• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    baf tyvole!
    Polský zemědělec vjel na silnici s „neviditelným“ pluhem, ale chybu neuznal | Mistři volantu | Televize Seznam
    https://www.televizeseznam.cz/...ec-vjel-na-silnici-s-neviditelnym-pluhem-ale-chybu-neuznal-64111262
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Aho.. to mění situaci :-)) sorry
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    LOPIK: Tady se ale popisuje situace, kdy odbočuje doleva, takže pokud mají auta zelenou se směrovou šipkou (S2), tak tam chodci nemohou mít zelenou taky (to by byla špatně seřízená křižovatka), protože ta auta mají přednost:
    Směřuje-li zelená šipka vlevo, neplatí pro odbočování vlevo povinnost dát přednost v jízdě protijedoucím motorovým i nemotorovým vozidlům, jezdcům na zvířeti, protijdoucím organizovaným útvarům chodců a průvodcům hnaných zvířat se zvířaty, tramvajím jedoucím v obou směrech a vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    GLOBETROTTER: Nevím jak přímo Křemyslová, ale po Praze je dost křižovatek, kdy to chodcům pustí zelenou spolu s autama co odbočujou doprava přes ten jejich přechod, mohli mít klidně zelenou stejně jako ty. Zelená šipka je zelená šipka, ale v tomhle případě mají chodci pořád přednost..
    Tak jako tak, troubit na chodce je trochu demence mezi náma..
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    tvl, rano jeste psali o nehode a ridici ktery od nehody ujel..

    Přejetý cyklista na Vsetínsku byl zavražděn. Srazil ho známý, a ještě ho pobodal - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...sta-na-vsetinsku-byl-zavrazden-srazil-ho-znamy-a-jeste-ho-pobodal-40342540
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GLOBETROTTER: Na červenou? Kokoti. Case closed.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Volně se vracím k diskuzi o situaci na křižovatce v Křesomyslově ulici:
    Jedu včera večer přes dost frekventovanou křižovatku, je lhostejno, kde je. Všechny čtyři ulice, které se tam stýkají, mají v každém směru 3-5 pruhů. Provoz je světelně řízen tak, že vždy napřed jedou odbočovací pruhy doleva (a vždy projede pár aut a pak se rozsvítí červená šipka, takže červená po zbytek dlouhého kolečka), pak rovně a doprava a to se celé opakuje pro kolmou ulici. Semafory pro chodce se vždy zeleně rozsvítí shodně s přímými/doprava pruhy ve shodném směru.
    Jsem v pruhu na odbočení doleva, třetí v pořadí. Rozsvítí se zelená šipka. Ve stejný okamžik se na přechodu ve stejném směru objevuje pár ve středním věku, který jde velmi vycházkovým tempem. První auto projede, druhé "způsobně" zastavuje. Lehce troubím. Páreček si to promenádově dojde na protější chodník, auto přede mnou se rozjíždí. Troubím na ty chodce, lehce se otočí. Předpokládám, že jim nedochází, co dělají:
    1) Potmě by si jich někdo nemusel všimnout, protože tam nemají co dělat, zelená šipka je pro řidiče zelená šipka
    2) Kvůli tomu, že "nemůžou" těch pár (10?) sekund počkat, neprojede tak pět aut, která mohla jet, hezky si ta auta počkají několik minut
    (Jenže ono je možné, že si neuvědomují, že opravdu nemají přecházet, prostě vidí někde nějakou zelenou, tak jdou, protože na přechodu se zelená "nerozsvítila jen z důvodu, že si nezmáčkli tlačítko, že?"), v jejich směru to jede, tak oni jdou a přeci mají přednost, že?)
    3) Kvůli tomu, že tam ta zelená šipka svítí jen pár sekund, se tam jezdí dost ostře (aby se to stihlo) a mohl tam někdo napálit zezadu do jiného auta, protože neočekával, že zastaví.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Na modry muzes stat 3 min, na smiseny vubec. Jinak Eltodo minimalne ulici pred nasim domem zvladne behem tech 3 minut projet dvakrat, rozhodne neni pravda, ze jim to trva 10 min...
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Náraz katapultoval řidiče auta na Jablonecku na silnici. Neměl pás a riskantně předjížděl - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ce-auta-na-jablonecku-na-silnici-nemel-pas-a-riskantne-predjizdel-40342212
    HANZO
    HANZO --- ---
    STRACENA: tři minuty
    SPM
    SPM --- ---
    STRACENA: ono je to nějak tak, že na modrý zóně můžeš zastavit, ale nesmíš tam stát (bez zaplacení / oprávnění). Co je zastavit a co stát je popsaný v zákoně... a přesně si je nepamatuju, ale mám pocit, že tam konkrétní časovej údaj napsaný není a je tam něco o tom, že zastavit znamená uvést vozidlo do klidu na dobu nutnou pro vyložení/naložení nákladu nebo něco takového. Co se týče té praktické stránky, tak zóny dneska všude kontroluje to kamerový auto. A reálně to auto ten úsek projíždí 2x po sobě s nějakým odstupem a teprve, když to stejné auto bez oprávnění tam stojí i po druhém průjezdu, tak to eviduje a dále se to řeší. Takže z praktického hlediska těch 10 minut bude nejspíše trvat, než se to auto do stejné ulice dostane po druhé, takže pokud tam doopravdy nebudeš stát více jak 10 minut, nejspíše ti nic nepřijde... pokud přijde, tak se pak můžeš zkusit ve správním řízení dohadovat proč to tak bylo :-)
    STRACENA
    STRACENA --- ---
    Mám dotaz k placeným zónam. někde jsem zaslechl, že se může na modré stát 10mi. bez oprávnění. je to kec nebo něco takového neexistuje? koukal jsem do vyhlášek ale nic nenašel. děkuji
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    LOPIK: ze zaboru verejneho prostranstvi jsou IMO vozidla vyjmuta (aspon v Praze). Muselo by se jednat o stale parkovani (tzn. parkovaci misto co si postavis na verejnem prostranstvi)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PISKVOR: Kdyz tam mas silnici, tak je to asi dost diskutabilni - ona by tam nemela byt bez nejakyho vecnyho bremene, ale i tak si osobne myslim ze si tam pak sam nemuzes dat ani ten napis "soukrome parkovani". Podobne jako nemuzes sahnout na elektriku nebo telefoni draty..
    Jak uz jsem psal - ja jednou dostal pokutu za to, ze stojim na vlastnim pozemku - na magistrate se mi slusne omluvil, ale doporucil mi vyridit si tam znacku, do ty doby ze mam smulu..
    Jinak i to stani mimo silnici neni zachrana - obvzlast v Praze ti pak radi naperou zase pokutu za neopravneny zabor - ci je to pozemek je taky nezajima - taky uz jsem platil na sedmicce, jdyz jsem si naivne myslel jak vyzraju na modrou caru, kdyz to soupnu mimo ulici - pozenek patril prilehly benzince..
    HANZO
    HANZO --- ---
    SAMOUT: problém je pak v tom, že parkování na soukromém pozemku poliši neřeší a imho když ti tam někdo zaparkuje, musíš ho nechat odtáhnout na svoje náklad.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PISKVOR: Tak nejlepsi je tam dat znacku "soukromy pozemek" bo tak neco. Pak predejdes vsem dohadum. Samozrejme to teda musi odpovidat katastralni realite, to da rozum.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LOPIK: To jo, ale řešíme opačnou situaci: pokud je to můj pozemek, můžu na něm mít krabice, nebo haldu zeminy, tenhle zámek, plot - anebo musím mít napřed dobrozdání místní motoristické rady, že tím nenarušuju odvěkou rovnováhu mezi Silami Vesmíru?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    LOPIK: A co když ti na tvém pozemku magistrát udělá modrou zónu? Musíš pak platit za stání na svém pozemku?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PISKVOR: Jezdi se podle znacek, ne podle katastru.. Casto se stava, ze si treba lidi mysli, ze muzou jezdi ozraly nekde po polnackach atd. - ani to neni pravda - "Pozemní komunikace je dopravní cesta určená k užití silničními a jinými vozidly1a) a chodci, včetně pevných zařízení nutných pro zajištění tohoto užití a jeho bezpečnosti".
    Kdyz neni oznaceny misto pro stani ofiko znackou, tak tak tam muze stat kdo chce podle pravidel.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GUMBA: A jak se to liší z pohledu třetí strany? Furt je takový stání na soukromým pozemku, a (pokud tam není věcný břemeno "vlastník i nájemce musí strpět, že mu tam bude kdokoli parkovat a tak vůbec"), neplyne z toho pro náhodnýho kolemjedoucího žádný právo sedět.

    Jinými slovy, bez toho je to jen věštění z koule: "já myslel, že tady může parkovat kdokoli - měl jsem pravdu, nebo ne?"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam