ADAMIRA: tak ještě jednou - když ti vadí slepí důchodci na silnicích, kteří už dnes na ty prohlídky musí a dostanou razítko od známého doktora, čemu pomůže, když na ty prohlídky budou chodit všichni? Nebylo by teda lepší bojovat proti tomu, aby to razítko někdo nemohl dostat ze známosti?
Vstupní prohlídka do práce, následovaná další prohlídkou, protože jsem dostal papír, že můžu zapojit počítač do zásuvky (vyhláška 50) a neudělali mi předtím EKG. Kvůli tomuhle papíru na tu prohlídku musím chodit po 3 letech, to samý za to, že můžu řídit služební auto. Rozšiřoval jsem řidičák, další razítko, na ten první jsem ho taky potřeboval. Když už to bereme v horizontu 10 let, tak vystavení ZP, prodloužení ZP, další dvě razítka. K tomu ještě test u psychologa, protože to je taky v kurzu se ujišťovat, že nejsem fetka s IQ tykve. A to díky bohu nemám papíry na náklaďák, to bych k tomu psychologovi šel zase. Ono je to hezké, že když máš akorát řidičák na osobák a sedavou práci, kde si vystačíš se vstupní prohlídkou, tak k tomu doktorovi nemusíš teď nikdy a že tě to nezabije. Ale všichni to jak vidíš takhle nemaj, takže hnát je pro další a další razítka, když jak sám stejně říkáš, že jim to napíše známý Pepa (což je problém, který by se řešit měl, ale nevyřešíš ho tím, že řekneš, že to razítko musí mít všichni), je jaksi zbytečné. A taky ten zrak není všechno, takže dle téhle logiky bys měl pravidelně chodit i na ty psychotesty, zvukový vyšetření a nevim co všechno, abys byl 100% zdravej. A pak těch zákonných 20 dní omezení na oběhání doktorů stačit nebude.