• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: ale pred rekonstrukci tam nebyly tri pruhy :) Tripruh tam mas teprve poslednich cca 19 let...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: D1 je spesl pripad, pred rekonstrukci byla v cele delce v pravym pruhu nesjizdna vetsi rychlosti nez je 30 km/h. Lidi si proste odvykli pravej pouzivat.
    SITH
    SITH --- ---
    SPM: tak já si pamatuju ten kopec od Berouna do Prahy, kdy jsou kamiony v prostředním, auta v levém a v pravém se to dá celé projet na sprosťáka úplně krásně. A pak na okruhu, kdy auta zařazující se ze strakonické u Zbraslavi se hned řadí do prostředního, aniž by věděli, že ten pravý stále pokračuje jako třetí pruh
    SPM
    SPM --- ---
    SITH: ale tohle mi přijde, že je nějaká výborná vlastnost D1... Jel jsem po ní teď v úterý, to tam ani nebyly ty kamiony a přesně v prostředním pruhu štrůdl aut, pravej prázdnej. Nicméně na D11 po rekonstrukci je teď na kousku (asi někde mezi 4. a 8. kilometrem) udělaný taky tří pruh a překvapivě to funguje. Za tu dobu jsem tam potkal jenom jednoho tydýta v prostředním, ale jinak se ty auta normálně řadí... nechápu, proč u D1 to nefunguje :-D
    SITH
    SITH --- ---
    češi fakt neumí jezdit po tříproudé dálnici. Pravý pruh plný kamionů, prostřední prázdný, levý plný oktávek a superbů spěchajích do práce. Nechápu, kde se tohle vzalo
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Policejní záběry: takto chytají řidiče, kteří neumí jezdit v pruzích - iDNES.cz
    https://auto.idnes.cz/levy-pruh-dalnice-0z5-/automoto.aspx?c=A181219_160232_automoto_fdv
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    podřazení je vůbec taková zajímavá operace... tady u nás vede hlavní přes vesnice střídavě z kopce a do kopce.
    Polovina řidičů zřejmě ještě neslyšela o tom, že když si podřadí, tak to auto pojede pomaleji bez toho, aby museli stát na brzdě. Takže jak trotli z kopce jedou se zařazenou čtyřkou nebo pětkou na brzdě, aby se jim to nerozjíždělo, pak se na tu čtyřku pokouší vyjet do kopce, přičemž jim to samozřejmě téměř chcípne, konečně je napadne podřadit, jenže to už jedou s bídou třicet a brzdí provoz... a dojedeme do další vesnice a oni předvedou to samý???
    SPM
    SPM --- ---
    DAVETESS: no já jsem troubil jak vzteklej... kdyby ten vocas jel alespoň přes kilo, ale von se tam camral o 2km/h víc, než ten kamion a málem jsem tam kvůli němu nechal brzdový destičky...

    jinak taky děsně miluju kategorii "neumím si podřadit." Sám občas jezdím tříválcovou rikšou, která nejede... Posledně na dálnici jsem s tím, když se to za mnou vyklidilo a nebyl tam nikdo, začal předjíždět pár kamionů, za jedním z nich byl osobák, který už mohl dávno jet a nejel. Tak jsem se do toho pustil, rikša v těch rychlostech okolo kila už moc neakceleruje, ale zdárně jsem přidával, načež ten mamlas s octavií nebo rapidem nebo co to bylo (prostě rozhodně měl o dost víc výkonu než já) mi tam vjel. Což by ještě nevadilo, kdyby přidal. Ale on akceleroval ještě o dost míň, než já, takže jsem musel pustit plyn a vláčet se za ním (ztratil jsem cenné zrychlení, které se těžko získává zpátky). Takže po dlouhé době jsme konečně předjeli ty kamiony, měl jsem ho před sebou, zařadil se, za mnou furt nikdo, tak jsem zase přidal, že ho ještě předjedu, načež to hovado na to šlápne a začne mi ujíždět. Takový fakt vážně miluju... Jenom nevim, jestli to ty imbecilové fakt dělaj naschvál nebo mu nikdo nevysvětlil, k čemu tam tu šaltrpáku má a po těch několika kilometrech předjíždění mu to konečně chytlo dech...
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    SPM: Nojo, klasickej nešvar s názvem "abych nemusel zpomalit, zpomalim někoho jinýho".
    Jedeš v levym 140. Právě jsi někoho předjel. Zůstáváš v levym a hodláš předjet zelenou fábii v pravym před tebou, a rovnou pak i kamion, co je před ní. Blížíš se k Fábii, Fábie se blíží ke kamionu. Fábie ale nechce brzdit, tak to pošle do levýho těsně před tebe. Kamion je v pohodě, Fábie je v pohodě, ty musíš brzdit a pak zase zrychlovat.
    Když se ti tohle stane za posledních 20 minut desetkrát, je to fakt na silný nervy.
    Blbý je, že když se na Fábii nalepíš, nebo jí problikneš, spadáš automaticky do obecné kolonky Pyrát....
    SPM
    SPM --- ---
    RALI: v tom levym tam závodníky zas tak často nepotkávám... zato když jsem tam jel nedávno, tak ta dálnice byla relativně prázdná, v pravym kamion, v prostřednim kamion, co se ho snažil předjet a za nim dáčie. Jel jsem tim levym 130 a ten pičus s dáčií, co se tam plazil 70kou za tim kamionem, to poslal přímo předemě a ještě mu ten pekáč na víc jako 80 nezrychlil... Podle mě hned po zákazu kamionů by do toho levýho pruhu měli dostat zákaz tyhle podlitrový tříválcový mrdky, když jejich majitelé nemají soudnost.
    RALI
    RALI --- ---
    GUERILLA: DAVETESS: k te slusnosti kamionaku vs slusnost osobaku, nemaji si co vycitat ani jedna skupina. Napr. ta dve stopani pred prahou na plzensky, kde jsou 3 pruhy, pravidelne jezdim pravym 130, protoze prostredni je zasranej dejchavicnejma osobakama (ktery teda vlastne podjizdim, al etam by se dalo rict ze je to soubezna jizda v pruzich :)), a levej je plnej zavodniku, ktery nechci brzdit. a pak je idealni, kdyz se sejdou dva osobaky, ktery se oba zenou 100, jeden v prostrednim, druhej v pravym a nejde je jinak objet nez levym, kde je perma plno a ta moje nalozena plecka fakt na 150 do kopce nezrychli :DD
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    GUERILLA: Myslim, že cokoliv jde nahlásit zpětně. Otázka je, kolik důkazů proti němu, bez kamerovýho záznamu, budeš mít. Taxikář se určitě vytasí s výpovědí několika "svých svědků", že byl v dané době úplně jinde.
    Taky jsem jezdil s naloženou dodávkou, kdy předjíždění kamionů není úplně svižné. Taky jsem zjistil, že lehkému omezení rychle jedoucích osobáků se občas ůplně vyhnout nejde. Ale občas se s tim ti řidiči kamionů vůbec nepářou a pošlou to tam osobáku přímo před čumák.

    Myslim, že ve tvém případě toho taxikáře vytočilo to, že jsi začal předjíždět těsně před tím rozšířením. Možná to chtělo počkat, až se kamiony uklidí do stoupacího, a předjet prostředním.
    Oni totiž Poláci a Maďaři rádi zablokujou levej pruh kilometr před rozšířením, a když maj konečně předjeto, ukliděj se všichni v rozšíření do stoupacího.
    Korunu tomu nasadí řidiči pomalejch (slabších) osobáků, kteří zůstanou ve vláčku v levém, a postupně se osmdesátkou hrabou do kopce.
    Frustrace je na světě.
    Jinak ti ale úplně rozumim :)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    EXAGE: Kdo si koupí Hyundaie, nadosmrti kunda je
    SPM
    SPM --- ---
    Asi ho nějaké řízení nezajímalo :-D Což mi připomíná, že jsem včera taky narazil na výbornou ukázku sledování okolního provozu. Na jižní spojce byla v levym pruhu nehoda. Poměrně často se při téhle události stává, že ty auta jedoucí pravým pruhem uhnou před nehodou do odstavného. Těm v levém pruhu pak zůstane ten pravý volný. Takže to místo nehody se objede ve dvou pruzích, čímž se nemusí řadit do jednoho a vytvoří se o dost menší kolona (která v ranní špičce jinak může trčet až na dálnicích). A kupodivu tohle ten den ráno fakt fungovalo a objíždělo se to... až na toho tydýta vlevo vedle mě, který už se zpátky do toho levého pruhu nevrátil a natvrdo mi zkřížil cestu / nechal mě v tom odstavném.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    EXAGE: ...na klíně měl psa, no :)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Dnes jsem nepochopil řidiče i30 combi... nejprve by mi narazil do boku kdybych v Povltavské nedupl na brzdu a v Blance když jsem ho předjel, protože se motal od čáry k čaře, tak mi následně přidal a zase mě chtěl snad trefit na blatník, načež jsem musel brzdit. Na klíně měl psa, v autě dítě. No radši jsem sjel sjezdem dřív, kdo ví, co by ho ještě napadlo.

    i30 combi
    https://www.youtube.com/watch?v=0qO4L24ke7I&feature=youtu.be
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DURDIN: tohle se deje celkem casto, proto nechapu, jak nektere matky mohou strcit kocarek do silnice driv, nez se podivaji a ze jich to dela mraky.

    Jinak me to vcera nedalo a pote, co mi jeden kluk nedal prednost z prava a pak dalsimu autu o krizovatku dal,tak jsem pribrzdil, ze jen jestli to vi, aby daval bacha a kluk ze mu to doslo a ze se omlouva :)
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Jak se tu řešilo nedávno ježdění na červenou tak mě s dětma předevčírem málem sejmul na přechodu nějaký dědek v citroenu. Vyjížděl do prava a červená pro něj asi neplatila. Ještě se vztekal co mu tam jako lezeme a když jsme drželi děti at tam nevběhnou tak to jako slavnostně jakože projel. Jako chápu, že tyhlety přechody "za rohem" jsou dost o hubu, ale tenhle má opravdu svůj semafor, kde je pro auta červená, když mají chodci zelenou, ne takové to klasické "bliká tu oranžový panáček".
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PISKVOR: šašci
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ADAMIRA: To je danťok, netřeba se vzrušovat. V pondělním Rudém Právu: "tak to teda ne, já svoje občany tolik platit nenechám, zarazil zlého rádce hodný car." Tenhle model teď jede ve velkým, a Ťok u toho vždycky podrží - za poslední měsíc nejmíň třikrát. Asi na něj taky má složku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam