• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    RALI
    RALI --- ---
    ADAMIRA: aby to melo nejaky realny dopad, muselo by to byt idealne pred kazdou jizdou. Zdravotni stav se predevsim u starsich lidi muze zmenit behem mesice uplne k nepoznani. Kazdej by mel byt rozumnej a soudnej, ale to je jen skutecna mensina, navic, pokud k tem zmenam dochazi pozvolne, clovek si mysli, ze je na tom furt stejne dobre a pokud uz ma pocit, ze se to zhorsilo, tak mu prijde ze to neni zas az tak strasny. Ted si tu rikame, jooo az ja budu starej, tak v 60 odevzdam papiry, abych ostatni neohrozoval a pak se toho kolace budeme mermoci drzet, dokud to jen trochu pujde, a kamose z vojny syn, co je doktorem bude k nezaplaceni. A pokud nekoho nesundame po ceste od doktora s cerstvym potvrzenim, tak se to vzdy mohlo akutne zhorsit ze :)))

    Stejne jako by si mel pred kazdou jizdou kontrolovat stav pneumatik vcetne rezervy, jejich nahusteni, vsechna svetla, zda mas v lekarnicce vse ok, vodu v ostrikovacich atd. Kdopak z nas to dela? (ja naposledy na vojne, kde me bez toho nepustili z kasaren)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    *za 10 let
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: To je ale v zásadě špatnej přístup a chyba není v prohlídkách, ale v tom, že Pepa dá Frantovi potvrzení protože spolu byli v 59 v Trenčíně na vojně.

    No a až Franta v záchvatu někoho sejme, tak by měl jít Pepa před soud, vyžrat si to natvrdo a lékaře dělat nadále už jenom v divokejch fantaziích.

    To že jsi musel být minulej rok u lékaře 3x mě mrzí, na mým názoru to nic nemění, ač to pro lidi bude utrpění a brutální šikana státu, nevidím problém v tom aby někdo jednou za 10 let zkontroloval zda jsi schopen řídít 130 km/h rychlostí se řítící 2 tuny řeleza.

    (btw. já např. prošel oční test kvůli mému levému oku jen tak tak a počítám s tím, že by mě ta prohlídka za 10 stála možná řidičák)
    RALI
    RALI --- ---
    MLUKS: Me zase serou spechaci, najizdim na dalnici, nalozena 1,6 xsara picaso, rozjizdim se pripojovakem jak jen to jde, abych se na konci v co mozna nejvyssi rychlosti pripojil do provozu a trotl za mnou to tam posle v pulce pripojovaku, a snazi se me pravym predjet. Kdyz ma neco, co to zvladne bez zadejchani, jen at si frci, ale jinak sem za hovado a na konci pripojovaku jimto tamklidne pred rypak poslu :)
    SITH
    SITH --- ---
    JOPS: furt lepší to, než si myslet, že tam připojovací pruh bude, a ona tam stopka :D
    JOPS
    JOPS --- ---
    SITH:

    GLOBETROTTER:

    ona dalsi vec je vzkon vozu. Kdyz mam sluzebni auto, tak tam vykon proste je a pripojeni na dalnici bez problemu, kdyz jsem jezdil se slabsim obsahem, tak uz tomu clovek musel trochu vic slapat na krk, aby to jelo a kdyz se to sejde, ze jedou tri kamiony za sebou, je problem se dostat pred ten prvni a mezi ty se fakt nenacpes :)

    a v pripojovacim pruhu jsem zastavil pouze jednou... a to jsem si nadaval do kokotu, ale bylo to v miste, kde jsem byl vubec poprve, tam znacka, dej prednost v jizde a strasnym zpusobem chcalo, ze nebylo videt na 50 metru pred sebe a nevsiml jsem si, ze to je pripojovaci pruh.... ehm...
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    GLOBETROTTER: Já se s autoškolou dostal na dálnici až při zkoušce, takže netuším :D

    Já ale tu autoškolu měl celkově speciální. Teorie se probrala způsobem "Tady máte knížku a kdyžtak se ptejte na jízdách" a nikdo nám jinak nic nesdělil. Jízdy primárně mezi vesnicema a tudíž bez semaforů a zastavování, takže i po absolvování zkoušky jsem měl ještě tak půl roku problémy s chcípáním motoru při rozjíždění.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    MLUKS: To je uplna klasika, zvlast o vikendech
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    MLUKS:
    SITH:
    Učí se třeba toto v autoškolách?
    SITH
    SITH --- ---
    MLUKS: tohle vidím pořád :( nedávno jsem viděl, jak v připojovacím pruhu dokonce zastavil a čekal, až ho někdo pustí.
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    Musím si postěžovat. Za poslední víkend jsem najel cca 200 km a zažil jsem celkem 4 případy toho, jak někdo na dálnici najíždí cca 60 km/h, neakceleruje a hned jak se mezi připojovacím a průběžným pruhem objeví přerušovaná čára, tak to hned narve do průběžného. Jeden z nich si to namířil rovnou do prostředního...
    U jednoho jsem si všimnul nálepky začátečník a jeden z nich byla seniorka :/
    SPM
    SPM --- ---
    ADAMIRA: Jak jsem psal, za rok zpátky jsem u toho doktora byl 3x... To není úplně jednou za 10 let. A jak už tu padlo - jestliže tady slepí senioři, kteří na ty prohlídky ze zákona chodit musí, vraždí ostatní autem, tak je naprosto přesně vidět, k čemu takové nařízení povede - k ničemu :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KIE: Ok beru zpět moje chyba.
    KIE
    KIE --- ---
    ADAMIRA: JFM: jen upřesním že lékařská prohlídka je v 65, pak 68 a pak každé dva roky (pokud se bavíme o B) - bez toho ten důchodce nemůže jezdit.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JFM: Ano přesně tak, s páskou se háknkrojtzem na ruce hnát chudáky podviživený k doktorovi, zlej Bruseli :)

    Ne, vážně, mě to příjde k smíchu, fakt nevidím problém v tom aby musel někdo jednou za 10 let dejme tomu na prohlídku, jak kvůi řidičáku, tak třeba kvůi zbrojáku, ale já už ztratil síly se nějak prát s tímhle modernim ubulenym rebelstvím, jo, hroznej fašismus, pakárna a konce civilizace ty prohlídky.

    "... a stejně to sražený holce nepomohlo"

    Jasný, kolika lidem nepomohl při nehodě pás? Kolika lidem nepomohlo jet střízlivej? Kolika lidem nepomohlo dodržování maximální rychlosti?
    JFM
    JFM --- ---
    ADAMIRA: Senioři nad 60 musí už teď pravidelně k lékaři na prohlídku a řídit smějí jen s potvrzením o zdravotní způsobilosti. No a stejně to tedy sražené holce nepomohlo, děda dostal záchvat.
    Ale když naženem ještě všechny k očnímu, tak už to určitě pomůže pomůže.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JFM: nevidí nebo záchvat, minulý rok vím minimálně o jednom takovym přpadu - v Praze na nábřeží, senior okolo 80-ti let, sražená mrtvá holka ve vltavě, ale zase tomu pánovi nikdo fašisticky nenakazoval nějákou kontrolu, takže nakonec asi vlastně dobrý a je to vlastně hrdina ;)
    JFM
    JFM --- ---
    ADAMIRA: Prosím pěkně, kolik je v ČR těch, které sejmul důchodce protože nevidí, řekněme třeba za minulý rok?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: Všichni ti důchodci co někoho sejmuli protože nevidí nebo že zrovna chytli záchvat si byli stoprocentně jistý že jsou absolutně zdravý a nějáký mladý co nezažili brigády v jednapadesátym jim nebudou vyprávět, jestli maj nebo nemaj řídit. :D

    Svobodáááá! :D

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam