• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Šroubovací s klíčkem jsem u osobáku měl naposledy na Škodě 120... zjevně je to ten typ mechanismu "příležitost dělá zloděje," nikoli zásadní zabezpečení.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    THE_MIRACLE: To podle mě měly i staré Pandy a z nich odvozené Marbelly. Podle mě šlo o to, aby to bylo co nejlacinější.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jinak Panda 2008 nemá nádrž zamykatelnou vůbec. Má asi 35 l maximální kapacitu, tak asi Ital předpokládal, že to nikdo krást nebude.
    SPM
    SPM --- ---
    GLOBETROTTER: nn, u ty druhy generace se zamyka akorat to plechovy vicko, to sroubovaci uz je pak bez klice. sroubovaci klicko na klic mela treba ta caddyna (kde to nefungovalo :) ) ale je to stejne vsechno takovy forovy zabezpeceni... kdysi ve felicii nam ten benzin ukradli tak, ze prorizli tu gumovou spojku, co spojuje nalejvaci trubku s nadrzi.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    GLOBETROTTER: Easyfuel maj Fordy už dlouho. Zamkne se to s centrálem. Podle mě se předpokládá že se palivo už na "západě" stejně jako v USA nekrade.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SPM: Má to tak spousta aut. Passat B7 třeba taky.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: Co? Ne, zadařilo se na benzínce. (Prej celý tankování bylo velké divení, proč tam ta blbá pistole nechce držet.)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PISKVOR: Ještě takovej blbej dotaz - Ty doma skladuješ v kanystrech PHM?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SPM: Měl jsem dvojku, tedy jako Tour (výběhová výroba s ořezanou výbavou) a přiznám se, nikdy mě nenapadlo zkusit otevřít nádrž při zamčeném autě. Ale víčko bylo na klíč, ne?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    Díky všem za rady, na košt paliva nedošlo: nakonec jsme to samodomo nepokoušeli, a nechali to profíkům - asistence poslala odtah, otevřený servis, a o půlnoci už zase jelo po vlastní ose. Celkem asi za 5k...kdyby se bylo "zadařilo", prý mohlo být i 10x dráž.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: Ten Sharan to má stejně - když je odemčeno, všechno "samo" funguje; ale je tam packa, která se zamyká s centrálem; možná i při pohybu?
    SPM
    SPM --- ---
    GLOBETROTTER: 2ková octavie to má třeba taky takhle, ale při zamčenym autě to zmáčknutí to neotevře :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KRUPAN: Ano, to je dost pravděpodobné a nedělá mi problém tomu věřit.

    Můj point je ta logika, ty závěry který ze špatně postaqvenýho cyklopruhu "vyplývaj" ale z nějakýho důvodu to platí pouze pro kola.

    Kde jsou všichni správci pořádku a logiky, když se postaví debilně dálnice nebo silnice? Kde jsou všichni tihle inženýři když se někde na dálnici propálí miliony? Automobiová loby, autofašisti, zrušit, nesmysl, podívejte se jak je to debilně postavený, chtějí mi vnutit auto a vzít mi můj vlak, takhle to začíná a končí to tak že místo abych letěl mym větroněm budu muset stát v zácpě. Jo a podívejte se na ty zácpy, podáívejte se na ty mrtvoly, to ježdění autem vůbec nedává smysl.

    Autoaktivisti, bla bla bla....
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SPM: To mě nenapadlo. Ale myslím, že ne. Je to takové to jednoduché "zmačknu víčko poprvé, otevře se, zmačknu podruhé, zavře se". Jestli ho v půjčovně dostanu znovu (což ale bude asi za velmi dlouho), tak to zkusím otevřít při zamčeném centrálu.
    SPM
    SPM --- ---
    GLOBETROTTER: Zajímavý... ten kryt, nezamyká se třeba s centrálem auta? Ono zase jinak, vycucávat jsem to nikdy nezkoušel, ale auta co mám teď doma, mají akorát otvírání těch dvířek mechanicky na lanko zevnitř (takže pro zloděje, pokud neřešíš, že zničíš lak na autě, tak šroubovákem to otevřeš hned). A co si zase vybavuju u některých starších VW, tak tam se klíčem odemykalo přímo to šroubovací víčko, ale dost často to bylo rozbitý a stejně to nešlo zamknout :-) ).
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SPM: Trochu OT, kdyžtak to smažu. Měl jsem teď půjčený nový Ford Edge v možná nejvyšší palbě (ale to je asi jedno, to bude asi stejný u všech výbav). Jdu tankovat. Nikde vevnitř nevidím žádný čudlík na nádrž. Vylezu ven. Kryt se otevírá mechanicky (jako snad jediná věc, jinak je kromě volantu úplně vše na elektriku) a je tam jen guma, do které se prostě zapíchne pistole. Žádný zámek, nic. Předpokládám, že to asi nepůjde jen tak vycucnout, když to není vůbec nijak chráněné.
    SPM
    SPM --- ---
    THE_MIRACLE: no otázka je, jestli to takhle jednoduše vypustit půjde. Jednak co si vybavuju, tak v té hadici/trubce v autě byly často nějaké háčky nebo něco, aby tam (zloděj) nemohl tu odsávačku tak jednoduše narvat. A druhá věc, že některá auta tu nádrž mají nějakou dělenou a podobně, takže při odsátí z hrdla se u takového taky může stát, že tam půlka nádrže zůstane.

    THE_MIRACLE, DANYSEK: hele a nebylo předjíždění cyklistů na plný legální i teď? Ty podmínky co jsou v tom článku jsem teda nějak nepochopil... a asi jsem líný hledat teď v předpisech, ale mám za to, že nějaký výjimka pro cyklisty a motorky bez sajdkáry tam byla...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    THE_MIRACLE: delam to stejne... jsou teda mista, kde pres plnou no-way (ostry zatacky, proste tam nevidim a mam se moc rad)... ale casto je plna na rovnym useku, kde sice auto nepredjedes, ale kolo v klidku...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Předjíždění cyklistů s povinným odstupem. Měřit to je těžké, stále se vlní - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...ste-auta-predjizdeni-navrh-zakona-dopravni-experti.A200713_120124_domaci_vlc

    Nevím jak vy, ale já tedy na plnou zvysoka kašlu a pokud to jen trochu jde, objíždím cyklistů velkým odstupem.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Důležité je nejen nestartovat, ale ani nezapnout zapalování. Aby to nenatáhlo čerpadlo. Osobně bych to odsál. Třeba něčím jako čerpadlo z Lidlu na olej. A až to odsaje maximum, tak plnou nafty a bude to ok.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam