• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    ANT_39: Tak ono to, že má potřebu se cpát a případně ještě problikávat či dělat jiné hovadiny naznačuje že ten člověk není klidný celkově a třeba to ani neumí. Mám takové i v rodině
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    FRIZER: Rekl bych, ze vytocenej debil bude ridit hur, nez klidnej debil. On se neprestane lepit, jen u toho bude nasranej, coz tomu riziku nehody neprospeje.
    (Nevim, premyslim nahlas.)
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    EXAGE: Jen tak že mě to zajímá. Dodržování bezpečných rozestupů je jedna z věcí které je vtloukána všem do hlavy od počátku výcviku o řidičského oprávnění. Některé země to postihují méně, některé více....některé bohužel vůbec. Je to jedna z častých příčin dopravních nehod.

    Argumentace typu, "když ne já, tak někdo jinej to tam prdne" , "zlepšuje to plynulost provozu" aj. neobstojí.

    Proč bych se teda vůbec měl zaobírat myšlenkou abych toho debila náhodou nevytočil?!
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Nepročítal jsem všechno, ale na lepiče je nejlepší bliknout vyrovnýma blinkrama. Zabírá to a zároveň dotyčného nevytočí. Je to věc, kterou mi doporučoval i Honza Červenka během coachingu, byť jsem jí již používal, tudíž jsem si to jen potvrdil.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ANDR3E: Zapinal jsem zadni mlhovky. Teď už bohuzel nemám co zapínat, u nas zadni mlhovky neexistuji.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPM: Ty vole, dedek cepicar co jede za vsech okolnosti 70, to je postrach. Jezdim obcas na Hanou, tam je takovejch plno (mistne se jim rika "klobukari"), des bes.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    takoví jezdí furt mezi Teplicemi a ÚnL do práce do zóny v Krupce. to je za trest .o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SPM: to víš, jednou se jim povedlo zařadit a podruhé už by to nemuselo vyjít!
    Taky takové jedince oblibuju, na našich venkovských silnicích častý úkaz.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    SPM: plynula jizda za vsech okolnosti :)
    SPM
    SPM --- ---
    ANDR3E: S tou rychlostí to taky není úplně automatický... hromada takových individuí nemá problém jet v obci 70 (kde mě dojedou a lepí se), ale na okresce pak zdržujou, kde jedou dál těch svých 70...
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Ten ostřikovač zabírá nejvic, nic me nestve vic, chápu ráno v provozu na spojce, ale aby se na me lepila dodávka v pul čtvrtý ráno na Pankráci když jedu 60 a nikde nikdo...lidi no.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    SMOKY: jj to taky delam kdyz je moznost
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    ANDR3E: Kdyz to jde, tak nekde pribrzdim u kraje a pustim ho. Taky nerad jezdim za nekym, kde jede pomaleji, nez ja a potesi mne, kdyz mne nekdo takto pusti.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ANDR3E: jo a jeste jsem zapomel dodat ze jezdim vetsinou tak jak dovoluji predpisy, pripadne stav silnice a pocasi, takze nejedu treba 70 v mistech kde se da jet 90, takze ty lepici chteji jet rychleji nez je povolena rychlost
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    FAITH: to ja se snazim taky, ale nekdy to je fakt neprijemny, kdyz te nemuze predjet a jede za tebou takhle delsi dobu, prijde mi ze to jsou lidi ktery jeste nikdy nemeli nehodu nebo nejakou krajni situaci, ja jsem sam jeste neboural, ale uz to do me 2x prave takhle nekdo narval kdo nemel dostatecnej odstup, jednou me dokonce natlacil na auto prede mnou, takze sem mel tenkrat zruseny auto vepredu i vzadu.... a druha historka byla s taxikarem, kterymu pritom upadla SPZka, kterou hned schoval a zacal mi diktovat jinou....a ja se nastesti sel podivat na jeho zadni
    FAITH
    FAITH --- ---
    ANDR3E: Snazim sa nezvysovat agresivitu jazdca za mnou (takze ziadne slapnutie na brzdu, zrychlenie, gestikulacia, ostrekovace alebo podobne) a ked je to mozne, tak sa necham predist. Pripadne mu bliknem, ak je tam volno, nech ma predbehne.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TOMBRIDER: Já brzdím podle vzdálenosti od auta přede mnou. Že bych slapal na brzdu hned, jak se autu přede mnou rozsvítí brzdová světla, to není automatické.
    Takže říkáš, že lepši je zpomalit, bez signalizace brzdový mi světly, než probliknout?
    A když za tebou pojede někdo jako ty, kdo brzdí podle světel, tak tebou projede jak sněhulákem, ale ty nebudeš za zmrda. Tak to si musím zapamatovat. Lepší je zpomalit, pak se zase za draho rozjíždět, než probliknout brzdou, aby ten blb za mnou pochopil.
    Není to dlouho, asi měsíc.
    Jel jsem na chalupu, pátek večer, namrzla silnice. Po sjezdu z dálnice se na mě nalepit borec v Oktavce. Přede mnou jela auta a já si držel odstup. Čekal jsem na úseky, kde se dá předjíždět bezpečně. A on se pořád lepil. Tak přišlo první bliknuti. Před zatáčkou. Trochu odskočil, ale brzy byl zpátky. Bliknul jsem mu varovnymi blinkry, nic. Zkusil sem mlhovky, taky to zabralo jenom na chvíli. Tak jsem ve vesnici dal blink a zajel ke kraji, ab mě mohl předjet. On mě předjel a zastavil přede mnou a šel ke mně něco řešit. Tak jsem dal druhý blink a zase jel. Dojel mě po 10 km a na plné čáře, kde nemohl nic vidět mě předjel. A pak ještě pár aut podobně a zmizel. Po cca 15 km jsem ho předjel do kopce. Auta za ním většinou odbocila jinam, proto jsem ho dojel.
    A ty říkáš, že jsem měl zpomalovat. Víš co? Ty si zpomaluj, já si budu jezdit podle svého.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    COWBOY: to je to samé. Když ti někdo rozsvítí brzdovky. Automaticky očekáváš že šlape na brzdu. To že si myslíš že to tak není. Je buď děsivé, nebo roztomilé.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TOMBRIDER: Říkám, že mu rozsvítím brzdu. Nebrzdim. Buď trochu opatrnější při volbě slov.
    SITH
    SITH --- ---
    TOMBRIDER: jo, navíc to dostat do kufru od nějakýho ruskýho mafiána nebo vyplatanýho kickboxera nechceš
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    ANDR3E: podobně mi to přijde v Německu, tam se přiblíží, až když vidí, že tě má šanci předjet. jinak máš pravdu, jsou úseky, kde se nedá nechat předjet. pak jsem naštvaný, protože mě to lepení se na zadek strašně vadí a majíc mondeo v kombi nemám šanci řezat zatáčky, abych mu sám ujel. podobně je to při jízdě v nepředjeditelné koloně, to vůbec nechápu, co ten druhý tím lepením se vůbec zamýšlí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam