjeli a přestali blokovat křižovatku - a doučí ho to (snad) v nějakém kopečku bez ostatních aut :) Synátor každopádně vypadal drobátko potupen.

    Principy některých věcí holt člověku dojdou třeba až později v klidu.
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    CAIDEL: jo rozjezdy do kopce to je kapitola sama pro sebe. já jsem měl asi štěstí na instruktora v autoškole, který mi hned při první hodině řekl - přes ručku se rozjíždí amatéři - a minimálně dvě lekce jsme strávili v mírném kopci na okraji Prahy, kdy jsem se rozjížděl do kopce. Já teda nesdílím jeho názor o tom kdo a jak se rozjíždí do kopce, každopádně bych toho kluka asi nevyhodil, spíš bych mu pomohl. Přijde mi, že když někoho od něčeho vyhodím tak ho buď odradím, znechutím nebo naseru - a zrovna u řízení není ani jedno žádoucí.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    WZINOKINO: Ha, když je řeč u té Průmyslové, tak mi to připomnělo zábavný zážitek z minulého týdne tamtéž. Sjezd z Jižní spojky, chci na Černokosteleckou směr EuroPark. Čekám na světlech (mííírně do kopečka) zhruba čtvrtý. Naskočí zelená a takové malé moderní Volvo předemnou jen poskočí a chcípne. A pak ještě třikrát, než proběhne celý cyklus. Já jsem moc blízko a objet ho nezvládnu, auto za mnou a kamion ještě za ním ho ale objedou, nicméně ze spolujezdce vyleze takový starší chlápek, gesty se omlouvá a z místa řidiče vykopne mladého kluka který měl očividně papíry buď jenom chvilku a otec se s ním jel projet, nebo se na ně teprv připravoval :) Každopádně rozjezd do kopce natrénovaný neměl a musel se toho ujmout někdo jiný :)
    WZINOKINO
    WZINOKINO --- ---
    Dnes ráno, místo - Praha, cesta Opatov-Hostivař-Průmyslová:
    Jedu za zeleným Mini, jízda jako s tankem, brda-plyn, ani na jedné z odboček či křižovatek žádný blinkr. Na Průmyslové u spalovny mi tak nějak cvaklo, ani nevím proč protože to normálně nedělám, že bych se mohl jít zeptat řidičky (zjištěno podle zpětného zrcátka - malovala se), proč nepoužívá blinkry. Slečna byla moc příjemná a s úsměvem na rtech mi na mou otázku: ,,Slečno, proč prosím Vás nepoužíváte blinkry ?" klidným hlasem odpověděla: ,,Přítel mi řekl, abych je cestou do práce nepoužívala, protože když je to auto studený tak ničím baterku."
    Ne, že by mě to s*alo nebo tak, ale doslova jsem si sednul na prdel.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Dneska štěstí jak nikdy. Večer, mokro, jízda ve zůžení na dálnici s 3,5t dodávkou , rychlost 70km/h zničehonic všichni před nama tvrdý brzdy. Doslova jsem se postavil v kabině na pedál brzdy a dobrzdil asi na 5 cm před náma stojící mercedes, za náma kamion dobrzdil na podobnou vzdálenost, ale borec za ním už ne. A to všechno kvůli neschopnosti lidí se na nájezdu na dálnici před námi plynule zařadit... toe hned.
    JOPS
    JOPS --- ---
    cim kratsi sukne, tim vetsi sance, ze ji na prechodu pustim :)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    MVEK: No mně se podobná situace stala dva dny zpátky... taky jsem se otočil za jednou koc a najednou přede mnou auto brzdilo.... :D
    MVEK
    MVEK --- ---
    PNXNTDD: Jo, máma vyprávěla, jak v jejím dětství její otec přerazil v ulici mladý stromek ze stromořadí kvůli nějaké té mladé sukni. Tohle byl jeho velký nešvar, který mu ale rodina tolerovala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam