• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AMANT: teorie her. zrovna včera jsem si hrála s moc krásnou simulací (poslala bych, ale byl to odkaz z odkazu z klubu pražských hyen, a jsem na jiným počítači, takže ani z historie to nevytáhnu).
    Strategie opičák je prostě nejúspěšnější - uděláš přesně to, s čím ses před chvílí setkal. Takže jakmile se v ten den nebo v podobné situaci potkáš s tím, že ses do toho levýho už nedostal, protože ostatní se nevraceli, tak z něj nevyjedeš, stejně jako oni.
    AMANT
    AMANT --- ---
    TRISSIE: jo to chapu a samozrejme znam, pokud nemas 300 konovej motor, tak se z takovyho zamku vysvobozuje blbe, ale tohle bylo vcera v podvecer, nakladaku naprosty minimum.

    spis me zajima, jestli na to tema nekdo nezna nejakou dopravni pripadne psychologickou studii, clanek, teorii, je mi jasny, ze dneska uz se s tim setkal asi kazdej a to dilema resil a evidentne se vetsina lidi driv nebo pozdejc radsi prida k tem hajzlikum:))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AMANT: od určité hustoty provozu, pokud se předpisově zařadíš, tak pak jedeš v pravým napořád (nebo se to tak člověku, když se zasekne za náklaďákem, minimálně zdá).
    vězňovo dilema, strategie opičák v prostředí převažujících hajzlíků
    AMANT
    AMANT --- ---
    opet jsem vcera zazil jeden pro me fascinujici fenomen a zajimalo by me, jak to vznika. na dalnici se nakumuluje takovy provoz, ze vysledkem je toto:
    levy pruh auto za autem, mezery mezi nima cca na delku auta az dve. pravy pruh obsazen asi tak 10x ridceji, tzn auto a treba 50 metru mezera, auto a 50 metru atd.

    temer nikdo neprejizdi z pruhu do pruhu a cely se to sine 105-115 kmh po dalnici jako nejaka kolonie morskejch organismu, a 10 km pred Prahou to zpomaluje do Prahy to vjizdi sedesatkou.
    pritom opticky z toho ma clovek dojem, ze kdyby to bylo obracene, tedy pravy pruh byl obsazeny, jedouci tech cca 110 a levy byl pro predjizdeni, jako se jezdi normalne, provoz by se po chvili zrychlil a kolonie se rozpadla:))

    jak to vznika? od urcity urovne hustoty provozu lidi se lidi proste prestanou vracet do levyho a vlastne si vytvorej "pravej z levyho"? vetsina provozu se presune tam a ten puvodni pravej je vlastne "nultej" obsazenej na 10% a vetsina ridicu ho proste ignoruje. teda dokud je nekdo nepodjede...:)

    nebo je to tak, ze "tam nekde vepredu", byl v minulosti ten prvni influencer, kterej zacne nekoho predjizdet na relativne zaplneny dalnici rychlosti jen o malo vyssi a za nim se nakumuluje nejaka "brzdna vlna", ktera se pak rozpousti nekolik hodin?

    AMANT
    AMANT --- ---
    CAIDEL: je to tak, ucitil jsem zavan salatu tam, kde jsem ocekaval cokoladovy krem!:))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    CAIDEL: Ja taky mestskou cyklistiku NIKDY neprovozuju :-). A) proto, ze jezdit po asfaltu je priserna pruda, b) kvuli moji silny fobii z kradeni kol (kolo neni prostredek k doprave z A do B, cesta je cil). A navic se kolisti kolikrat motaj nekde, kde nemaj co delat (coz Nadrazni neni), cehoz nechci byt soucasti. Ale obcas se clovek z (pri)mestskyho lesa holt musi nejak dostat domu, neda se svitit, a nejjednodussi je dojet k nejblizsi stanici metra, jet pres centrum az domu by me v zivote nenapadlo, co bych z toho mel, po vnitrni Praze s kolem jedine metrem ci autem, za ucelem dojet do nejakyho lesa (Tocna ftw).
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SAMOUT: Protože městská cyklistika je levicová a odkopal jste se, kolego... (teda aspoň myslím, tak nějak jsem to pochopil já... třeba to AMANT vidí jinak)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    AMANT: Sice nechapu proc, ale whatever.
    AMANT
    AMANT --- ---
    SAMOUT: delam si screenshot!:))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Jediny, co tou novou upravou docela posrali, jsou cyklisti, kteri tam jezdili smer Smichac. Kdyz byly zarovnany koleje, tak se jim busy vyhly celkem spolehlive, ted, s novejma kolejema se tam budou muset vyhybat (v momente, kdy potrebujes predjet cyklistu, tak VZDYCKY jede neco proti, i kdyz jsi tam jinak nikoho nepotkal). Sam jsem tam jel mockrat z Prokopaku / Dalejsky rokle, kdyz jsem jel do kanclu na kole. Coz ted teda nehrozi, no :-). Nicmene to bylo kolarema vyuzivano velmi casto, ted je to o neco min komfortni.
    AMANT
    AMANT --- ---
    PISKVOR: ja sem si to myslel, ze je to leda tak nejaka navigacni chujovina pro dementy nebo vychcanky, co znaj kazdou zkratku a misto aby jeli 3 minuty krokem, tak omastej 9 prilehlejch bloku ve stylu raz dva tri brzda a pak se kyzene zaradej jedno misto pred tou bilou dodavkou, za kterou se predtim sourali.

    jako svyho casu jeden dement, se kterym jsem jel a on chtel ze stroupeznickeho na plzenskou a ja rikam tam takhle muzou jen busy - ale me tam vede navigace - a mel to za dvojku. blby fizlove no, asi navigaci nemeli..
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PISKVOR: ja bych tu debatu ukoncil citaci § 18 Rychlost jízdy
    (1) Rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat; smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled.

    Obavam se, ze pred tim neobstoji zadne argumenty typu "jsem si myslel, ze tam je silnice... a ona nebyla, byly tam koleje".
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    AMANT: Pošle tě tam Waze, když je zadělaná Dobříšská i Strakonická i Křížová. Reálně tam jezdí jenom MHD.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SAMOUT: Upřímně řečeno, musel jsem si to (vlastní!!!) video pustit znova, a fakt tam kousek z jedný tý značky je vidět až z cca 20 metrů. Pro Vmax=130 km/h by to mohl být problém...

    [ PISKVOR @ Klub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-( ]
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    AMANT: Defacto mistni obsluha. Pokud nejedes od Smichova vylozene na Zlichov / dolu do Hlubocep, tak tam asi nepotrebujes.
    AMANT
    AMANT --- ---
    DANYSEK: ja vim, kde to je. ja jen, ze v tomhle smeru jsem tam snad v zivote nejel a blok na vychod vede jista vypadovka..tak se ptam na ty trasy, ktery nutne vedou tudy.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: tam je uz dopredu les znacek, co fakt prehlidne jen imbecil. Videt to rozhodne je.



    A ta posledni znacka upozornujici na to, ze dal je otevrenej svrsek je urcite na sloupu pred... to zdokumentoval uz iDěs :-) Videt to je dobre.


    Sorry, ale kdyz jinyho, tak vidim znacku "dej prednost v jizde" - kdyz nevim, tak tam asi nepojedu plnou rychlosti, hmm? :D

    Tyhlety clickbaity "past na ridice", kdy se obhajuji neschopni kroutici volnantem, kteri se venuji vsemu moznemu, jen ne sledovani situace pred sebou bych trestal jako sireni poplasny spravy. Zas megakauza o hovne. I v Praze jsou podstatne horsi mista.

    AMANT: Nadrazni ul. - od Smichovskeho nadrazi smer Zlichov.
    AMANT
    AMANT --- ---
    a nyni dovolte trochu ukrok stranou - coze tam vede za trasu, odkud kam pojedu, abych tudy nutne musel projizdet?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PISKVOR: Zaslechl jsem famu, ze pry vertikalni znaceni je chytre umisteno za trolejovym sloupem, takze je blbe videt. Ale personlich jsem to overit nebyl, takze brat s rezervou.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PISKVOR: Jinými slovy, padesátka ve městě je *maximální*, nikoli jediná dovolená rychlost: když nevím, tak zpomalím, ne že to silou prorvu furt rovně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam