• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    DIVA: rozumím tomu dobře, že ti (poněkolikáté) selhaly brzdy a ty jsi v tom autě v městském provozu opět odjela, jo? Tvl.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Nedavno mi dospely muzsky vbehl do prechodu, tesne pred auto. Prechazel bocni ulici a jak videl, ze by musel pockat nez prejedu, proste zmenil smer a vitezoslavne vbehl na prechod primo prede me. Dohopskala jsem s brzdou na podlaze sejdrem do pulky prechodu pred neho. Tak jenom presel v chuzi a kroutil hlavou jak je toto mozne. Prechod je prece posvatne chodecke uzemi, kde je stret nepripustny, takze k nemu logicky nesmi dojit, fyziko necum. Malo pomnicku, malo.
    DIVA
    DIVA --- ---
    V souvislosti se srazenim deti na prechodu. Nedavno jsem mela slozitejsi poruchu na brzdach. Nekolikrat jsem vyjela nalozena, nez se zavada znovu projevila, samozrejme se mi podarilo po nekolikate neuspesne oprave dobrzdit v kolone o nevinny naraznik. Cestou od nehody jsem se drzela od predjedoucich sto metru, jela jsem tricet, nasrana a vyklepana, takze to trilete dite, ktere mi vbehlo do prechodu primo pred auto jsem stihla nerozmaznout. Matka, ktera sla 50 metru napred, ani nehoukla, ani se nezastavila, jenom se ohlidla, pizda jedna vylizana. Chodec, ktery jde do prechodu suverenne bez rozhlidnuti, jeste lepe cerstve matky, ktere do prechodu bez zpomaleni vtlaci kocarek, by meli odevzdat obcanky. V to pochopitelne nepocitam lidi, kteri jeste obcanku nemaji, za ty by mela rucit zodpovedna osoba, co je prevede nebo ucinne pouci.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VYWERN: Já to vzdávám, to je hrozná davová psychóza. :D
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ADAMIRA: no to je prave ta chyba, cekat to nemas. On ten svet neni jen cernobily. Chyba na ridici je, ale bezpecne se nezachoval ani jeden.
    RALI
    RALI --- ---
    EXAGE: nevim jak moc si na video koukal, ale z pohledu protijedouciho je zrejme, ze kluk videl, ze mu to prvni auto zastavilo a rozbehl se az po te. To ze tam je druhej dement, kterej jede odbocovacim pruhem rovne, asi fakt necekal. Tam to auto proste nemelo co delat...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    To je dneska nejakej divnej tlak nebo něco slávite?

    NIKDO NIKDE proboha netvrdí, ze je OK se nerozhlizet i když mám přednost, ale to ze to ten kluk nerozhlid, je v případě určení vinny ABSOLUTNĚ irelevantní.

    To je jak někde v léčebně.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Ohledně sanitek je dobrej kanál Ambuchannel na YouTube. Záchranář tam dával videa z výjezdů a u toho popisoval co a proč dělá a jak mu v daný situace můžou pomoct ostatní. Plus jako benefit jezdil autem, který mám, takže mě i bavilo sledovat jak tomu nakládá :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    VYWERN: presne, jednou jsem u meho byvaleho Renaulta Clio na dalnici zkusil co to znamena FAKT DUPNOUT na brzdu. Docela me prekvapilo, ze jsem v tom kufru neskoncil a myslim, ze ta auta za mnou na tom byla dost podobne, ze jsme si vsichni otestovali, co to znamena nouzove brzdeni :)

    ADAMIRA: ja tomu rikam minimalizace rizika, takze kdyz me nekdo takhle pusti, tak si kurva davam bacha, co jede v druhem pruhu.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    ADAMIRA: Cekam i ze nepojede vlak, kdyz jsou zavory nahore a nebo ze dostanu na hlavni prednost a stejne se radsi rozhlidnu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já mám jinej pet peeve - chování řidičů vůči sanitkám. Minulý týden jsem si dala výlet v houkajícím autě, kde byl otevřený průzor dopředu, takže jsem to měla z první ruky. Nejhorší nejsou ti, co sanitku ignorujou. Nejhorší jsou panikáři!

    Tak kdyby to někdo nenapadlo, ne, sanitce nepomůžete tím, že na jinak prázdné silnici zastavíte v nepřehledné zatáčce uprostřed lesa. Nepředjede vás rychleji. Naopak, bude muset zastavit a pomalu najíždět do výhledu, takže tam oba budete o hodně dýl, než kdybyste na to šlápli (a zastavili třeba někde, kde bude vidět).

    Řidiče záchranky bych fakt dělat nemohla, to je zoufalá práce (záchranářka, co se mnou seděla vzadu, ovšem měla boží historku o tom, jak nejhorší, co se jí za volantem záchranky stalo, bylo, když se na křižovatce na Vypichu potkaly čtyři sanitky, každá z jednoho směru. Ve chvíli, kdy to tam řídil policajt. Prý se radši schoval za sloup a nechal je, aby si to vyřídili mezi sebou :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    EXAGE: Tak ač je to nezodpovědný, tak čekáš, že lidi budou doržovat dopravní předpisy.

    Point je v tom, že kdyby jsi se rozkrájel, tak vina je na tom řidiči, stejně tak je viník pořád ten co holku znásilnil, i když si vzala sebekratší sukni ;)

    EXAGE
    EXAGE --- ---
    ADAMIRA: Tak co cekas kdyz vbehnes do silnice a nerozhlidnes se?
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: jo no, nedošlápnutí brzdy je jasný... jak moc to souvisí s věkem, těžko říct... Já když byl v HK, tak mi to přišlo taknějak vyrovnaný... ale nedomáčknutí brzdy bylo celkem častý, hlavně teda při nedotáčivém smyku na "kruháči," při té přímé jízdě, kde to bylo jenom o tom se rozjet a zabrzdit mi to přišlo lepší. Každopádně instruktor dobře motivoval, takže vysílačkou furt lítaly hlášky jako: "takhle brzdim, když zajíždim do garáže a nechci si to odřít o ponk, " "takhle se brzdí, když se jede z porodnice, s miminkem" a podobně :-D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Já bych teda nerad spouštěl nějakej flame a rozhodně si o vběhnutí do silnice bez rozhlídnutí myslim svý, ale tady se teda v otázce vinny dostáváme do IMHO absolutně jasný situace.


    EXAGE: jako vážně kdo chce kam? To je dobrá střelba na motýla zákluzovym dělem.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    VYWERN: Presne tak, pan ve zminovane 3 GT taky rikal ze "si myslel, ze staci na brzdu polozit nohu".
    Jinak jeste k tomu srazenemu, ono co si budeme povidat, vletet do silnice a nepodivat se, navic s kapucou na hlave... kdo chce kam...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: jedna vec je reakcni doba, ta je ruzna podle zkusenosti, podle pozornosti, rychlosti atd, kazdy ji ma jinou. Pak se ale taky resi intenzita brzdeni a prave to je problem, protoze ridici neumi kriticky brzdit. Nikdo je to neuci. Takze stari lide, mladi, nevyjezdeni, zeny atd atd pri krizovce zaslapnou brzdovy pedal jen treba na 40%. Byl jsem 2x na skole smyku a i kdyz instruktori zenam rekli, vsi silou stoupnete a drzte brzdovy pedal, tak to bylo vzdy stejne a holka zabrzdila o 2-3 delky auta dal, jak chlap, pri stejne reakcni dobe. Chlapi zabrzdili sice lepe, ale 100% to nebylo ani nahodou. Osobne si myslim, ze tohle by melo byt v ramci vyuky autoskoly.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SPM: Pokud ja jedu třeba 60 a zastavím na skoro poloviční délce než člověk co jede 40, tak to fakt neni o tom, ze by ses snazil nejak podvadet a brzdit driv, nez ti instruktor rekne...
    Ja si uz uple presne ta cisla nepamatuju, ale kazdy usek jedes nekolikrat a pri kazdem pokusu bylo videt, jak proste ucastnici s vyssim vekem vubec nezvladaji. A jak sam pises, vis, ze neco prijde, ze budes muset reagovat, ted si vezmi, jak by spali v provozu kdy to necekas...
    SPM
    SPM --- ---
    EXAGE: tak jasně, ale typicky tam máš kužely, kde máš brzdit a do toho ti týpek ještě vysílačkou řekne kdy začít. A teď někdo ti tam přijede s nohou na brzdě a došlápne jí jak týpek řekne, druhej si to tipne nějak podle kuželů, třetí má nohu na plynu a brzdit začně až týpek řekne... Tohle ti udělá rozdíly brzdné dráhy, ačkoliv všichni 3 v reálné situaci (kdy máš tu nohu na plynu a nic nečekáš) můžou mít reakci stejnou.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SPM: Ale je, znas najezdove rychlosti i delku brzdne drahy. Pokud neumis brzdit ani kdyz vis kdy a kde, tak neumis brzdit nikdy.
    Dalsi poznatek je, ze 99% ridicu v aute blbe sedi a blbe drzi volant.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam