• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    SAMOUT: Asi jo, kamos v navaznosti na stav povrchu pise:

    "Tak si to projed - asi slepy ridic valce a asfaltovace to delal "
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    EXAGE: Dalsi koleje s nevyplnenym prostorem mezi nima? IZS approves!!! Fakt kretenismus, kterej by se mel zakonem zakazat. Btw. uz je teda Nadrazni prujezdna? Uvazoval jsem o tom, ze bych zajel na Zlichov do Jelici pro jidlo, tak zkoumam, jak se tam dostat.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LOPIK: hele, to ze mam jako chodec na prechode prednost fakt neznamena, ze se nerozhlidnu a bezhlave skacu pod kola debilovi, kterej na pravidla kasle. Ostatne i na tyhle situace zakon pamatuje:
      Před vstupem na vozovku se chodec musí přesvědčit, zdali může vozovku přejít, aniž by ohrozil sebe i ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích.
      Chodec nesmí vstupovat na přechod pro chodce nebo na vozovku bezprostředně před blížícím se vozidlem.
    Takze ano, obcas to chce pouzivat (vlastni) mozek ;-) Bez ohledu na to, na ktere strane 'barikady' zrovna jsem... protoze ano, prejetymu chodci je jeho 'prava' v hrobe k nicemu a tech par usetrenych sekund za to opravdu nestoji.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DANYSEK: To jo a ten prejetej je v pravu, to se ceni.. Ale je furt prejetej..
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    LOPIK: prechazeni po prechodu na ctyrproudovce je zakonem popsany proces... to, ze jsou (nekteri) ridici za volantem ignoranti neni chyba systemu.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LOPIK: Jak, až bude mít volno? Semafor tam je - když má chodec zelenou, tak *nemá* volno?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ANT_39: No takhle ji chápu taky...ale ta silnice vlevo od kolejí má být normálně průjezdná.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SAMOUT: Ten zvyk je jeste z dob, kdy se chodec rozhlizel a cekal az bude mit volno.. Porad mensi zlo nez naprosto vsechny prechody pres ctyrproudovky - ty meli radsi zamalovat v okamziku, kdy se zavedla prednost chodcu.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    DANYSEK: Jj, jasny. Ja jsem zacatecnik, tak mi treba unika neco jako "tpc IP 16 kdyz je jeden pruh protismernej? To asi ne" nebo tak neco...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    EXAGE: budes se modlit, ze uvidi tu caru... :)
    ANT_39: kristalovou kouli mam toho casu v servisu... ono pochopit myslenkove pochody uredniku je obcas... hodne narocny :)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Každopádně u něčeho takovýho se vždy zasním...jak by to asi vyřešil autopilot. :D
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    EXAGE: Ajo, uz to vidim, diky. Tusite, proc to nevyznacili usporadanim jizdnich pruhu (IP 16) a udelat ty tramvajovy vyhrazeny?
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    ANT_39: No vzhledem k tý čáře na zemi, bych řekl, že je tam jen tvůj pruh veden do "protisměru" a ne přímo rovně. Značení teda z mého pohledu dost nešťástný.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    PISKVOR: Nerozmim otazce, nechapu souvislosti. Ta znacka ma znamenat neco jinyho, nez zakaz vjezdu vseho, krome tramvaje?
    BAAL
    BAAL --- ---
    GLOBETROTTER: Na tento flame se takto při pátku asi necejtím, to přenechám někomu jinému.

    Na zdraví.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    BAAL: Jasně, ale přijde Ti v případě, že Ti svítí kulatá zelená a ne zelená šipka, jako něco zvláštního, že ve stejném směru mají zelenou i chodci? Vždyť je to naprostý standard a norma. Chceš zahltit ulice značkami? Nebylo by lepší těm, které ti chodci překvapí, sebrat řidičák?
    BAAL
    BAAL --- ---
    GLOBETROTTER: Hele nevím, ale chodím tam denně a prakticky neustále tam k těm situacím dochází, netuším zda to tak není běžné v Brně, Plzni a není to běžný stav.

    Mě by bohatě stačilo, kdyby tam pověsili značku pro ty odbočující ve stylu "Pozor chodci" nebo oranžovej blikající semafor etc
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    BAAL:
    SAMOUT:
    Nějak nechápu, co se tu řeší. V čem je ta křižovatka jiná, než většina křižovatek v Praze (nebo na celém světě)? Ona je snad jediná v Praze (nebo třeba v Brně), kde je přechod logickým pokračováním chodníků a současně je v každé ulici tramvajová trať? A kdy mají chodci zelenou ve stejné době jako auta ve stejném směru?
    "Poměrně často tam vidím, docela nebezpečně situace náhlého brzdění, protože řidiči nepočítají s předností chodců při odbočování doleva mám dojem." Z jakého důvodu s tím nepočítají, můžeš to nějak vysvětlit?
    Samozřejmě není problém tam udělat semafor - zelenou a červenou šipku pro odbočení, ale pak se možná to bude ještě víc štosovat k Synkáči (a ve špičce dál do Nuselské, než teď) nebo možná naopak, těžko říci. Dejte podnět na Magistrát.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: to samozrejme v poradku je.... § 22 specielne na tuhle situaci ma hned dve vyjimky - dle § 5 a § 21. Kdyz si ten text das dohromady, tak i zakon predpoklada, ze v ty krizovatce proste zustanes (naprosto legitimne) stat. A vcil se dohaduj :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SAMOUT: Posuneš ho o pět metrů, a druhej den přijdeš pyskovat, žes byl druhej v křižovatce, a jejda, zase stejnej problém! A že by se mělo o deset. A o patnáct. A tak dále.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam