• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    PISKVOR: jenže oni je nevyženou, akorát je naženou k felčarům sypat tam nějaký drobáky. A za sebe říkám, že ano, fakt by mě to sralo. K doktorům chodím fakt nerad, nebaví mě to tam, nechci tam chodit a za posledních x let, jelikož jsem díky bohu zdráv, jsem tam byl celkem dostkrát a jenom proto, abych dostal razítko, že jsem zdravý. Statisticky když to vezmu, tak jenom za poslední rok, jsem tam byl 3x, protože prodloužení ZP, přihláška do autoškoly a protože zaměstnavatel taky musí pravidelně mít papír, že jsem zdravý, když mám papír na to, že můžu legálně zapojit počítač do zásuvky. A kdybych tam měl chodit ještě častěji, tak z hlediska zraku zjistí úplný kulový, protože bych tu nástěnku s písmenkama už uměl nazpaměť.

    (Podotýkám, že bez problémů přečtu tu nejspodnější řádku v té tabuli, takže nejsem žádný slepý vrah na silnicích, který se mermomocí snaží nepřijít o kartičku. Až doopravdy vidět nebudu, tak si k tomu doktorovi zajdu, ikdyž tam fakt chodím nerad).
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: jj, stat to hradit nebude, zalezi, jaky by za to byl poplatek. Zas by po tech vysetrenich bylo na silnicich vic mista :)

    JFM: to je takovy problem chodit k jinemu ocnimu?
    JFM
    JFM --- ---
    VYWERN:
    1) Dokud jsem chodil k oční doktorce, předepisovala mi brejle, se kterejma jsem viděl blbě. Teď už mnoho let mě udělají zdarma vyšetření v mojí optice, kdykoli potřebuju nový brejle, nebo když mám pocit, že se mi zrak zhoršil. Co to tak dělám, vidím perfektně. Ale v optice mi potvrzení na řízení nedají. Takže budu muset jít k doktorce, která to dělá špatně a ještě jí za to zaplatit
    2) Metodám BESIPu nedůvěřuji. Měl jsem možnost vidět jejich metodiku např. při porovnávání zimních a letních gum. Kdyby existovala nějaká odborně udělaná statistika kolik nehod má příčinu ve špatném zraku řidiče, asi by vyšlo najevo, že další povinnosti řidičům ukládat netřeba.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Jézus marja józefe, voni by chtěli slepce vyhnat ze silnic, fašízmus!!! Připomínám, že se bavíme o řidičském _oprávnění_, nikoli základních právech a svobodách.
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: no, stát to hradit nebude, pač by ho to zruinovalo a ty pracoviště/doktoři to taky zadarmo dělat nebudou :-) Nicméně, ikdyž odhlédnu od otázky, kdo to bude platit, tak se bavíme jen o vyšetření zraku. To bys pak úplně stejně mohl chodit preventivně na ušní, jestli slyšíš, na vyšetření jestli nemáš epilepsii, narkolepsii, pak se do toho začnou montovat psychologové s psychotestama (protože auto je dneska už asi stejně hrozný jako zbraň) a než se naděješ, tak aby člověk vyflákal celou roční dovolenou jenom na běhání po doktorech na preventivních prohlídkách... (a ve výsledku tě na té silnici stejně zabije nějakej co čumí do mobilu nebo je nalitej).
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: neni problem kdo (kdyz to mohou delat prakticti doktori a vsechna ocni pracoviste v CR), ale za jakou cenu. Muze se nastavit system, pokud chodis pravidelne preventivne, nemusis platit nic atd. Takze bych neresil, zda je potreba prohlidka samotna, ale jak bude hrazena a kym.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DANYSEK: Něco se asi peče - už jsem slyšel v rádiu reklamu na to, jak si máme jako řidiči chodit na prohlídky k očařovi.. Celkem jsem se zamyslel, kolik blbců lidí, asi tak nalákaj, aby si šli nechat sebrat papíry..

    btw osobně z toho nemám moc dobrý pocit - sám jsem barvoslepej, což je věc, který mě v normálním životě prakticky nijak neomezuje, ale pozná se to právě u testů u doktora a ještě jsem nepotkal normálního, který by mi řekl - semafor poznáš, o nic nejde, tady máš štempl.. tzn. pokaždý kolečko po specialistech s vyšetřením a čekáním na tři hodiny, kdy ve finále po dvaceti testech vítězoslavně naměří půl dioptrie a napíšou recept na brejle, kterej vyhodím..
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: ne že spousta firem dělá, ale ona jaksi musí dělat a platí za to dost těžký peníze. Ona ty prohlídky musí dělat i u lidí, co jenom sedí v kanceláři na prdeli, byť v tomhle případě stačí jenom jedna vstupní a ne periodická. A upřímně to dle toho na těch prohlídkách i vypadá, typicky to dělá nějaké smluvní zařízení, kterému jde akorát o to shrábnout prachy za razítko a dotyčnému možná tak změří tlak... Já jaksi považuju za normální, že když nevidím, tak si k tomu očaři zajdu. A ne abych musel každé 3 roky chodit k certifikovanému očaři, kde vypláznu pětikilo za to, že mi dá razítko na papír, že furt ještě vidím.
    SPM
    SPM --- ---
    DURDIN: no a asi i o tom člověku... tenhle co jsem ho měl asi moc nevyhazoval. Alespoň tak jsem chápal poznámku instruktora autoškoly, že snad neni možný aby to někdo neudělal. Takže já normálně prošel a zkoušku jsem udělal, akorát s tímhle nesmyslným komentářem (teda byl ještě jeden, že jedu moc při kraji... což jsem jel, ale nechtěl jsem zavazet, když trval na pomalé jízdě a táhnul jsem se s tou "soupravou" 30 na padesátce, div jsem neusnul :-) ale prostě stejně mi ten člověk nesedl a dobrovolně bych s ním do hospody na pivo nešel. Když jsem kdysi dělal Bčko, tak jsem prohřešek neudělal snad žádný, teda, ani mě za nic nenapomenul, ale ten člověk mi přišel jako dost podobnej prudič. Tak nevim, možná je to podmínka pro dělání komisaře na autoškoly :-) Když jsem dělal zbroják, tak ten komisař byl naopak příjemnej a úplně v pohodě chlap (narozdíl od toho policajta, co ho měl hlídat, to byl uberkokot).
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DANYSEK: kazdy normalni clovek, ktery nosi bryle, si k ocari jednou za 2-3 roky zajde a nic neplati. Stejne jako k zubari chodis co pul roku.
    Mimochodem spousta firem dela svym zamestnancum sama zdravotni prohlidky, kde se resi, zda muze ridit sluzebni auto atd. Nevidim v tom zadny problem a pokud takova prohlidka odhali nekoho, kdo nevidi a dotycny si pak poridi bryle, je to jen dobre.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DANYSEK: Darmo ploty, přes který se leze: selhávají zdrav.prohlídky už teď ("nazdar Franto, schopen, nazdar zase za pět let, bacha, to nejsou dveře, to je lednice"), selhávají postihy ("mám pět zákazů řízení a co si na mně kdo vezme, haha"), takže řešení bude víc papírových prohlídek? Jo, to pomůže.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    SPM: Ja si myslim, ze to je hodne o prvnim domu a jejich nalade... Ja napoprvy jel po holce co vyhodil po jednom metru jizdy ze nedala prednost na prechode. Auto bylo uz nastartovany a rucka zatahla. Ja se rozhlid po aute opravil si zrcatka pak si vsim ze ti vzadu nejsou pripoutani tak rikam ze se maj pripoutat a komisari ze on je ve sluzbe ze nemusi... no tak sem to neresil zaradil jednicku a komisar ve vterine poplach ze pry resim blbosti ale odbrzdit pred jizdou to ne...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DIVA: ne - povinne periodicke prohlidky, optimalne u specialisty a za tucny peniz...
    DIVA
    DIVA --- ---
    DANYSEK: jako ze by ti predepsali ridit v brylich kdyz blbe vidis? Skandal ,)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ...cucham, cucham... dalsi budouci regulaci :-)
    Besip s optiky tři měsíce testoval zrak řidičů, osm procent z nich by za volantem vůbec nemělo být | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...bryle-projekt-vidis-skvele-lekar-optometrik-kontrola-zraku_1911192122_cha
    SPM
    SPM --- ---
    BATEAU: no podle teorie nesmis vyrazovat za jizdy, kdyz s tim stojis v krizovatce, tak stejne vyradit musis a drzis to na brzde. navic to auto bylo nastartovany a drzelo jen na rucni brzde a tam bych skoro rekl, ze rucni brzda selze daleko pravdepodobnejs, nez normalni brzdy :-)
    BATEAU
    BATEAU --- ---
    to byla chyba podle te terorie, ze kdyz mas naklad, nemel bys vyrazovat - motor udrzi ledacos i kdyby ti selhaly brzdy.
    ale je otazka nakolik je to validni, kdyz napriklad v soucasnem kamionu ti automat na dalnici vyradi a necha ritit nalozeny kamion setrvacnosti protoze spotreba ...
    SPM
    SPM --- ---
    DIVA: Já na B+E dostal pojeb sotva jsem se rozjel. Jel jsem jako druhý, auto stálo nastartovaný, na neutral se zataženou ručkou. Takže jsem si sednul, sešteloval sedačky a tyhle věci, šlápnul na brzdu, odbrzdil ručku, zařadil a jel. A už bylo zle, že jsem si měl před odbržděním ručky napřed zařadit. Furt nevim co že bylo blbě, ale tak jsem mu to teda odkejval :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DIVA:To je prostě sorta lidí, je tam takovej ten normalizační dojezd vulgo játra pro pana komisaře, jak u fízlů. Tyhle dojezdy trvaj i dvě generace, řešení je IMHO hlavně ta možnost odvolání a kamerovej systém.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Je to o nahode, o sympatiich, o kozach, o egu, klasicka prace s urednikem. Dej blbci razitko. Jeden me vyrazil po hodinove precizni bezchybne jizde, ze jsem se dala nachytat na spek. Naprosto bezpecne zvladnuta situace, predpisoveji bych tu krizovatku projizdela o minutu dyl a zbytecne. Clovek by rek, ze s privesem za nakladakem uz nebudou delat vlny okolo nesmyslnych detailu, ze dulezita je i rozvaha a optimalni reseni, no ne, chybelo mezipristani uplrostred prehledne krizovatky. Dalsi mi to i s nekolika ridicskyma chybama dal za oddany pohled a hodne moc usilovny souhlas s kazdym jeho slintem.

    Reseni je fakt v tom ziskat pro tu praci lepsi lidi, a jelikoz lidi chodi do prace pro penize, prekvapive jsou urcujici prave ty penize. V Ostrave berou komisari slabsi delnicky prumer, v Pze stejne penize, cili uplnou almuznu. Neni divu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam