• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    KIE
    KIE --- ---
    ADAMIRA: JFM: jen upřesním že lékařská prohlídka je v 65, pak 68 a pak každé dva roky (pokud se bavíme o B) - bez toho ten důchodce nemůže jezdit.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JFM: Ano přesně tak, s páskou se háknkrojtzem na ruce hnát chudáky podviživený k doktorovi, zlej Bruseli :)

    Ne, vážně, mě to příjde k smíchu, fakt nevidím problém v tom aby musel někdo jednou za 10 let dejme tomu na prohlídku, jak kvůi řidičáku, tak třeba kvůi zbrojáku, ale já už ztratil síly se nějak prát s tímhle modernim ubulenym rebelstvím, jo, hroznej fašismus, pakárna a konce civilizace ty prohlídky.

    "... a stejně to sražený holce nepomohlo"

    Jasný, kolika lidem nepomohl při nehodě pás? Kolika lidem nepomohlo jet střízlivej? Kolika lidem nepomohlo dodržování maximální rychlosti?
    JFM
    JFM --- ---
    ADAMIRA: Senioři nad 60 musí už teď pravidelně k lékaři na prohlídku a řídit smějí jen s potvrzením o zdravotní způsobilosti. No a stejně to tedy sražené holce nepomohlo, děda dostal záchvat.
    Ale když naženem ještě všechny k očnímu, tak už to určitě pomůže pomůže.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JFM: nevidí nebo záchvat, minulý rok vím minimálně o jednom takovym přpadu - v Praze na nábřeží, senior okolo 80-ti let, sražená mrtvá holka ve vltavě, ale zase tomu pánovi nikdo fašisticky nenakazoval nějákou kontrolu, takže nakonec asi vlastně dobrý a je to vlastně hrdina ;)
    JFM
    JFM --- ---
    ADAMIRA: Prosím pěkně, kolik je v ČR těch, které sejmul důchodce protože nevidí, řekněme třeba za minulý rok?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: Všichni ti důchodci co někoho sejmuli protože nevidí nebo že zrovna chytli záchvat si byli stoprocentně jistý že jsou absolutně zdravý a nějáký mladý co nezažili brigády v jednapadesátym jim nebudou vyprávět, jestli maj nebo nemaj řídit. :D

    Svobodáááá! :D

    SPM
    SPM --- ---
    Když už takovýhle pruzení, tak ať ta kontrola zdravotního stavu je jedna, je to zaznamenané v systému a bere se to z toho. Pokud k tomu doktorovi půjdu jednou za dva roky a nebudu pak muset nosit separátní razítko pro zaměstnavatele, další razítko při rozšiřování skupin, další razítko na támhletu průkazku, tak bych snad byl i pro. Jenže to by doktorům a zdravotnickým zařízením nejspíš sakra klesly zisky a byl by řev :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYWERN: zijem v Ceske republice, v chytre nastaveni nejak neverim, predchozi zkusenosti s praktickou implementaci jakehokoliv podobneho napadu to dokazuji :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: DANYSEK: s tim mistem to byl pokus o vtip :)

    Kazdopadne, osobne si myslim, ze kontrola zraku, pokud by byla nastavena chytre,neni spatna myslenka.
    AMANT
    AMANT --- ---
    DAVETESS: to je nakej citat od Klause jr.?
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Já se už z principu pokaždý zhrozim, když Besip přijde s tím, že je potřeba něco dalšího nařídit/zakázat/zregulovat/registrovat (dosaďte si dle potřeby).
    Mám pocit, že se jako společnost už velice brzy, v zájmu dobra, sami ubuzerujeme k smrti. Před tim samozřejmě proběhne finální období, kdy nebudeme dělat už nic jinýho, než obíhat úředníky a dávat dohromady razítka, potřebná k výkonu i těch nejzákladnějších činností...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYWERN: nebude, polaku, rumunu ci treba madaru v kamionech se to tykat (samozrejme) nebude :)
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: S místem se obávám, že to tak žhavý taky nebude... Tipl bych si, že většina z té blbě vidící části, budou strécové z Horní Dolní, kteří mají řidičák, ale na silnicích se až tak často neobjevují nebo alespoň ne v těch plných částech. A tihle jsou jednak dost často stejně nebezpeční ikdyž vidí a druhak jim jejich doktor ten papír ve většině případů stejně napíše, ikdyž jsou slepý jak patrona, protože chudák stréc v té Horní Dolní se bez auta stejně ani neuprdne...
    SPM
    SPM --- ---
    PISKVOR: jenže oni je nevyženou, akorát je naženou k felčarům sypat tam nějaký drobáky. A za sebe říkám, že ano, fakt by mě to sralo. K doktorům chodím fakt nerad, nebaví mě to tam, nechci tam chodit a za posledních x let, jelikož jsem díky bohu zdráv, jsem tam byl celkem dostkrát a jenom proto, abych dostal razítko, že jsem zdravý. Statisticky když to vezmu, tak jenom za poslední rok, jsem tam byl 3x, protože prodloužení ZP, přihláška do autoškoly a protože zaměstnavatel taky musí pravidelně mít papír, že jsem zdravý, když mám papír na to, že můžu legálně zapojit počítač do zásuvky. A kdybych tam měl chodit ještě častěji, tak z hlediska zraku zjistí úplný kulový, protože bych tu nástěnku s písmenkama už uměl nazpaměť.

    (Podotýkám, že bez problémů přečtu tu nejspodnější řádku v té tabuli, takže nejsem žádný slepý vrah na silnicích, který se mermomocí snaží nepřijít o kartičku. Až doopravdy vidět nebudu, tak si k tomu doktorovi zajdu, ikdyž tam fakt chodím nerad).
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: jj, stat to hradit nebude, zalezi, jaky by za to byl poplatek. Zas by po tech vysetrenich bylo na silnicich vic mista :)

    JFM: to je takovy problem chodit k jinemu ocnimu?
    JFM
    JFM --- ---
    VYWERN:
    1) Dokud jsem chodil k oční doktorce, předepisovala mi brejle, se kterejma jsem viděl blbě. Teď už mnoho let mě udělají zdarma vyšetření v mojí optice, kdykoli potřebuju nový brejle, nebo když mám pocit, že se mi zrak zhoršil. Co to tak dělám, vidím perfektně. Ale v optice mi potvrzení na řízení nedají. Takže budu muset jít k doktorce, která to dělá špatně a ještě jí za to zaplatit
    2) Metodám BESIPu nedůvěřuji. Měl jsem možnost vidět jejich metodiku např. při porovnávání zimních a letních gum. Kdyby existovala nějaká odborně udělaná statistika kolik nehod má příčinu ve špatném zraku řidiče, asi by vyšlo najevo, že další povinnosti řidičům ukládat netřeba.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Jézus marja józefe, voni by chtěli slepce vyhnat ze silnic, fašízmus!!! Připomínám, že se bavíme o řidičském _oprávnění_, nikoli základních právech a svobodách.
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: no, stát to hradit nebude, pač by ho to zruinovalo a ty pracoviště/doktoři to taky zadarmo dělat nebudou :-) Nicméně, ikdyž odhlédnu od otázky, kdo to bude platit, tak se bavíme jen o vyšetření zraku. To bys pak úplně stejně mohl chodit preventivně na ušní, jestli slyšíš, na vyšetření jestli nemáš epilepsii, narkolepsii, pak se do toho začnou montovat psychologové s psychotestama (protože auto je dneska už asi stejně hrozný jako zbraň) a než se naděješ, tak aby člověk vyflákal celou roční dovolenou jenom na běhání po doktorech na preventivních prohlídkách... (a ve výsledku tě na té silnici stejně zabije nějakej co čumí do mobilu nebo je nalitej).
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: neni problem kdo (kdyz to mohou delat prakticti doktori a vsechna ocni pracoviste v CR), ale za jakou cenu. Muze se nastavit system, pokud chodis pravidelne preventivne, nemusis platit nic atd. Takze bych neresil, zda je potreba prohlidka samotna, ale jak bude hrazena a kym.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam