• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    MORIARTY: blbý je, když tě předjede a palí ti do očí zadní :-)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    A zase začíná sezóna permanentních mlhovkářů. Včera večer se na mě jeden pověsil na dálnici a tak dlouho mi svítil do interiéru, v kterým bych si klidně mohl číst knížku, že jsem nakonec sundal nohu z plynu a donutil ho, aby mě předjel a jel otravovat život někomu jinýmu.
    AMANT
    AMANT --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    AMANT: kategorie/trida silnice jaksi vubec nema na negativni vlivy individualni dopravy vliv, vime? Ale jo, dost to vypovida o tve inteligenci :-) Vy v Olbramovicich nebo Milicine, vy si trhnete nohou, JAAA prece jedu lyzovat do Alp a je to my nezadatelny pravo! Ale beda, jak mi projedete autem pod okny myho prazskyho kvartyru.
    AMANT
    AMANT --- ---
    DANYSEK: rec byla o okreskach. silnice prvni tridy je statovka, demente. to ze jsem na tebe do ted nereagoval a dal zase nebudu ma svuj duvod a ty ho znas:)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    AMANT: a silnice prvni tridy pres obce nevedou... tak jisteze... a ted jeste tu o cerveny karkulce, at to mame komplet :)
    AMANT
    AMANT --- ---
    SPM: zadnou. jen dalnice a silnice 1. tridy. po okreskach at si na "hory" jezdej ti, co je bavej 300 metrovy sjezdovky a placeny parkoviste.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SPM: von ma prece auto s teleportem a nikde po ceste na lyze prece neotravuje :)
    SPM
    SPM --- ---
    AMANT: a nezapomeň na to kolika okreskama projedeš jako tranzit, kde na tebe taky není nikdo zvědavej :-)
    AMANT
    AMANT --- ---
    SPM: jo, na takovy misto bych si strasne rad jel zalyzovat, kde ze to presne je?:))) dal bych mistnim prednasku o tom, ze JA jsem tam prijel lyzovat a jsem pro ne obrovskym prinosem a co si to dovolujou po mne chtit platit nejaky parkovny. anebo pojedu zase do Rakouska, kde je parkoviste zdarma pod kazdou sjezdovkou..
    SPM
    SPM --- ---
    AMANT: takový už tam podle mě nejsou. Co se předělávaly ty systémy, tak všechny zóny pro nerezidenty se změnily na ty kombinované, kde rezidenti můžou stát taky, takže reálně zase ještě méně parkovacích míst (navíc tam typicky stojí zaparkovaných ještě několik dotovaných whatever-sharingových křápů). Nicméně, dle stejné logiky: fakt se těším, až tím svým autem pojedeš někam na hory, tak budeš vybírat ze zlomků parkovacích míst, kde se bude platit 30 na hodinu a max doba omezená na 4 hodiny... takže hezky sundáš lyže a půjdeš přeparkovat auto o kus dál.

    Ale když už jsme u toho, tak já na těch míchaných zónách obvykle nějak i zaparkuju, ani mě moc nesere to parkovný. Na to co potřebuju mi ten limit stačí a ani mě to nezruinuje. Jenom teda ale furt nevím, jestli tě to taky nesere, že tam jedu autem platit parkovné, když tam nebydlím. Protože dle tebe ten kdo tam nebydlí tam asi nemá vůbec co dělat. A pro jistotu bych ty lidi vyhnal i z MHD, co maj co okupovat místo v tramvaji těm, co tam bydlí.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANYSEK: a bude se jezdit a jezdit a bude tam takový provoz, že si nikdo nedovolí jít ke Koněvovi protestovat. Ani z jednoho tábora.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE: hisoricky tramvaje jezdily po obvodu kulataku az do roku 1942... staci se k tomu reseni vratit :-)
    AMANT
    AMANT --- ---
    THE_MIRACLE: narval bych tam pruhu, co se tam vejde, neomezuj se nutne cislovkou ctyri. cim vic jizdnich pruhu, tim vetsi svoboda, to je naprosto zrejme i kazdemu druhorademu komikovi.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    DANYSEK: Uznávám, tady můžeš mít pravdu. Jen to zamrzí, když je půroku zavřeno, jakože modernizace a ve finále je to tam ještě horší (dříve se dalo v krizové situaci vyhnout na tom chodníčku)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jinak díky této diskuzi se mně v hlavě zrodil nápad. Založím hnutí (teď je to moderní). Bude se jmenovat "Jménem civilizace". Rád bych si dal do programu přebudování těch Jugoslávských partizánů. Poprosil bych id
    AMANT:, jehož nápad to byl. Myslel si 4 pruhy dohromady, nebo pro každý směr zvlášť? Pak už asi nebudou potřeba tramvaje, takže bych doprostřed Vítězného náměstí umístil Koněva.
    AMANT
    AMANT --- ---
    THE_MIRACLE: ano, klidne. at tranzitni kolony stojej na hlavnich ulicich a tazich a nerozlejzaj se do okolnich ulic obytnejch ctvrti.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE: tam bude problem v tom, ze "jen opravit stavajici" je administrative dost jinej proces nez "rozsirit, uplne predelat". U toho druhyho se vytahnou soucasny normy a treba dojdes i k tomu, ze postavit jinak to nejde - protoze holt dnesni normy v nejakym bode nesplnis, je potreba vyresit souhlasy / vykupy pozemku atd. Ano, uredni siml vitezi nad selskym rozumem...
    Na druhou stranu zrovna ta Mlynska je spis "neofiko" zkratkou spis nez oficialnim prutahem pro tranzit. A objet jinudy se to taky da, jen holt lidi jsou na tu svou zkratku navykli.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jak se tam žije...

    Spor o Blanku. Starosta Prahy 6: ‚Nedá se tu žít.‘ Dolínek: ‚Tak rezignujte‘ - Echo24.cz
    https://echo24.cz/a/wPca2/spor-o-blanku-starosta-prahy-6-neda-se-tu-zit-dolinek-tak-rezignujte

    Takže ideálně uděláme další špunty, ať tam tudy jezdí ještě více aut.

    Pozn. ten článek je starý 3 roky. Co se za tu dobu udělalo pro zlepšení? Nemusím asi připomínat, jak se při zavádění zón v roce 2015 všichni dušovali, jak se peníze z výběru právě použijí na budování P+R a další zlepšení infrastruktury tak, aby Praha netrpěla dopravou... ;-)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AMANT: Ty jsi fakt komik. :-D
    AMANT
    AMANT --- ---
    SPM: a uz jsi slysel o tom, ze v tech zonach jsou i parkovaci mista pro nerezidenty? ja jo.

    THE_MIRACLE:a jak ty to vis, jak se tam zije? vzdyt ty tam jen projizdis. zastav, najdi si parkplatz pro nerezidenty a optej se par mistnich, jestli jim vic vyhovuje jugoslavskych partizanu tak, jak je ted, nebo by radsi ctyrproudovej koridor pro projizdejici pekare.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam