TOOMIX: Jako já nevím, zda to fakt dělají lidi, co jezdí po paměti. Že je to tam jiné snad napadne každého debila, takže vypnu "automatiku". A přejet dvojitou čáru, která tam dřív nebyla, je taky umění.
Spíš bych věřil tomu, že lidi jezdí slepě podle navigace. Takových lidí je fakt hodně. Prostě co navigace řekne, to udělám. I když jsem na dvoupatrové komunikaci, kde navigace pochopitelně není schopna lokalizovat, na které úrovni jedu (3D GPS zatím není). Tak prorazím svodidla a spadnu o patro dolů, abych vyhověl navigaci a odbočil.
I když navigaci zásadně nepoužívám, minulý týden jsem byl líný a v cizím městě jsem si ji zapnul. Jenže jsem jel ze soukromého pozemku, který se změnil a strejdovi Gůglovi to neoznámili a navigace mě hnala skrz plot :-) Shodou okolností jsme na ten soukromý pozemek jeli o den později s rodinou a směřovaly tam pěšky dvě japonské turistky, asi od MHD. I když tam měly ceduli jako kráva, tak místo aby ji poslechly, koukaly do mobilu a evidentně šly podle navigace a buď ten plot přelezly, prokousaly nebo zaply hlavu. Na místo dorazily, pak jsme je tam potkali :-)