• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SPM: Jo, taky jsem koukal, že s dvěma metry a pěti cm přečnívám ven z dvou metrů dvaceti :D
    SPM
    SPM --- ---
    Koukám, že inflace má asi i nějaký zásadní dopad na metrický systém. Na jižní spojce (pro hnědopichy Štěrboholské :-) ) nám zase postavili každoroční atrakci zúžení pruhů. Nevím, čím to je, ale těch 2,2 metru je rok od roku užší a užší :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Pobavilo velmi :-).

    V americkém Kentucky postavili kruhový objezd, většina lidí netuší, jak ho používat | Autoforum.cz
    https://www.autoforum.cz/bleskovky/v-americkem-kentucky-postavili-kruhovy-objezd-a-vetsina-lidi-netusi-jak-ho-pouzivat/
    RALI
    RALI --- ---
    VRAN: za / na, spatne jsem to cetl
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    VRAN: Já tomu taky nerozumím. Pokud mě nabourá do předního kola, tak přeci jsem mu tam spíš vlítnul na poslední chvíli a tedy spíš neoprávněně, než když mě nabourá do zadního kola, ne?
    VRAN
    VRAN --- ---
    RALI: Znovu. Bývalo nepsané pravidlo, že čím víc za přední kolo tě nabral, tím víc to byla jeho chyba.
    RALI
    RALI --- ---
    VRAN: to je nejakej nesmysl ne, to jako kdyz te narval na zadni kolo, byla to vic tvoje vina?

    MLUKS: To nevim, jak by si dokazoval, ze si daval prednost v jizde. Nebo se ta prednost nebere na auta, ktery na tom kruhaku jeste nejsou? Zrovna tenhle je jeden s tech, ktery se daji proletet rovne temer bez zpomaleni. (kolik musel letet, je tam videt az do Brna)
    VRAN
    VRAN --- ---
    MLUKS: Podle toho kam by tě nabral. Nepsané pravidlo bývalo, že když tě vzal za přední kolo, tak měl větší podíl viny.
    MLUKS
    MLUKS --- ---
    Dneska zase borec na kruháči.
    Prázdný kruháč, v klidu si zpomalím, rozhlédnu se a pomalu si najíždím, abych nerozsypal náklad, když v tom na kruháč přiletí závodník, na poslední chvíli si ho všimnu, zašlápnu to při najíždění a on mi ještě dá trubku a z okýnka fakáče. Na zadním okýnku nálepka "invalida" :D

    Jak by se to řešilo, kdybych nezabrzdil a on to do mě narval? Vzhledem k tomu, že by bok nezabírala kamera, tak by asi šel průser za mnou, co? Uhrál by to na to, že jsem se nerozhlídnul a vjel před něj.

    Já najížděl od Nupak, on od dálnice směrem od Brna https://mapy.cz/zakladni?x=14.5868468&y=49.9954962&z=17
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Do mě včera při špacíru v obytné zóně decánko najel nějakej netrpělivej kokot v novém indickém SUV neb jsem nechtěl uhnout do bahna ze stavby...no a jak do mě bokem ťuknul, tak mi rozbil lahváče v igelitce a pak v oblaku prachu a parafínového smradu mizel v dáli.
    SPM
    SPM --- ---
    Problém tohohle je, že o tom taky dost rozhodujou blinkry a ty nebudou vidět ani na přední, ani na zadní kameře... Pokud kamera nahrává zvuk, tak je teda často slyšet cvakání z palubky, ale nevím, jestli by to prošlo jako důkaz.

    Já takhle nedávno jinak srazil málem nějakýho idiota na motorce. Jižní spojka, provoz, levý pruh, měl jsem tempomat na rovných 80km/h. Vpravo štrůdl aut, který jeli o něco pomali, takže jsem je pomalu předjížděl, když byla mezera, tak jsem se chtěl zařadit. Pač jsem nejel o tolik rychleji, tak jsem blinkr dával až když jsem měl nějakou mezeru před tím posledním kamionem, co jsem předjel, abych mu to nenarval přímo před čumák. A někde v tý chvíli, kdy už jsem blikal a začal se řadit, tak dement na motorce to vzal mezi mnou a tím kamionem a podjel mě (vlítnul teda až do toho připojovacího pruhu, co tam v tu chvíli byl, nevím jestli prvoplánově nebo po tom, co mu hrozila kolize).
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    FRIZER: 1) na tohle bys potřeboval i zadní kameru, jak už tu někdo poznamenal. To si málokdo uvědomuje, že jsou situace, kdy přední kamera je k ničemu. Sice mám na kameře i snímání kabiny, ale vzhledem ke kontrastu mezi jasem v kabině a venku je výhled ze zadního okna tak přepálený, že tam je jen bílá mlha (a myslím, že když si nastavím korekci expozice, tak se to bude týkat i předního snímání). Takže si asi konečně dozadu namontuju kameru, kterou jsem před časem koupil za pár šupů a leží mi v šuplíku.
    2) Je otázkou, zda na tohle vůbec pamatuje zákon. Ty jsi dal jasně najevo, že se řadíš do odbočovacího pruhu a začal ses tam řadit, ale než jsi se plně zařadil, tak ten pirát v něm už byl. I proto je asi lepší, když kopíruješ začátek toho odbočovacího pruhu, protože pokud se do něj někdo zařadí dřív, než začal (ve chvíli, kdy to ještě byla krajnice apod.), tak jde vina IMHO za ním, protože tam neměl co dělat.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Pravda, příště to vemu rovne, ten retardér uprostřed tupolevky u prechodu je taky supr
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Jako stalo se mi ze stojím na svetlech v prostředním, rozjedu se poradne a chci se zařadit do levyho a v tu chvíli baba v levým co jede v klidu vcelku daleko, co nejvíc přidá abych ji náhodou nepredjel a ještě troubí....zadek mela obouchanej teda mocné po te co jsem ji teda nechal, ale aby to same udělalo auto co jede za mnou....shodou okolnosti taky Letňany...je to tam nějaký zakletý....na druhou stranu oboje vikend...Na jizni spojce jsem nic takovyho nezažil a to tam jezdim denne
    AMANT
    AMANT --- ---
    FRIZER: no to je kripl, to miluju, usetrit 10 vterin a ohrozit 20 lidi kolem vcetne cyklistu. asi nakej pro mesto nezbytnej remeslnik...ale jestli tak spechal na dalnici nebo dolu do mesta, mel jet od globusu rovne tou kosteleckou, ja tak z cakovic jezdim radsi, nez pres ty letnany, jedny svetla a dojedes pak az ke crossu nebo to u bulovky stocis na zenklovu..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    FRIZER: Potkals nejaky retardy, to se stava.. Asi jsi jel pomaleji, nez by se jim libilo, ale to jejich problem.. Kdybyste se srazili tak tezko rict - jak tu nekdo psal - kdyz bys ty narazil do nich tak je to asi vetsi problem, nez oni do tebe, na tohle si ale musis davat pozor, at jses v pravu nebo ne.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    OK tak pro upřesnění, jedu od Cakovickyho bazénu, celou dobu tak cca 55-60, tři lidi v autě, lepí se na me blbecek, jedna křižovatka ke globusu, po cestě retardery, koleje, přechody, po cestě se vzdaluje, ale vždycky dojíždí, u globusu jedu doleva do tupolevovy....jeden pruh pro auta, pravý pruh, bus, taxi, cyklisti uprostřed zpomalení na 30 kvůli retarderu....fajn blizim se k dalšímu kruhaci, před kruhacem jde odbočit doprava a kruhac objet směrem ke kice ( na všech mapách je jen kruhac) jakmile blinknu pravej a zacinam se v klidu radit do pravyho , porad cca 55, ten za mnou ihned prdne blinkr taky, přidá na 70/80 čímž se mi dostane do třetiny zadni části auta než dokoncim zařazení, stacim volant v klidu doleva a nechavam ho jet....já i spolujezdci si verbálně ulevime, picus mizí v dali....jestli je tohle normální, tak nevím....a přesně kvůli tomuhle začínáme vážně přemýšlet o kamerach
    WANAH
    WANAH --- ---
    FRIZER: Nějak se v tom pruhu musel ocitnout dřív než ty.
    Jasně, že je to od něj sviňárna.
    Myslím, že kdyby si dokončil manévr a on nedobrzdil je to na něj. Kdyby ses do něj opřel jde to za tebou.
    AMANT
    AMANT --- ---
    WANAH: ve chvíli kdy bliká?
    WANAH
    WANAH --- ---
    LOPIK: Připojovacích pruhů se zákaz podjíždění v podstatě netýká.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam