SAMOUT: Potkávám dost aut, kde to naprosto skvěle nefunguje. Ty adaptivní světla to samý. Když ty auta jsou ve stejné rovině a správné vzdálenosti proti sobě (což je asi to jediný, co se při homologaci testuje), tak je to úplně v pohodě. Jakmile je to auto posunuté, tak to oslňuje jako kráva. Domů jezdím po okresce, kde se 3x láme horizont a je to tam každou chvíli - auto se vynoří zpoza horizontu, pálí to světlama div mi to nepropálí i sedačky v autě a jak se přiblížíme a ty auta se srovnají, tak bez viditelné změny že by něco zhaslo ty světla jsou najednou v pohodě (ale to už mám fialové fleky všude v oku). Jo, chápu že z druhé strany si to uživatel pochvaluje, ale za mě je to úplně to samé, jak kdybych jezdil s dálkovkama na furt, akorát to je narozdíl od toho nelegální.
Automatické dálkovky ve tmě taky žádná sláva. Na dálnici za mnou jelo nějaký super auto, které vyhodnotilo dálkovky jako ok, když v tom pruhu nic není. Takže když jel za mnou, tak to bylo v pohodě, když jsem přejel do levého pruhu (nebo on), tak mu to oroštovalo dálkovky. Na tom horizontu před domovem jsem taky potkal něco takovýho - potkali jsme se akorát na vrcholu. To auto sice ty dálkovky zhaslo okamžitě, jak jsme se viděli. Akorát že to byla nějaká M4 s nějakýmy hypersvětlama, takže já skončil na brzdě a mnul jsem si oči, abych to těch párset metrů dovlíknul domu. Řidič s mozkem ty dálkovky vypne před přejezdem toho horizontu, když vidí, že tam něco jede (a překvapivě to většina lidí i dělá), automat si toho ale nevšimne.