• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    VYWERN: Jsem se lekl, že píšeš o mně :-) Pak jsem to dočetl. Já totiž přibržďuju před červenou nebo před kolonou dost v předstihu a dojíždím to malou rychlostí. Je to pozitivum (nebrzdím na doraz) nebo negativum (ten za mnou nemusí předpokládat, že budu zpomalovat s takovým předstihem)?
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    A pak jdou poznat OL, ti totiz jezdi ve mestech zasadne 45-48 tacho a pro jistotu brzdi 300m pred semaforem, co kdyby padla cervena :)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    TOOMIX: Svýho času byl jasnej warning značka CK protože v celém okrese snad do konce milénia nebyl ani jeden semafor a voni pak byli ve větších městech úplně marný.
    SPM
    SPM --- ---
    Kdyby jenom Učka, mně sejří i Tčka, Zka, Hčka, Jčka, Cčka, Pčka, Ska, Ačka, Bčka, Kčka, eLka, Ečka a eMka taky :-D
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SITH: to funguje i ve Zline, nekdo jede jak kokot a hele ustecka znacka :))
    FAITH
    FAITH --- ---
    SITH: A preto som si hrdo nechala ustecku znacku iked ho mam prihlasene na morave :)
    (ked nahodou budem jazdit jak pica, tak sa to zvali na usti a pripadne mi budu davat viac prednost, pretoze usti)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SITH: přesně, a ještě staré SPZ z okresu Mělník!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VYWERN: To neni komplex, je proste normalne dere, ze jsme s v 1918 trhli (to neni z moji hlavy, cetl jsem na tom v prubehu veku rozhovory s nekolika historikama a podobnym typem vedcu), povazujou to za zradu. A popravde, me to dere taky, ja bych byl dal soucasti Rakouske monarchie / republiky celkem rad (aspon by me to konecne donutilo naucit se nemecky) :-).
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Rakušáci - myšlena rakouská policie.
    SITH
    SITH --- ---
    to něco podobného jako my na ústečáky?
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Rakušáci jsou vysazení hlavně na sportovní auta s českou, slovenskou a polskou RZ.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    KORKMAZ: nevim, neznam nikoho, kdo by na ne u nas nadaval, ale naopak to slychavam casto a sam jsem to zazil.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    VYWERN: Spíš naopak ne?
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    GUMBA: tam neslo o SPZ, ale o to, ze jsi z CR. Rakusaci nas proste moc nemusi, maji nejaky historicky komplex. Samozrejme to neplati na vsechny, ale ty antipatie tam v narodu jako takovem jsou.
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    GUMBA: ja jsem jezdil s ceskou SPZ v Rakousku nepretrzite 3 roky a zadnou takovou zkusenost nemam, a ani jednou me nezastavili policajti..
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    GUMBA: Jezdím tam dost často, i na nákupy, pro benzín, s dětma...nic podobného se mi nikdy nestalo. Parkování je tam úplná pohoda, často levnější než u nás nebo zadarmo. Často se dá zaparkovat na místech, kde by u nás erár šílel (třeba na náměstích nebo na papírový hodiny). Stačí jezdit podle předpisů a na široký silnici se koukat před sebe a případně se klidit ke straně. Jasně omezená rychlost na některých dálnicích naštve a je to vlastně blbost, ale zase potěší kilo mimo obec a že cestáři jsou často normálně místní a proto to dělaj pořádně a logicky.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    THE_MIRACLE: V Rakousku je Česká SPZ automaticky trigger. Nejen na policajty, ale fakt i na normální lidi. Jsme takhle jednou přijeli brzo ráno na obří parkoviště v horách (takže štěrk, žádné čáry vyznačující místa apod.), takže jsme tam byli první a někam to flákli a šli na túru. Přes den se parkoviště zaplnilo, zřejmě se při určité zaplněnosti začlo plnit od jedné strany a sousední auta proto zaparkovala tak, že u našeho auta byla asi 2 metrová mezera po obou stranách. Samozřejmě jsme za oknem našli lísteček od nějakého vychovávajícího Rakušáka, že parkujeme jak idioti...
    FAITH
    FAITH --- ---
    THE_MIRACLE: Spytaj sa ho, ako mal zabaleny ten listecek.
    Skusenost spred asi 20 rokov z Viedne bola taka, ze kamaratka dostala listecek za sterac, ktory bol dany do nepremokaveho sacku.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SAMOUT: vsak jsem psal prejizdeni ;)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VYWERN: To nemusi ani predjizdet, obcas proste jedou po anglicku by default. Mne to takle udelal autobusak, normalni linkovej bus, nemit jeste mechanickou rucku, tak jsme v sobe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam