TOMBRIDER: Já brzdím podle vzdálenosti od auta přede mnou. Že bych slapal na brzdu hned, jak se autu přede mnou rozsvítí brzdová světla, to není automatické.
Takže říkáš, že lepši je zpomalit, bez signalizace brzdový mi světly, než probliknout?
A když za tebou pojede někdo jako ty, kdo brzdí podle světel, tak tebou projede jak sněhulákem, ale ty nebudeš za zmrda. Tak to si musím zapamatovat. Lepší je zpomalit, pak se zase za draho rozjíždět, než probliknout brzdou, aby ten blb za mnou pochopil.
Není to dlouho, asi měsíc.
Jel jsem na chalupu, pátek večer, namrzla silnice. Po sjezdu z dálnice se na mě nalepit borec v Oktavce. Přede mnou jela auta a já si držel odstup. Čekal jsem na úseky, kde se dá předjíždět bezpečně. A on se pořád lepil. Tak přišlo první bliknuti. Před zatáčkou. Trochu odskočil, ale brzy byl zpátky. Bliknul jsem mu varovnymi blinkry, nic. Zkusil sem mlhovky, taky to zabralo jenom na chvíli. Tak jsem ve vesnici dal blink a zajel ke kraji, ab mě mohl předjet. On mě předjel a zastavil přede mnou a šel ke mně něco řešit. Tak jsem dal druhý blink a zase jel. Dojel mě po 10 km a na plné čáře, kde nemohl nic vidět mě předjel. A pak ještě pár aut podobně a zmizel. Po cca 15 km jsem ho předjel do kopce. Auta za ním většinou odbocila jinam, proto jsem ho dojel.
A ty říkáš, že jsem měl zpomalovat. Víš co? Ty si zpomaluj, já si budu jezdit podle svého.