• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Tady zase měl místo a nezkusil to strhnout alespoň na tu zastávku. Uff.

    https://www.facebook.com/watch/?v=2453899878159637
    SITH
    SITH --- ---
    EXAGE: tak Kuga je takový malý focus, to bych neporovnával s SUV typu Touareg nebo X5 :) podle mě ho viděl, ale myslel si že to tam rychle šoupne a ono prd, rozjel se jak důchodce
    JOHY
    JOHY --- ---
    Upřímně já jsem dvakrát taky "instintivně" strhával: jednou, kdyý mi zprava u pomníku parašutistů vjel do pravýho pruhu směrem ze stírky dolů do holešoviček jcdecaux pick up: vůbec se nepodival, naštěstí byla noc a v levym nikdo nejel.
    Podruhý to bylo horší: městskej okruh z letiště na barrandov, levej a prostřední pruh se opravovaly a dalo se vjet buď do pravýho (možná to byl odstavnej, to si nepamatuju), nebo do protisměru, kterej byl oddělenej klasickejma bobíkama. Tam jsem jel i já, rychlost omezená na 80km/h. Asi po 200 mi najednou z tý stavby mezi svodidlama cca deset metrů přede mnou vjel zelenej kombík (opel astra) a já to prostě instinktivně strhnul: mezi bobíky, v protisměru jsem poprvý viděl auto, jak šlo "na dvě kola" jak se vyhejbavalo mě. Rychle jsem se zařadil, to auto jsem dojel, v něm paní, úplně vyklepaná. Já ji ujistil, že ji nebudu nadávat, ale co proboha dělala. Ona, že si tý stavby nevšimla, pak se chtěla zařadit a mě přehlídla. Tak jsem jen kouknul dozadu, tam tři děti v sedačkách a řekl jsem: příště se podívejte třikrát, páč nechci řikat, co by se stalo, kdybych to do nich z boku mym dvoutunovym mercedesem v osmdesátce napálil.

    Bavil jsem se o tom i s dopravákama a ty řikali, že bohužel instinktivní vyhnutí se srážce je reflex. To, že to leckdy vede k nehodě je věc druhá, ale není to přímo vina danýho řidiče.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Jak jsem psal na fb, hlavně že měl kokot esůvéčko, ze kterýho je, máááámo, dobře vidět.
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    JOHY: Jo, viník samozřejmě ujel.
    Já dneska ráno taky stál na dálnici na brzdách. Z připojovacího pruhu se tak sto metrů přede mnou chtěly napojit tři auta. Ten prostřední byl trochu pomalejší a tak se ten poslední zařadil do mýho pruhu, chtěl ho hned předjet a pak si to rozmyslel a normálně tam na dálnici zastavil. Vedle mě v levým pruhu auta a za mnou bohudík nic, takže se mi nikdo do kufru nepodíval.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Blbý no, tohle nikdo moc nečeká takže instinktivně to poslal do jediný volný mezery co tam viděl.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    JOHY: Jo, Fordu Kuga.
    SITH: Imho přirozenej reflex, snažící se odvrátit srážku. Co by asi udělala Tesla? Hmm.
    JOHY
    JOHY --- ---
    EXAGE: chápu to dobře, že ta dodávka se vyhejbala tomu osobáku, co tam vjel při odbočování doleva?
    SITH
    SITH --- ---
    ale jako řešit situaci tím, že strhnu volant do protisměru, wtf
    SITH
    SITH --- ---
    EXAGE: k tomu bych jen doplnil, že se právě dostavuje obchvat Slaného, který ale navrhl a schválil nějaký ultra kokot, protože tam nechal postavit dva téměř totožné sjezdy, jako zde. Takže tam bude opět každý týden smrťák
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Komu ve zprávách uniklo.

    KAMERA ZACHYTILA VZNIK VÁŽNÉ NEHODY U SLANÉHO
    https://www.youtube.com/watch?v=iPz04fqgeJs
    SPM
    SPM --- ---
    Tak si dáme teorii předpisů: jak je to s přednostní na klasické křižovatce, kdy jsou dvě auta naproti sobě a obě odbočují doleva (v konkrétním včerejším případě ta "prázdná" byla navíc hlavní, ale to asi nehraje roli) a díky tvaru křižovatky (zase v tomhle případě uměle vylepšeném betonovými panely) tam nelze najet tak, aby se auta minuly boky? Hádám, že řešení bude asi podobné, jako u deadlocku, kdy se tam sejdou 4 a všichni chtějí doleva (a kde teda si taky nepamatuju, jak že to vlastně mělo být :-) ), ale ten se v provozu až tak často nepotkává, alespoň ne na rušných křižovatkách, kde na sebe ty auta ani pořádně nevidí...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    GLOBETROTTER: driv ano, ted uz moc ne.

    SITH: nebo pousteci co prejedou do L aby se ten z pripojovaku mohl pripojit. Nevadi mi to, kdyz je prazdna dalnice, ale ti co to delaji ti to hodi do L vetsinou pred nos, ze stojis na brzdach, ale hlavne, ze pomohli tomu v pripojovaku.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: teď už děláš blbýho
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: ty jsi tady ten návrh orodoval s tím, že slepí důchodci na silnicích jsou problém. Tak mi řekni, co teda ten návrh vyřeší, když slepí důchodci k tomu doktorovi musí chodit už dnes?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: tak ještě jednou, pokud doktor podvádí a posílá na silnici lidi co tam nemaj nic dělat, je problém v něm a ne v systému - potom můžeš takhle zrelativizovat ABSOLUTNĚ VŠECHNO a můžem se vrátit na stromy

    Co se týče toho zbytku tak asi jediný východisko pro tebe bude přestěhování se do Somálska, Libie nebo jinýho podobnýho státu, tam tě nikdo šikanovat se štemplama nebude.
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: tak ještě jednou - když ti vadí slepí důchodci na silnicích, kteří už dnes na ty prohlídky musí a dostanou razítko od známého doktora, čemu pomůže, když na ty prohlídky budou chodit všichni? Nebylo by teda lepší bojovat proti tomu, aby to razítko někdo nemohl dostat ze známosti?

    Vstupní prohlídka do práce, následovaná další prohlídkou, protože jsem dostal papír, že můžu zapojit počítač do zásuvky (vyhláška 50) a neudělali mi předtím EKG. Kvůli tomuhle papíru na tu prohlídku musím chodit po 3 letech, to samý za to, že můžu řídit služební auto. Rozšiřoval jsem řidičák, další razítko, na ten první jsem ho taky potřeboval. Když už to bereme v horizontu 10 let, tak vystavení ZP, prodloužení ZP, další dvě razítka. K tomu ještě test u psychologa, protože to je taky v kurzu se ujišťovat, že nejsem fetka s IQ tykve. A to díky bohu nemám papíry na náklaďák, to bych k tomu psychologovi šel zase. Ono je to hezké, že když máš akorát řidičák na osobák a sedavou práci, kde si vystačíš se vstupní prohlídkou, tak k tomu doktorovi nemusíš teď nikdy a že tě to nezabije. Ale všichni to jak vidíš takhle nemaj, takže hnát je pro další a další razítka, když jak sám stejně říkáš, že jim to napíše známý Pepa (což je problém, který by se řešit měl, ale nevyřešíš ho tím, že řekneš, že to razítko musí mít všichni), je jaksi zbytečné. A taky ten zrak není všechno, takže dle téhle logiky bys měl pravidelně chodit i na ty psychotesty, zvukový vyšetření a nevim co všechno, abys byl 100% zdravej. A pak těch zákonných 20 dní omezení na oběhání doktorů stačit nebude.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: "...ale děje se to..." ano a já ti říkám že se s tím nedá nesouhlasit ale tenhle přístup je ze zásady špatnej

    Kolik dopravních nehod vzniklo i když viník i poškozeý doržoval maximální pov. rychlost? Hodně? Takže maximální rychlost nepomohla - ergo > zrušit omezení rychlosti.

    Co statistiky kolikrát dětská sedačka zachránila díte, kolik procent

    To by mě hrozně zajímalo na co všechno potřebuješ štempl, já byl (když nepočítám zubaře jednou za půl roku na prev. prohlídku /která je taky zbytečná protože kaz stejně dostaneš žeano/) u dokotra za posledních 10 let úpro štempl dvakrát, jednou na řidičák a jednou vstupní prohlídka do práce (TO považuju za zbytečnou buzeraci, vzhledem k tomu že sedím v kanclu u PC).

    Ale já žiju v jinym vesmíru, všeude okolo mě stát buzeruje od rána do večera, všechyn tyranizujou vegani a transky a mě se tohle pořád vyhejbá, takže tohle utrpení nedokážu posoudit,.
    SPM
    SPM --- ---
    MLUKS: Jenom 4? :-) Tohle vidím furt. Nedávno posledně z chaty hned dva sjezdy po sobě, kdy mi to tam expert poslal a nebylo kam uhnout, takže na brzdy...

    JOPS: problém možná s náklaďákem, hodně naloženou dodávkou nebo něčím podobným, ale u osobáku bych řekl že fakt ne. 1.0 39kW se ve většině připojováku furt rozjede min. na kilo, aniž by se ji nějak brutálně šlapalo na krk. Jenom se holt musí použít ten fofrklacek mezi sedačkama, když už tam je a nerozjíždět se s tím na pětku...

    RALI: za tohle konkrétně bych vraždil a dělají to prakticky všichni... osobně jsem na to už rezignoval a jak se sere do toho pruhu, tak tam vjíždím rovnou taky (v 99% případů mě totiž stejně předjet nedokáže a akorát mě na konci zablokuje).

    ADAMIRA: to špatnej přístup sice je, ale děje se to. Jenom mi taknějak uniká, jak problém, že senioři, kteří blbě vidí a musí povinně chodit na prohlídky a razítko dostanou, protože byli s Frantou v Trenčíně, vyřešíš tím, že na ty prohlídky naženeš povinně všechny? Tím se to tak trochu asi vůbec nezmění, že? Tím 3x za rok se ti snažím jenom naznačit, že když na každou kravinu potřebuješ razítko 1x za 10 let, protože jednou za 10 let to nikoho nezabije, tak k těm doktorům budeš běhat furt. Ono i na to řízení auta ten zrak není jediná potřebná vlastnost... Takže ano, když tu máme situaci, že stejně Franta to razítko Pepovi dá, tak hnát tam všechny povinně mi přijde jako zbytečná buzerace, dokud Pepové ty razítka stejně budou dávat.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RALI: Já bohužel na tyhle absolutní relativizace nejsem - protože pak nemá cenu ani vycházet z baráku a lepší někde pod postelá umřít - k tomu není co dodat.

    A ano, měl by jsi před jízdou tohle všechno zkontrolovat, o něčem to vypovídá, když se nad tím někdo takhle podivuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam