• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DIVA
    DIVA --- ---
    Nemam rada todle mazani ve verejnem prostoru, cili necham to tu i bez jasne inspirace.
    DIVA
    DIVA --- ---
    PNXNTDD: mels rict vim kdo to parkoval (to jaksi musis), ale nereknu vam to (to totiz nemusis). Ale jasne ze muze byt podle povahy kazdeho soudruha lip zacalovat a neztracet cas a energii .) zadny stres
    DIVA
    DIVA --- ---
    PNXNTDD: nas odmitnout jakoukoli vypoved ucili na seminarich k profesni zpusobilosti, neco na tom nejspis bude ,)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PNXNTDD: Ehm...
    Ma pravdu
    To bylo prvni o cem me poucila moje matka, kdyz jsem sedala do auta napsaneho na ni.

    Nic nerikej, nic nerikej, nic nerikej....
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ZVIRATKO: Jako nemusíš se na mě osočovat. Sám tady popisuješ jenom nějaký teorie o kterých si sice myslíš, že fungujou, ale jsou to jenom teorie... nic co by potvrzovalo tvoje domněnky jsi tady neuvedl. Jako že ti jednou odtáhli auto a "seřval jsi je" za moc relevantní nepovažuju.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PNXNTDD: hele tohle nema cenu, nemas zakladni prehled o tom jak to funguje, najdes prvni odkaz a predkladas ho sem se svou (spatnou) interpretaci. Nedivim se, zes spor o parkovani projel. Priste drz mlc a volej pravnika.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ZVIRATKO: Zkoušel jsem teď o tom něco hledat a našel jsem celkem vyčerpávající odpověď, ve zkratce " Pokud se nenajde řidič odpovědný za přestupek, odpovědnost padá na provozovatele vozidla."

    Zhruba od půlky druhé stránky: http://www.autoklub.cz/dokument/1888-osoba-blizka-od-19-ledna-2013.html
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PNXNTDD: odtahli me jedinkrat v zivote (schvalne, v ramci experimentu), poslal jsem je do haje a ani spravni rizeni nezahajili
    ja na policajty nelitam prave proto, ze si to nenecham libit
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ZVIRATKO: to jsem nějak nepostřehl :D Ale stejně víš co, všechno to co tady píšeš by pro mě mělo nějakou váhu, kdybys napsal " Jo, stala se mi podobná záležitost, nevypovídal jsem, zaplatil jsem odtah, řidiče doteď hledají aby mu mohli dát pokutu, já jsem v suchu." Protože takhle to pro mě má cenu jenom jako nějaká obchcávací teorie, kterých jsme tu řešili s mým parkováním desítky a stejně nakonec všechno bylo jinak.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PNXNTDD: umis cist? "tímto ustanovením není dotčeno ustanovení zvláštního právního předpisu upravující právo odepřít výpověď nebo podání vysvětlení."
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ZVIRATKO: Takže jsi to co tu píšeš nikdy neudělal a nemáš s tím zkušenost. Protože sorry, ale je to blbost, koukni:

    "Provozovatel vozidla a osoba, které provozovatel svěřil vozidlo, s výjimkou, kdy provozovatelem vozidla je zpravodajská služba, jsou povinni na výzvu policie, krajského úřadu nebo obecního úřadu obce s rozšířenou působností sdělit skutečnosti potřebné k určení totožnosti řidiče vozidla podezřelého z porušení ustanovení zákona o silničním provozu; tímto ustanovením není dotčeno ustanovení zvláštního právního předpisu upravující právo odepřít výpověď nebo podání vysvětlení. Fyzická nebo právnická osoba se dopustí jako provozovatel vozidla přestupku tím, že přikáže nebo svěří samostatné řízení vozidla osobě, o níž nezná údaje potřebné k určení její totožnosti. Za přestupek lze fyzické osobě uložit pokutu od 5 000 Kč do 10 000 Kč a právnické osobě až do 100 000 Kč"

    Takže klidně mlčet můžeš, ale taky za to můžeš dostat mastnou pokutu. Jo rozumíš, takhle na netu to vždycky vypadá růžově všechno, jak jde všechno obechcat atd, ale ve skutečnosti to je úplně jinak.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PNXNTDD: odtah zaplatis, bavime se o prestupku za kterej te ted popotahujou.
    Ja se s policajtama bavim slusne, reknu jim dobry den, dam jim doklady, usmivam se a fouknu jim do drageru, tim to konci.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ZVIRATKO: No to je hezký, ale mě zajímá co se děje pak ? Přece mi neříkej, že oni si takhle nenechaj zaplatit odtah. Udělal jsi někdy tohle co tu píšeš, nebo to píšeš jenom proto, že si myslíš že to tak je. Pokud to tak děláš, tak dej info jak to řeší potom. Jako já tomuhle moc nevěřím, protože to by to tak dělal každej.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PNXNTDD: ach jo, tohle by fakt melo patrit k zakladnimu vzdelani kazdyho (nejen) ridice.

    Prijdes tam, reknes at ti daj auto, a jinak jim nevykladas nic. Zadny pohadky o osobe blizky, zadny pohadky o kamaradovi z ukrajiny, zadny povidani o tom ze nevis kdo to tam parkoval (tim se dopustis prestupku, jsi povinnen vedet kdo auto uziva).

    Ridil jste to auto? Odmitam vypovidat.
    Takze kdo ho ridil? Odmitam vypovidat.
    Vite kdo ho ridil? Odmitam vypovidat.
    Nevite kolik je hodin? Odmitam vypovidat.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ZVIRATKO: A stejně nevím jak jako to myslíš, nebo jak by to dopadlo. Bych tam došel, řekl bych, nevím kdo to parkoval, dejte mi auto. A co by jako bylo potom ? Jako vážně. Máš s tím zkušenost ? Mě auto odtahujou minimálně jednou za dva měsíce tak to klidně zkusím :D
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ZVIRATKO: No jako abych pravdu řekl, tohle mě v tu chvíli fakt nenapadlo. Jako hlavně mě to nenapadlo z toho důvodu, že na tuhle otázku "Parkoval jste to vy? " Se mě ptali už na odtahovým parkovišti. A tam jsem šel s vědomím toho, že jsem blbě parkoval, zaplatím pokutu a bude to vyřešený. Že z toho budou takovýhle tahanice mě ani ve snu nenapadlo.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PNXNTDD: neni treba lhat, je treba mlcet
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ZVIRATKO: No a jak jsem to měl udělat ? Jako uhrát to na to, že to parkoval třeba kamarád z ukrajiny co už je dávno mimo ČR ?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PNXNTDD: hlavni chyba byla, zes jim rekl zes to tam zaparkoval...
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    SAMOUT: Dopadlo to tak, že jsem podával dvoje odvolání skrz to, že to místo nebylo vyznačený podle norem atd atd... a vždycky mi došlo vyrozumění, že i když to není podle norem, tak že to zřetelně vyznačený bylo a že řidič se má vždy chodit přesvědčit jestli někde nestojí blbě atd... Jako jednání s lidma co tohle řeší je kapitola sama o sobě, to je jak kdybys mluvil do dubu, nezajímají je fakta který držíš v ruce (technický výkresy ulice, normy vodorovného dopravního značení) pro ně je důležitej jejich názor. Nakonec jsem to vzdal protože odjíždím na celkem dlouhou dobu do zahraničí a neměl bych to jak dál řešit a hnát to výš, takže jsem zacáloval 6000kč a seru na to už.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam