• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Po nábřeží a Malou Stranou auta nepojedou do příští neděle, sbírají se data - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...abrezi-mala-strana-auta-uzavirka-prodlouzeni.A191108_174154_praha-zpravy_zuf
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GLOBETROTTER: R*U*S*Á*K* ;)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Rusák dostal za silvestrovské zabití 9 let a pokud bude někdy něco mít s Českem, tak si to možná i odsedí.

    Kdo jste žili nebo žijete v zemích s legálním alkoholem za volantem, přijde vám normální, že se s 1,2 promile někdo takhle chová v totálně přeplněném centru velkoměsta? Měl tam ten alkohol vůbec nějaký zásadní vliv?
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Mýtné brány na dálnicích do šrotu nejdou, budou měřit rychlost - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...nek/mytne-brany-na-dalnicich-do-srotu-nejdou-budou-merit-rychlost-40301532

    bude líp
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SPM: By me zajimalo, jak by to bylo s určením viny, kdyby to někdo z vás dvou neubrzdil. Pokud i ten před Tebou byl chlap, tak aby zase nezaplakala statistika, že chlapi zaviní více nehod než ženské.
    SITH
    SITH --- ---
    Příběhy z kolejí část 20.
    http://www.youtube.com/watch?v=zFlwBreNfN4


    Ten kripl na konci v tom superbu
    GORG
    GORG --- ---
    DAVETESS: jasne a nemusi resit zadny predjizdeni.. co tam budou litat z pruhu do pruh jak nejaky ocasi :)
    SPM
    SPM --- ---
    Dneska zase logický pochod houpacího koně... 130km/h v pravém pruhu na dálnici, předemnou auto jedoucí stejnou rychlostí. Přijíždíme k nájezdu, v připojovacím pruhu jede nějaký náklaďák a za ním superb s nějakou blonďatou mumií (zjištěno posléze). Dálnice prázdná, oba úhýbáme do levého pruhu. Mumie přejede do pravého pruhu a začne "předjíždět" ten nebohý náklaďák. Načež po chvíli, kdy je tak akorát přesně vedle něho, ji asi začne docházet, že se ten náklaďák bude chtít zařadit taky, takže zhruba v 90km/h to pošle do levého přímo před to auto, co jede předemnou. No, klakson si to dneska zase užil...
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    SPM: Já jsem na to dlouholetým pozorováním asi konečně přišel. Oni prostě maji rádi, když před sebou nikoho nemaj. Chápeš? V prostředním se musel mačkat s ostatníma, kdežto pomalou jízdou v levym, má před sebou volno a krááásnej rozhled...
    SPM
    SPM --- ---
    RALI: to platí jenom v zácpě, když to jede, tak je potřeba dobýt ten nejvíc vlevo a nepustit. Zvláště jižní spojka v pozdních večerních hodinách je plná individuí, co musí okupovat ten pruh vlevo. Zrovna minule ten poslední byl super, když mi před tím zúžením u spořilova nasral natěsno před rozjeté auto, aby pak jel o 3km/h pomaleji, než ten pravý pruh ze kterého tam najel.
    RALI
    RALI --- ---
    DANYSEK: chyba, jizdni pruhy je treba dobyt opakovane, podle toho, kterej je zrovna rychlejsi :)
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Ten pán, o kterém mluvila TRISSIE, měl imho dojet ke konci (prázdnýho) končícího pruhu, tam postupně srovnat rychlost s průběžnym, a následně se zazipovat. Žádný prudký brždění na konci vůbec nemusí proběhnout. Já osobně, si vždycky vyberu toho, před kterýho se budu zařazovat, dám mu to včas najevo, a vše je bez problémů a plynulé...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: jizdni pruh je prece treba dobyt co nejdriv! :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DIVA: Takto zejména vtipná Dobříšská na jih od nájezdu z Radlické: připojovací pruh plynule přejde ve třetí (pravý) pruh, který pokračuje nejmíň kilometr, ale ne: hentam na obzoru tenhle pruh jednou skončí, tak se zařadím do plného prostředního.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Byva vcelku bezne, ze pruh co ma zaniknout je komplet prazdny, kdyz prubezny je ucpany az k predchozi krizovatce, do ktere proto nejde ani najet. Prazdny pruh pouziju vzdycky, je tam od toho, a na konci se natvrdo zazipuju. Bez zabran, bez vycitek.
    SITH
    SITH --- ---
    no jasně, ale pokud je tam 200m pruh blbců, co tam stojí v koloně a pravý pruh je prázdný, tak tam prostě najedu, předjedu je a až na konci se zařadím přes zip
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    RALI: To máš pravdu, zlepšilo se to hodně. Drtivou většinou lidi fungujou. Bohužel jednou za čas se najde nějakej blbec. A ten utkví v paměti víc. než několik dnů bezchybných průjezdů :)
    RALI
    RALI --- ---
    TOMBRIDER: jasne, ale obecne se to hodne zlepsilo, ubyva predcasnych radicu i nepoustecu :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    TRISSIE: nekde to rozebirali a tam je nejasne to, ze pokud jeden pruh stoji a v druhem nejsou auta - 600m misto a lidi tam zacnou najizdet, tak se nejedna o soubeznou jizdu, ale predjizdeni. Soubezna je v momente, kdy oba pruhy jsou plne az ke konci zuzeni. No a pak zalezi zda je to ve meste nebo mimo nej. Je pravda, ze tohle je uz takove detailni rozebirani, kdy se treba osobne chovam podle citu. Vetsina ridicu dnes ani nechape princip blinkru, takze tezko po nich chtit neco vice.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    RALI: No to máš těch 200m. Jasně že záleží jakou rychlostí zrovna oba pruhy jedou. Jestli to jede, nebo se táhnou 20-30kmh. A samozřejmě důležitá věc je když všichni spolupracují. Stačí jeden co nepustí. Nebo naopak dva se narvou do mezery pro jednoho a už se šlape na brzdy..
    Skoro denně jezdím po okruhu a dost často se to štosuje (hlavně ráno) za Lochkovským tunelem. A tam jak končí rychlý pruh tak když se sejdou rozumný lidi co popojíždí stejnou rychlostí vedle sebe a pak na konci to do sebe "zaplouvá" to je úplnej sehranej koncert :) Stačí aby v rychlém končícím pruhu nebyl někdo kdo to rozjede na vysokou rychlost aby to pak zadupl na konci a rval se tam někomu kdo s ním nepočítal. A už se dupe všude na brzdy..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam