• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    VYWERN: Presne tak, pan ve zminovane 3 GT taky rikal ze "si myslel, ze staci na brzdu polozit nohu".
    Jinak jeste k tomu srazenemu, ono co si budeme povidat, vletet do silnice a nepodivat se, navic s kapucou na hlave... kdo chce kam...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: jedna vec je reakcni doba, ta je ruzna podle zkusenosti, podle pozornosti, rychlosti atd, kazdy ji ma jinou. Pak se ale taky resi intenzita brzdeni a prave to je problem, protoze ridici neumi kriticky brzdit. Nikdo je to neuci. Takze stari lide, mladi, nevyjezdeni, zeny atd atd pri krizovce zaslapnou brzdovy pedal jen treba na 40%. Byl jsem 2x na skole smyku a i kdyz instruktori zenam rekli, vsi silou stoupnete a drzte brzdovy pedal, tak to bylo vzdy stejne a holka zabrzdila o 2-3 delky auta dal, jak chlap, pri stejne reakcni dobe. Chlapi zabrzdili sice lepe, ale 100% to nebylo ani nahodou. Osobne si myslim, ze tohle by melo byt v ramci vyuky autoskoly.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SPM: Pokud ja jedu třeba 60 a zastavím na skoro poloviční délce než člověk co jede 40, tak to fakt neni o tom, ze by ses snazil nejak podvadet a brzdit driv, nez ti instruktor rekne...
    Ja si uz uple presne ta cisla nepamatuju, ale kazdy usek jedes nekolikrat a pri kazdem pokusu bylo videt, jak proste ucastnici s vyssim vekem vubec nezvladaji. A jak sam pises, vis, ze neco prijde, ze budes muset reagovat, ted si vezmi, jak by spali v provozu kdy to necekas...
    SPM
    SPM --- ---
    EXAGE: tak jasně, ale typicky tam máš kužely, kde máš brzdit a do toho ti týpek ještě vysílačkou řekne kdy začít. A teď někdo ti tam přijede s nohou na brzdě a došlápne jí jak týpek řekne, druhej si to tipne nějak podle kuželů, třetí má nohu na plynu a brzdit začně až týpek řekne... Tohle ti udělá rozdíly brzdné dráhy, ačkoliv všichni 3 v reálné situaci (kdy máš tu nohu na plynu a nic nečekáš) můžou mít reakci stejnou.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SPM: Ale je, znas najezdove rychlosti i delku brzdne drahy. Pokud neumis brzdit ani kdyz vis kdy a kde, tak neumis brzdit nikdy.
    Dalsi poznatek je, ze 99% ridicu v aute blbe sedi a blbe drzi volant.
    SPM
    SPM --- ---
    EXAGE: škola smyku zrovna na měření reakcí úplně měřítko neni... obvykle tam víš, kde brzdíš, takže část lidí do toho místa dojede už s nohou na brzdě a tak podobně... rychlost je pak další kapitola. Já měl depresi, jak mám dlouhou brzdnou dráhu proti ostatním. Když jsem pak doma stříhal záznam z dashcamery, tak jsem si všimnul, že jsem tam taky typicky najížděl o 20km/h větší rychlostí.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    VYWERN: Žena tam byla jedna v Subaru XV a taky tragédie, bohužel.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    EXAGE: neni jen o veku, ale treba zeny obecne se boji na to dupnout a proslapnout pedal.

    TOOMIX: takovych tu je. Nedavno se mi stalo, ze jsem poustel starou pani na prechodu, bala se. Nez se odhodlala, tak me dojela dve auta a predjela me odbocovakem, jako kdyby nic. Sedel v tom nejaky stary chlap a zena kolem 40. Kdyby ta pani na ten prechod vlezla, je po ni.

    A jinak porad v CR standard, prijdu na prechod, mam ocni kontakt a zastavi mi v tom lepsim pripade 10-15 auto, jinak jen vsichni blbe cumi a jedou.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Hlavne brzdil asi hodinu po tom co videl chodce... nechci hazet vsechny do jednoho pytle, ani nevim kdo to ridil, ale nedavno jsem byl na skole smyku v Moste a je mazec videt jak moc pomaly jsou ridici treba uz kolem 50 let.... ty rozdily brzdny drahy treba moji (v Rapidu) a typka co ridil novy BMW 3 GT byly skoro dvojnasobny ackoli mel najezdovou rychlost vzdy podstatne nizsi.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    ANDR3E: jo, bezne to tam mastej kilem, je tam 70ka
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    TOOMIX: o hodně větší - právě proto je na přechodech zakázáno předjíždět. Navíc, důvod proč auto před ním staví na přechodu bude skoro vždycky to, že tam někdo právě přechází
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SITH: Kokot je hlavne ridic. Do prdele, kdyz prede mnou stavi auto pred prechodem, tak tam asi bude nejakej chodec, ne? Jako jasne, spousta lidi jsou kamikaze, ale pokud ten prvni v pohode zastavil, tak to asi nebyl tenhle pripad.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SITH: ano oba, ale ten co ho srazil o kousek větší
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ANDR3E: Coz by vysvetlovalo i to, proc ma bus nabouranej pravej predni roh.
    SITH
    SITH --- ---
    TOOMIX: kdo? oba

    kluka pustí jedno auto, on se rozeběhne a nepodívá se
    řidič vidí, že auto zastavilo a vydá se ho objet
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    dobrej dement

    VIDEO: Řidič objel auto a srazil chlapce na přechodu, natočily to kamery - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...srazilo-chlapce-ceska-lipa-zraneni-kamera.A200212_083330_liberec-zpravy_jape
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    KRUPAN: tam musel jet hodne pres povolenou a jestli tam bylo nekde trochu naledi tak se asi roztocil a mrdnul to do toho autobusu, to auto je slusne slisovany
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    ANDR3E: tam je to normalni, jezdej tam vsichni jako curaci, neni to jedinej smrtak za poslednich pet let
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    moc nechapu jak se jim tohle povedlo

    V Praze se srazil autobus s autem, jeden mrtvý a tři zranění - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...lanek/v-praze-se-srazil-autobus-s-autem-jeden-mrtvy-a-tri-zraneni-40313140
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    To prostě smrdí veledůležitou SMS, zařizoval babičce operaci bez který by nepřežila nebo něco podobnýho...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam