• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    KIE
    KIE --- ---
    WRIGLEY: mě štve to, že nedodržují základní předpisy - staví se kilometry cyklostezek, ale přestože mají povinnost je použít, tak se potřebujou plácat po silnici, podobě jízda po chodíku a přejíždění na silnici když se to hodí (a naopak - klasika, chodci mají zelenou, auta červenou tak to tam střihnu). Nebo vynucování si přednosti na přechodech pro chodce. A nejlepší jízda jednosměrkou - to je snad nějaký nový sport - pokud tam není dodatková značka, tak ten zákaz platí i pro ně, ale člověk potká v jednosmerce cyklistu a ten má ještě pocit, že snad má přednost. A policajta neuvidíš, aby to řešil...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    WRIGLEY: to jsem takhle přesně viděl pitomce v osobáku, co si myslel, že když má přednost, že mu ji ten rozjetý autobus fakt dá. pitomec to samozřejmě nevydržel s nervíčkama, na poslední chvíli to sthrnul a skončil ve svodidlech, zatímco autobus jel s nezájmem vesele dál .o)
    ALESH
    ALESH --- ---
    WRIGLEY: strasnej bullshit co pises :D A to rikam jako ridic do najezdi 30k rocne a nevlastni kolo. NAjel jsem za zivoat statisice kilometru a nemel jsem nikdy zadnej problem s jakymkoli cyklistou. Parkrat jsem musel zpomalit, protoze treba nejel uplne u kraje a chvilku nebylo mozne ho predjet (katastrofa, zdrzeni 20 sekund!!!). Co jsem neaopak videl vicekrat, bylo jak bezohledni ridici ohrozuji cyklisty, pripadne jim ndavaji, pritom vetsinou nejsou v pravu... jen maji silnejsi stroj a mysli si, ze silnine patrim jenom jim. Normalne bych rekl, ze v kazde skupine je stejne blbcu, ale v tomto sporu spis musim rict, ze vic kretenu je mezi automobilisty.
    Problem bude v naproste preferenci automobilove dopravy u nas a diky tomu si automobiliste mysli, ze silnice patri jen jim. Jinka teda samozdrejme jde o mensinu ridicu, vetsine je to jedno, normlane jezdi z bodu a do bodu b a neresi picoviny.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RALI: myslel jsem si, raději se do nějaky meta logiky kdy se to navzájem maže nepouštět
    RALI
    RALI --- ---
    ADAMIRA: radeji nic
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    RALI: nejspíš... a?
    RALI
    RALI --- ---
    ADAMIRA: a mladou damu donutil lezt do silnice mimo prechod a poradne se nerozhlednou, zasranejkurvasvinezivot
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ale, jasně, je těžký je soudit (snad bude mít dotyčný soudce jiný názor) :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PIVECEK: situace se mě nedotýká proč by měla? Napsal jsem něco takového? můžeš si to nechat od cesty polcistovi si přispěj sám a jistě, pokud žijeme v jednom velkém zrelativizovaném neházení do jednoho pytle tak nemá vůbec cenu cokoliv někam psát

    A chudák "život co je svině" donutil nebohého motocyklistu nevěnovat se řízení a nedodržovat maximální povolenou rychlost.

    To je jak ty chudáci který ta svině život donutí dát si před tím než si sednout za volant 10 piv
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    ADAMIRA: I pro me by bylo jednoduche motorkare soudit, tim spise, ze se jednalo o zenu meho kamarada. Nicmene zrovna tohle je pripad z kategorie zivot je kurva, neni fer a nehody, ktere meni zivoty se bohuzel deji. Pokud se te tedy situace dotyka, muzes si zlepsit karmu a prispet Tomasovi, at se s tim mohou spolu s detmi lepe poprat.

    http://jvpress.cz/...rti-partnerky-sam-s-25-letym-synkem-jeho-pratele-nyni-poradaji-verejnou-sbirku/
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    no pak je tu samozřejmě ještě jeden level a to je cyklista s motorem :(

    Policie obvinila motorkáře za smrt kynoložky na pražském Smíchově - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...vinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    WRIGLEY: Tohle je presne duvod, proc se autonomnich vozidel v beznym provozu nikdo z nas nedozije :-).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    WRIGLEY: A co teprve chodci. Gratulujeme k objevu "lidé jsou nelogičtí a zdroj všech problémů; vyhladit, vyhladit, vyhladit."
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    kdyz nad tim tak premyslim, tak cyklisti budou opravdu velky problem pro automatizaci dopravy. uz z podstaty nebudou kola asi nikdy rizena pocitacem v siti, takze budou muset mit obrovske rezervy z hlediska bezpecnosti a pocitac se bude vzdycky snazit ochranit zivot, takze pujde jednoduchym trikem zastavit klidne celou krizovatku. imho to pujde vyresit jen tvrdou perzekuci nebo uplnym zakazem pro cyklisty...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Bez komentáře. Každopádně z prdele kliku (i když má tu krásnou prdel odřenou). Jak dopadla Ninja, uvedeno není.
    Kráska ze Soči varuje před nástrahami motorkaření - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...torky/rusko-soci-motorkarka-angelina-odreny-zadek.A200521_225001_motorky_fdv
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    me teda na cyklistech stve to, ze prehazuji zodpovednost za svuj zivot na ostatni ucastniky provozu. vsem je jasne, co se stane, kdyz se srazi auto s kolem, takze jakakoli chyba z jedne, ci druhe strany dopadne nejvic na cyklistu. vystavovat se takovym situacim je rozhodnuti ciste cyklisty, ale vinu casto odnese ridic auta. nejde pritom jen o vinu trestni, ale i o dopady na psychiku, ze jsi nekoho zmrzacil nebo dokonce zabil, at uz je vina kdekoli.
    misto aby si to uvedomovali, ze jsou mimo svoji ligu, tak se aktivne vystavuji riziku a vynucuji si tak vyhody (prece me nechces na svedomi), uplne stejne bezohledno jsou i vuci vsem ostatnim, vcetne chodcu na chodniku, ktery radi vyuzivaji ve svuj prospech.
    To co popisuju je samozrejme nejvic videt ve meste a ano existuji i slusni cyklisti, ale je jich imho mensina. mezi ridici aut je samo taky spousta blbcu, ale hodne chyb skonci jen pomackanym plechem bez trvalych nasledku.

    Je to proste stejne jako ve sportu - vahove kategorie maji smysl a nemelo by se mezi nimi souperit neb je predem dany vysledek. stejne to je s nakladni dopravou - kdyz v aute vidim manevrujici nalozeny nakladak, tak ma proste prednost a ani by me nenapadlo se mu plest pod kola s nejakym svym pravem.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    THE_MIRACLE: ja bydlim v Rakousku kde je cyklistu na silnicich a ve mestech asi tak 10x vic nez v Cechach a vetsinou proste pocitas s tim ze udelaji nakou (z pohledu ridice) picovinu, a vzhledem k tomu ze ty s autem mas nakonec vzdycky navrch tak proste s podobnyma situacema pocitam a necham mu treba naopak napravo dost mista, abych se nemusel rozcilovat ze mi malem ojebal zrcatko
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ANDR3E: Pak to svědčí o jisté degradaci IQ při sednutí na kolo... Je fakt, že to není jen v případě kola :-)
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    THE_MIRACLE: nechtel jsem rozpoutat dalsi debatu na to tema, jen mi proste ta situace neprisla nejak necekana, tohle by asi udelalo 8 cyklistu z 10
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam