• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Já mám občas pocit, že tyhle věci lidi vůbec nevědi. Že jim vůbec nedojde, že by jejich zapnutá mlhovka bez mlhy, mohla někoho oslňovat. Minule jsem takhle stál před blikajícím přejezdem. Přejezd je lehce na kopečku, první auta se teda oslňujou navzájem. Tak jsem vypnul potkávačky a nechal svítit jenom parkovačky. Co myslíte, že udělal blbec v protisměru? Vysral se na to. Pálil mi dál potkávačkama do obličeje. Když jsem na něj zablikal, vůbec nereagoval. Nevěděl, co po něm chci.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: kdyby aspoň denní...
    jela jsem ráno na Prahu, viditelnost ani ne od patníku k patníku, a přede mnou borec úplně bez světel (podle stáří a stavu auta, do tohohle se automatika nemontuje), v šedivým autě.
    váhala jsem, jestli se mu přilepit na prdel, abych aspoň viděla, co dělá, nebo přibrzdit a nechat ho odjet hodně, hodně daleko, abych furt neřešila, jestli ten tmavší cár mlhy kus přede mnou je on nebo ne.

    SAMOUT: dtto nahoře na Evropské u Šestky, směrem z Prahy v deset minimální provoz a taky minimální viditelnost.
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: aha, tohle, no to prvni nesvitici byl dvojkovej superb, to podle me ani automat nema, jenom se spoliha na to, ze obsluha neni debil a ty svetla zapne, kdyz je tma :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: Ja nemluvil o automatu na dalkovy, ale o automatu na zapinani potkavacek :-). O tom byl, hadam, i tvuj puvodni prispevek (jasne, svitit ted led bludickama okolo hlavnich svetlometu je zlo).
    SPM
    SPM --- ---
    SAMOUT: Potkávám dost aut, kde to naprosto skvěle nefunguje. Ty adaptivní světla to samý. Když ty auta jsou ve stejné rovině a správné vzdálenosti proti sobě (což je asi to jediný, co se při homologaci testuje), tak je to úplně v pohodě. Jakmile je to auto posunuté, tak to oslňuje jako kráva. Domů jezdím po okresce, kde se 3x láme horizont a je to tam každou chvíli - auto se vynoří zpoza horizontu, pálí to světlama div mi to nepropálí i sedačky v autě a jak se přiblížíme a ty auta se srovnají, tak bez viditelné změny že by něco zhaslo ty světla jsou najednou v pohodě (ale to už mám fialové fleky všude v oku). Jo, chápu že z druhé strany si to uživatel pochvaluje, ale za mě je to úplně to samé, jak kdybych jezdil s dálkovkama na furt, akorát to je narozdíl od toho nelegální.

    Automatické dálkovky ve tmě taky žádná sláva. Na dálnici za mnou jelo nějaký super auto, které vyhodnotilo dálkovky jako ok, když v tom pruhu nic není. Takže když jel za mnou, tak to bylo v pohodě, když jsem přejel do levého pruhu (nebo on), tak mu to oroštovalo dálkovky. Na tom horizontu před domovem jsem taky potkal něco takovýho - potkali jsme se akorát na vrcholu. To auto sice ty dálkovky zhaslo okamžitě, jak jsme se viděli. Akorát že to byla nějaká M4 s nějakýmy hypersvětlama, takže já skončil na brzdě a mnul jsem si oči, abych to těch párset metrů dovlíknul domu. Řidič s mozkem ty dálkovky vypne před přejezdem toho horizontu, když vidí, že tam něco jede (a překvapivě to většina lidí i dělá), automat si toho ale nevšimne.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SITH: No, nevim, na Stodulkach by to na mlhovky skoro i bylo, viditelnost kdo vi jestli 50m. Takze pokud bych ted jel tady vedle po Rozvadovsky spojce, tak bych je asi mel (minimalne vzadu) pusteny taky, je videt fakt kulovy.
    SITH
    SITH --- ---
    ti tajdrdlíci, co přijedou do města a zapomenou si vypnout mlhovky :(
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: Njn, ono je nutny tomu automatu obcas trochu pomoct (vlastni zkusenost). Jako ono to v 95% situaci funguje naprosto skvele, ale ted, kdy je teoreticky svetla dost (e.g. senzor rika nesvitit), ale videt je naprosty prd, je nutny otocit cudlikem, a rozsvitit manualne. Jako se vsim, je nutny pouzivat hlavu, no :-).
    SPM
    SPM --- ---
    A dneska mlha level 2: jen na denní svícení :-)
    GORG
    GORG --- ---
    Taky jsem přemýšlel, jestli já jsem blázen, že mám mlhovky, když je měli jen někteří :) ... Je teda znát, že to z té mlhy krasne vystupuje to zadní červené světlo treba
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    SPM: Jo, dneska ráno to byla moc pěkná kombinace těch, který v mlze nesvítěj vůbec a těch, co po vyjetí z mlhy nezhasnou mlhovky.
    Fakt nechápu, proč musí padesátiletá pani s trvalou, svítit zadní mlhovkou v popojíždějící koloně vozidel v omezení u Rudný.
    SPM
    SPM --- ---
    THE_MIRACLE: já mám asi nějakej filtr červenýho světla - mně daleko víc serou ti s předníma v protisměru za jasné noci. Eventuelně moderní vozy s automatickýma dálkovkama, laserovýma světlama s odstiňovánim provozu a podobnejma lahůdkama. Za to by měl někdo jít sedět.

    Ale dneska ráno teda opačný extrém, na dálnici místy mlha, že bylo vidět kulový a mlhovky mělo jedno auto z 20.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    MORIARTY: blbý je, když tě předjede a palí ti do očí zadní :-)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    A zase začíná sezóna permanentních mlhovkářů. Včera večer se na mě jeden pověsil na dálnici a tak dlouho mi svítil do interiéru, v kterým bych si klidně mohl číst knížku, že jsem nakonec sundal nohu z plynu a donutil ho, aby mě předjel a jel otravovat život někomu jinýmu.
    AMANT
    AMANT --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    AMANT: kategorie/trida silnice jaksi vubec nema na negativni vlivy individualni dopravy vliv, vime? Ale jo, dost to vypovida o tve inteligenci :-) Vy v Olbramovicich nebo Milicine, vy si trhnete nohou, JAAA prece jedu lyzovat do Alp a je to my nezadatelny pravo! Ale beda, jak mi projedete autem pod okny myho prazskyho kvartyru.
    AMANT
    AMANT --- ---
    DANYSEK: rec byla o okreskach. silnice prvni tridy je statovka, demente. to ze jsem na tebe do ted nereagoval a dal zase nebudu ma svuj duvod a ty ho znas:)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    AMANT: a silnice prvni tridy pres obce nevedou... tak jisteze... a ted jeste tu o cerveny karkulce, at to mame komplet :)
    AMANT
    AMANT --- ---
    SPM: zadnou. jen dalnice a silnice 1. tridy. po okreskach at si na "hory" jezdej ti, co je bavej 300 metrovy sjezdovky a placeny parkoviste.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: von ma prece auto s teleportem a nikde po ceste na lyze prece neotravuje :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam