• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    ATOMIKS: A kterej ten pruh, ze je to ten "TVUJ"? Levej predpokladam.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    ATOMIKS: Za chvíli bezpečnou vzdálenost budou hlídat kamery a automaticky chodit pokuty jako v Německu tak to ty lepiče rychle přejde.
    DIVA
    DIVA --- ---
    ATOMIKS: kdyz se nekomu povesis za prdel, muzes mentalne vysadit. Na dlouhe trasy se to dela i cilene, k unavenemu ridici predsadis jineho, ktery ho vede. Coz je samozrejme prasarna, to jen k ilustraci. Cili ten za tebou kopiruje tvoji jizdu, aby nemusel tolik vnimat. Mozna zrovna diktuje prispevky na nyx tak bacha ,)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    sím vás, stává se mi poslední dobou v Praze na dvouproudovkách taková věc. jedu ve svým pruhu, jedu si svou rychlostí a zezadu se ke mě přiřítí auto, přilepí se mi na zadek a jede metr za mnou. vedlejší pruh je volný k předjetí, on tam může vjet a předjet mě, ale ne, neudělá to, zůstává mi přilepnej za zadkem. mě to po nějaké době přestane bavit, tak do toho vedlejšího pruhu vjedu, to auto za mnou mě předjede, řítí se dál a přilepí se za dalšího člověka a opět ho nepředjede, i když může. já se buď vrátím do původního pruhu nebo jedu v tom druhém a třeba se mi i stane, že toho týpka, co mě předjel a co je teď přilepený za jiným autem, že ho zase předjedu já, protože ten před ním jede pomaleji a on ho prostě nepředjede, on si drží svůj pruh.
    kdyby se to stalo jednou, tak neřeknu. pak jsem myslel, že to je třeba nějaký asistent řízení, jak určuje tvou rychlost podle auta před tebou a jinak jede dle nastavené, ale děje se to i u starších aut. a dneska se mi tato situace stala s dodávkou, u které bych zrovna nečekal, že ji řídí amatér, který by neposípchal a nebyl schopný do druhého pruhu přejet.
    tak jenom, jestli někdo tušíte, co za tímto může vězet. vždyť to musí být na palici takový způsob ježdění.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    V Horoměřicích zase přibyla skóroval celé délce obce 30 kmh. I na 240, což je hlavní. Hrůza. Fakt už si připadám jak debil. Kéž by už někdo vymyslel teleport pro organickou hmotu. To by snad byl klid.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    RALI:maxi cosi rodi. Taky žádný med asi, ale dcerka si zatím nezatěžuje.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Imo na magistrále žádný měřený úsek neni
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Oni ji nejdriv sundali kvuli tomu zuzeni, co bylo / je pred Hlavakem (dva tydny jsem tam nejel), a mam pocit, ze uz ji tam pak nedali.
    WANAH
    WANAH --- ---
    Každopádně nejlepší na tom je argument proč tam teď tedy není 50. “Snaha je nepřehlcovat město značkami”. :D
    WANAH
    WANAH --- ---
    SAMOUT: To jsou záhady, sundali ji před týdnem, ale přitom tam není už měsíc ? ;)
    HANZO
    HANZO --- ---
    DIVA: kde přibyl měřený úsek???
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Mladezi, mladezi, to je tak, kdyz nekdo jezdi po zvyku :-). Znacka 70 tam neni uz urcite mesic, akorat blesci z idnesu si toho vsimli az ted. Asi nekomu z nich prisel liebesbrief s pokutou.
    DIVA
    DIVA --- ---
    FELCARKILLER: bud klidny, ja tamtudy zlobila nekolikrat denne, to se proste musi vsaknout toto
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    DIVA: tak to jsem asi dneska zlobil... dopíči
    SPM
    SPM --- ---
    DIVA: měřený úsek tam AFAIK byl i dřív (alespoň ve směru na Holešovice), ale že zmizela 70ka jsem dneska už četl... a včera pro změnu že zavedou mýto na auta. Takže do roku čekám, že si majitelé aut půjdou pro jistotu rovnou sednout do krimu, taky ideálně dle objemu motoru - čim vyšší, tim víc let :-)
    DIVA
    DIVA --- ---
    Zdalipak jste si uz povsimli ze nam zmizla sendesatka z magistraly okolo nadrazi. A rovnou i pribyl mereny usek.
    RALI
    RALI --- ---
    THE_MIRACLE: To by me taky zajimalo, zda nekdo delal crash testy s osobou vetsi nez je limit. Jediny v cem by mohla byt sedacka i nadale lepsi, je bocni ochrana. Nevim jakou mas sedacky ty, ale v cybexech co mame bych nechtel sedet ani pul hodiny v kuse. je to desne tvrdy a myslim ze s pribyvajici vahou to bude jeste mnohem nepohodlnejsi...
    HANZO
    HANZO --- ---
    THE_MIRACLE: podsedák je hlavně proto, aby se neškrtila na pásu
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Dotaz k sedačkám. Dcera má 147 cm/40 kg. Podle zákona tedy sedačku mít nemusí, protože je splněna jedna z podmínek (>150 cm, >36 kg). Nikde jsem ale nenašel, jestli pokud bude sedačka využívaná nadále, je to horší nebo lepší. Sedačka je totiž jen do 36 kg, takže je otázka, jestli její užití není kontraproduktivní. A to samé s podsedákem. Jestli ve finále není lepší v totmo případě bez něj. Díky.
    DREWDARK
    DREWDARK --- ---
    STRACENA: Neni tam vyznaceny pruh, takze muzes hned.
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    Jen taková maličkost... kdy podle pravidel můžu přejet do pravého pruhu? Hned a nebo až za zastávkou? Podobná situace je i na Husitský v Praze U památníku, jen to nemají ještě v gugl mapach. Zkrátka když pruh začíná zastávkou.
    https://www.google.com/...6.53h,82.81t/data=!3m6!1e1!3m4!1sLqQEKXprkwjXFKjEmLw8mA!2e0!7i13312!8i6656
    SPM
    SPM --- ---
    DYNK: Jj, právě že jo. Kdyby měl čáru i vpravo, tak ani nemuknu, ale takhle mi to přišlo hodně zmatený.
    DYNK
    DYNK --- ---
    SPM: A ten pravej prubeznej pruh, kterej uhyba do pripojovaciho, je oznacenej zlutou carou jen vlevo? Cekal bych v tomhle miste i caru napravo, ktera by jasne urcila, kde konci pripjovaci pruh od benzinky a kde zacina prubeznej pruh.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam