• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    GORG: To je to, co říkám pořád dokola. Místo toho, aby se vymýšlelo, jak všem přilepšit, tak se vymýšlí takovéhle kokotiny, kde je hlavním cílem některé skupině zatopit.

    Automat jsou magoři. Stačí se kouknout na jejich web. Centrum bez aut lze, obchvat není potřeba apod. Jasně, on tamtudy ten tranzit jezdí jen tak z pro prdel. Nejlépe nic nedělat, neinvestovat, žít jako na samotě, ale se všemi výhodami města. Totální sobectví. A ještě to násilně vnucovat všem okolo.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    IKI: Kdys byla naposledy treba na Vltavsky :-)? To je taky veledilo...
    GORG
    GORG --- ---
    THE_MIRACLE: Projekt vytvořili lidé napojení na AutoMat
    to zni jako cyklisti cyklistum.. random act of suicide?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    IKI: To je tedy vážně bomba. To může vymyslet fakt jen magor. Ještě větší magor je ten, kdo tam na kole pojede. Fakt jsme si všichni říkali, jaký byl ten Bém hovado a ono hle. Ještě na něj s láskou vzpomínáme.
    IKI
    IKI --- ---
    Už dlouho neřídím, takže mě to celkem pobavilo
    Praha přeťala cyklopruhem konec dálnice D5. Jezdí tam 28 tisíc aut denně - Autobible.cz
    https://autobible.euro.cz/praha-pretne-cyklopruhem-konec-dalnice-d5-jezdi-tam-28-tisic-aut-denne/
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BATEAU: to je ovšem bravurní úskok vedle :D

    Jedeno velké zrelativizování a jedno ejchuchů nakonec

    Na druhou stranu co očekávat od člověka kterej si myslí že spadnout na kole se dá pouze v určitých zónách :)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Kamion náhle vyjel ze silnice a smetl chodkyni, pak odjel pryč! VIDEO - tn.cz
    https://tn.nova.cz/...ideo.html?fbclid=IwAR1WiJUk_R6kzKN3roCetNkUGajQrQhq8YFlEmu-5kBUVw2pV9zqB3kQlOs

    :(
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BATEAU: Díky.
    BATEAU
    BATEAU --- ---
    pokud jsem to pochopil, nikdo nic takoveho neobhajuje.
    jen nechce soudit .. ;)
    BEEBLEBROX
    BEEBLEBROX --- ---
    Jsem tu v klubu slušných řidičů, nebo někde, kde se v posledních padesáti příspěvcích obhajuje, že jezdit s nepřipoutaným dítětem v autě je za určitých okolností oukej?

    Teď si fakt nejsem jistej...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Starý dobrý bikersky pravidlo, okolo baráku je dycinky ochrany pole :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    K čemu nemáš slov? Nepřipadá ti podobné nechat děti jezdit bez helmy na kole, byť okolo baráku a tento případ? Mně jo. TRISSIE: má svou zkušenost z auta, někdo jiný z kola atd. Většinou právě ta zkušenost nás naučí. Ale nemám zájem tě o něčem přesvědčovat. Chováš se odpovědně, což je fajn. Jinak, jen aby nevznikla mýlka, já osobně se poutám vždy, někdy zapomenu, když popojíždím u nás na vesnici, což není omluva, ale chci být fér, tak to "vždy" koriguji. U dětí si to hlídám 100 %. Ale jako zase přiznám, že na zadní cestě nebo před barákem, kde jsme vlastně v obytné zóně, je občas na klíně svezu. Tchán se třeba nikdy nepoutal, což jsem mu několikrát vytkl, naučil se to až teď díky pípání co má v novém autě :-).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SPM: Jestli seš tříletý dítě co sedí na sedačce spolujezdce, bude spíš grázl ten, kdo tě vezl.

    Ale já to docela chápu, pro některý lidi je to velká mentálná gymnatiska, pochopit rozdíl mezi tím, když se nepřipoutá dospělej svéprávnej člověk a když někdo nepřipoutá dítě a nechá ho vypadnout z auta, člověk nemůže chtít po lidech zázraky.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Taky jsem jel MHD.
    A taky nepřipoutanej :(
    SPM
    SPM --- ---
    Ono je docela šokující, kolik lidí se nepoutá vůbec... já si nedávno dal adrenalinové ráno (dal jsem auto do servisu a do práce vyrazil MHD) a jak jsem koukal po Praze okolo sebe, tak zhruba třetina lidí ten pás neměla zapnutý vůbec... Takže asi tak. (A úplně super věc je, co jsem ještě viděl u kolegy, který jinak vypadá celkem normální, je zapnout si ten pás řidiče pod sedačkou, aby auto neřvalo. Pak v případě nehody ten pás ještě řidiče katapultuje proti nafouklýmu airbagu).

    A jinak jsem teda taky grázl, vozím bordel do tříděnýho odpadu 300m ke kontejnerům nepřipoutanej. Jenom nevím, jestli je horší, že to vozím 300 metrů nebo že jsem nepřipoutanej :-)
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Já jsem pořád nepochopil, proč někdo vlastně potřeboval vézt děti autem na vzdálenost 200 m.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    THE_MIRACLE: nemam slov ;)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    KRUPAN: Tak do třetice - šlechtí tě to, určitě to je správný přístup. Myslím to vážně, bez ironie. To je fakt. Jen si je nutné uvědomit, zda je člověk takto důsledný v každé situaci - bazén, nezakrytá žumpa, kolo/lyže bez helmy a asi miliarda dalších věcí. Protože je možné, že tobě připadá neuvěřitelné, že někdo veze 200 m dvacetikilometrovou rychlostí nepřipoutané děti bez sedačky, ale třeba tvoje děti lezou po sklalách, jezdí na kole okolo baráku bez helmy apod. Znovu opakuji, netvrdím, že to tak je, třeba zrovna ty jsi ten otec, který fakt většinu ohlídá. Ale většina lidí má nějakou slabinu. A to je to, na co jsem chtěl poukázat v tom prvním příspěvku. Prostě ten risk, vézt děti na předním sedadle bez připoutání při plánu cesty v délce pár stovek metrů v rychlosti želvy mi připadá zhruba podobný, jako když necháš dítě jezdit na kole okolo baráku bez helmy. Takže právě proto já tu paní opravdu odsuzovat nebudu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KRUPAN: Ale určitě jsi někdy překročil rychlost třeba o 5 km/h a tím pádem jsi ztratil morální právo někomu vyčítat když na nascar závody pritejpuje dítě k přednímu nárazníku!

    Logika 101!!!!
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    THE_MIRACLE: ne, to nedokaze nikdo, ale rozhodne nevozim deti nepripoutany, bez sedacek, i kdyby to melo bejt tech 200m o kterych pises. jde o to, to riziko minimalizovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam