• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    GRANTORINO: Vítej na nyxu :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PNXNTDD: no kdyz jsem se tu posledne nad tim rozcilovala, bylo mi receno, ze je to moje vina, ze nepredvidam vsecko XD
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    EXAGE: jezdim to kazdej den a reknu ti presne, co tam resil... Tou dobou tam totiz nejak predelavali ten normalni pruh, takze tam nejak prevadeli ten pruh do protismeru a zpatky. Kdo tam jezdi, tak musel koukat, protoze vsecko jinak i cedule. A predtim prechodem byla driv ctyricitka a ted je tricitka, rano tam stojej policajti. A za druhy, ta cela ctvrt je desne jednosmerkova a plna slepych, kdyz tam nekdr blbe odbocis, jsi celkem v hajzlu, objizdis celou ctvrt. Takze jestli to tam neznal, tak se taky nedivim. A navigace ti nekdy tyhle situace neukaze a tam nemas kde zastavit, aby ses podival, tam jsou vsude jen jedny pruhy. Treba nikoho nepredjedes. Docela k vzteku, kdyz ss za nekym couras od stresovicky krizovatky az na petriny, ale neudelas s tim vubec nic.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    EXAGE: Se Škodovkami žádné zkušenosti nemám, když tak přemýšlím, tak jsem snad nikdy žádnou neřídil. Z koncernu mám s asistenty zkušenost jen s VW (několik Passatů jako náhradní auta) a tam to, pravda, bylo dost zrádné až nebezpečné. Audi na tom bylo mnohem lépe. Nevím jestli to bylo jiným hardwarem nebo jen SW.
    HANZO
    HANZO --- ---
    EXAGE: zrovna u Karoqu mi přišlo, že to funguje výrazně lépe než u kodiaqa
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    PHAILO: U té popisované situace to byl Karoq.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    TOMBRIDER: Hele... já už fakt nevím co ti na to napsat. Ano sice tam jela v 0:16 Dacie, ale kdyby na té křižovatce nezastavil, tak to přece normálně projede i s rezervou třeba 50 metrů...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SPM: Dlouhodobé zkušenosti s Audi a BMW - za celkem najetých cca 300 tis. km zhruba do deseti falešných poplachů, z toho jednou nutnost asistenta přeprat.
    SPM
    SPM --- ---
    Mně přijde, že to tyhle systémy dělaj snad všechny. Viděl jsem v BMW, kdy to ve městě zahlídlo auto v pruhu vedle a začalo to zpomalovat (byť pomalu, ne nadoraz - ale podobná situace - volná silnice, na semaforu zelená a ono to brzdilo). Pravda, že to bylo před delší dobou, tak nevím, jestli to s nějakou změnou fw zlepšilo anebo jestli se majitel s tím naučil jezdit tak, aby to nedělalo... Kamarádova Octavie 3 nebrzdila, ale při jízdě po městě to řvalo na každé druhé křižovatce. A nářky o tom, že to zabrzdilo při zahlédnutí svodidla jsou najít i u dalších značek... a systém, kdy to při ťuknutí do brzdy zabrzdí na fest, to musí bejt fakt terno. Začnu brzdit do aut před sebou, auto mezitím začne myslet, že je zle a zadupne to. To fakt teda dík. Upřímně by mě fakt zajímalo, když jezdím v těch kolonách, ať už ve městě nebo po dálnici a každou chvíli se stává, i v minimálních rychlostech, že to auto předemnou zabrzdí nadoraz (a já pak prudce brzdim jak kokot, ačkoliv jsem jel 30km/h a měl jsem před sebou 50m místa), tak do jaký míry za to může to, že lidi jezdí jako kokoti a do jaký míra to dělaj tyhle super skvělý bezpečnostní funkce, kde před někoho se do mezery vmáčkne auto a automat mu to zabrdzí na fleku.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    EXAGE: A to bylo co za kepl? Nikdy jsem nic takového neviděl, jen v náhradním VW to občas trochu kravilo při předjíždění, což teda taky byl trochu děs.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    FORTRESS: :DDD
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    ARMADILLO: Za to by měl bejt na dva roky natvrdo domov důchodců.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    SAMOUT: hele nekdo na me troubi a cojavim, treba si vezu kus mytny brany na kapote nebo janevimco..
    je vtipny jak tu srdnate branite curacka kterej to malem narve do auta protoze jednak nedodrzuje bezpecny odstup, druhak nedava pozor a do tretice ocekava nejaky chovani od jineho ridice(skolacka chyba), nasledne mu zacne nadavat do idiotu za pomalou jizdu (mimoprazska znacka by mozna mohla naznacit ze treba muze neco hledat), a pak grande finale kdy uz typek jen bezdecne zastavi protoze.. proc ten kreten kurva troubi? Jo, a pak se tim jeste chlubi na internetech jaky je ten pan pako. viz EXAGE:
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    THEODORT: Nectu vybrzdim. Ctu slapu na brzdu kdyz to neni potreba a zdrzuju vsechny okolo, cimz se je zcela programove snazim nasrat. Jam moudre pravil Jezza: not the speed, it´s the stopping that kills you.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Proti mě jel nedávno důchodce ve Fabii v protisměru na dálnici - na výpadovce na Plzeň u Zličína.
    Byl vysmátej od ucha k uchu, asi na lécích, protože byl šťastnej a bylo mu úplně jedno co je kolem něj.
    Naštěstí mě varovalo auto o 100m přede mnou, nějaká A6, která to strhla přes dva pruhy ke krajnici.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    SAMOUT: hele ja nikoho nevybrzduju, ale kdyz na me nekdo troubi v nepatricny situaci, povazuju to za upozorneni ze s mym autem je neco v neporadku, dal uz je to problem pro Exage a jine. btw vidim ze pisu zastavim a ty ctes "vybrzdim"


    Ale chapu ze si tady navzajem pridrzujete pindiky protoze jste vesmes strelci co si mysli ze jezdit po Praze s 5m rozestupama je normalka..
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    THEODORT: Jedna vec je jednou nedat pozor a pomackat par plechu. Druha vec je bejt programovej kokot vychovavac jako ty. Prehnany pouzivani brzdovyho pedalu je daleko nebezpecnejsi, nez prehnany pouzivani plynu.

    THEODORT: Picusnici nemaj co mavat, picusnici maj natocit kazdyho kdo tam zpomali, a pak mu poslat milosnej dopis aspon za dva litry (klidne i za deset).
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    EXAGE: hele jde o to ze s takovouhle se driv nebo pozdejs podivas nekomu do kufru, aka jezdis jak bezohlednej c***k, at to neopakuju.
    nekoho vytrubovat je last resort, me kdyz by tohle nekdo udelal v takovyhle situaci tak normalne zastavim zhruba tam jak zastavil onen typek(je tam vysoky obrubnik atd, neda se to nikudy objet) a jdu se podivat "jestli nemam otevreny zadni dvere", a jeste se debilkovi vysmeju at si chcipne na spech
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    THEODORT: Pokud někdo blbě vidí ať si nechá udělat brýle a pokud si nepamatuje co minul před 20 sekundama nebo se bojí, tak ať nejezdí a papíry dá na dno šuplíku.
    Kdyby někdo, kdo nezvládá dnešní provoz porazil tobě blízkého mluvil bys jinak. Respektuju staré lidi, ale to co píšeš je nesmyl.

    Mimochodem gentlemane, "čůráky" si můžeš nechat na nedělní oběd k rodičům, pokud tě vychovali k takovému vyjadřování.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    EXAGE: ty jses dobrej curak. btw, starsi lidi fakt hur vidi a blbe se jim v techhle uhlech kouka jestli tam nejede zezadu tramvaj, tak radsi zastavi nez aby ho narvala, i kdyz tam treba zadna nejede. on tam zaprvy nevidi a zadruhy i kdyby nakrasne videl ze tam zadna neni kdyz jel podel, uz si to nepamatuje. preju ti at zestarnes co nejrychlejs at si to taky patricne muzes uzit!



    jinak me dnes zas pobavila klasicka ranni nehoda na okruhu, zbytecna zacpa protoze se kazdej MUSI kouknout a jet kolem ty nehody krokem, i kdyz pritomni prislusnici usilovne mavaj at lidi jedou..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam