• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    GUMBA: tam neslo o SPZ, ale o to, ze jsi z CR. Rakusaci nas proste moc nemusi, maji nejaky historicky komplex. Samozrejme to neplati na vsechny, ale ty antipatie tam v narodu jako takovem jsou.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    GUMBA: ja jsem jezdil s ceskou SPZ v Rakousku nepretrzite 3 roky a zadnou takovou zkusenost nemam, a ani jednou me nezastavili policajti..
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    GUMBA: Jezdím tam dost často, i na nákupy, pro benzín, s dětma...nic podobného se mi nikdy nestalo. Parkování je tam úplná pohoda, často levnější než u nás nebo zadarmo. Často se dá zaparkovat na místech, kde by u nás erár šílel (třeba na náměstích nebo na papírový hodiny). Stačí jezdit podle předpisů a na široký silnici se koukat před sebe a případně se klidit ke straně. Jasně omezená rychlost na některých dálnicích naštve a je to vlastně blbost, ale zase potěší kilo mimo obec a že cestáři jsou často normálně místní a proto to dělaj pořádně a logicky.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    THE_MIRACLE: V Rakousku je Česká SPZ automaticky trigger. Nejen na policajty, ale fakt i na normální lidi. Jsme takhle jednou přijeli brzo ráno na obří parkoviště v horách (takže štěrk, žádné čáry vyznačující místa apod.), takže jsme tam byli první a někam to flákli a šli na túru. Přes den se parkoviště zaplnilo, zřejmě se při určité zaplněnosti začlo plnit od jedné strany a sousední auta proto zaparkovala tak, že u našeho auta byla asi 2 metrová mezera po obou stranách. Samozřejmě jsme za oknem našli lísteček od nějakého vychovávajícího Rakušáka, že parkujeme jak idioti...
    FAITH
    FAITH --- ---
    THE_MIRACLE: Spytaj sa ho, ako mal zabaleny ten listecek.
    Skusenost spred asi 20 rokov z Viedne bola taka, ze kamaratka dostala listecek za sterac, ktory bol dany do nepremokaveho sacku.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SAMOUT: vsak jsem psal prejizdeni ;)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VYWERN: To nemusi ani predjizdet, obcas proste jedou po anglicku by default. Mne to takle udelal autobusak, normalni linkovej bus, nemit jeste mechanickou rucku, tak jsme v sobe.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Poslední dobou jezdím víc okresky a úplně jsem si odvykl na jednu věc, kterou fakt na silnici nesnáším a to přejíždění v zatáčkách přes plnou do protisměru. Já s tím nemám problém, když tam lidi vidí a nikde nikdo. Ale dělat tohle na úzkých silnicích, kde není žádná krajnice, ve výhledu stromy a keře, takže člověk vidí jen pár metrů přes sebe, nepochopím. A ano, teď se mi to stalo tak, že jsem to musel na místě zaflekovat, jinak ten frajer mě čelně sundá.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: A druhá věc... co kdyby ten lísteček ulítl, nebo ho někdo sebral? Tak se to ani nedozví...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Kolega měl teď zajímavou příhodu z Vídně. Parkoval tam a zaplatil si parkovné. Přesto našel za stěračem lísteček. Má v SPZ něco jako 4C0 a oni to zaměnili za 4CO s tím, že tedy zaplaceno nemá. Posílal jim tam přes známého, který tam žije kopie TK, fotografii SPZ a stanovisko, že v české SPZ nemůžed být O, tak mu to tedy zrušili, ale prý ve vyjádření něco v tom smyslu, že je to jako jejich dobrá vůle apod. To jako nemají tohle ošetřený? Asi nebude první s CZ značkou, co v ní má 0.
    BLAF
    BLAF --- ---
    SPM: Jj, mi takhle jednou blafnul naklad v kufru, a taky mi trvalo asi 10 vterin, nez mi doslo, ze mi fakt hori kufr.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Dobrej polet

    Policisté z Německa pronásledovali auto po dálnici D8. Skončilo na tunelu - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/usti/zpravy/pronasledovani-auta-z-nemecka-nehoda-tunel.A210801_112154_usti-zpravy_bse
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    ANT_39: To jsem přeslechl, beru zpět a omlouvám se mu/jí.
    HANZO
    HANZO --- ---
    CROMWELL: podle mne to položil, když viděl, že to neubrzdí
    SPM
    SPM --- ---
    GLOBETROTTER: Tak je to od zastavení toho auta asi 10 sekund. Jako já vim, že v takovymhle případě se počítá každá sekunda, ale zase bych řekl, že většina lidí, která takhle zabrzdí a uvidí takovouhle show bude asi chvíli čumět jak opařená, než jim dojde co se vlastně děje... Z vlastní zkušenosti, když jsem vešel do místnosti, ve který se ze stropního světla stal táborák, tak taky nastal velký zmatek a korektní vyřešení situace trvalo násobně déle, než to, co bych takhle od stolu hned z patra vystřihnul, že se má udělat.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Tohle proražení nádrže a rychlý vzplanutí je moje motoristická noční můra. Sice vozím jeden hasičák přímo u sebe ve dveřích (pro sebe) a jeden velkej vzadu v kufru (pro ostatní), ale fakt doufám, že na ně nikdy nedojde :/
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    GLOBETROTTER: Na tom idnesackym videu je slyset jak vystoupi a zavre dvere. Pak video konci, takze tezko rict, jestli dal delal neco produktivniho, ale "jen tam sedi a cumi" to neni.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TOOMIX: To bys musel sebrat papíry tak třetině těch, co je mají. Což neznamená, že nesouhlasím s tím, aby je té třetině sebrali :-)
    A jak bys potrestal toho, co má tu kameru? Jen tam sedí a čumí, místo aby okamžitě vyběhl a zkusil pomoci lidem v tom autě. Kdyby alespoň čuměl až u toho požáru s tím, že to fakt nedá.
    SITH
    SITH --- ---
    TOOMIX: notykravo
    RALI
    RALI --- ---
    TOOMIX: intenzivne brzdil uz jakou dobu predem, to nebylo hamst na brzdy a lezim. kazdopadne to posral...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam