• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    CAIDEL: Já furt ale nechápu jednu věc: to jim někdo drží pistoli u hlavy a nutí je pracovat pro danou firmu? Mně kdyby někdo nutil jezdit 20 hodin denně nebo 90 s naloženym kamionem po náledí, tak se na to prostě v zájmu svého zdraví vybodnu a půjdu dělat něco jiného. (A pak možná někdy se třeba ty podmínky i zlepší, ale dokud bude dost takových, co si to stejně nechají líbit...)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    CAIDEL: "Jak se máš?" "No - nemůžu si stěžovat!"
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    No, jak to taky může chodit (ohledně nucení řidičů k ježdění s únavou, zhruba v polovině článku):
    Únava, bouračky a stálý dohled. Podle Čupra je ale 99 procent kurýrů Rohlíku spokojených – A2larm
    https://a2larm.cz/2022/01/unava-bouracky-a-staly-dohled-podle-cupra-je-ale-99-procent-kuryru-rohliku-spokojenych/
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OUKE: Hm, sice mrtvola ale řidičům šéf by mu strhl prémie kdyby si nepospisil, takže ta mrtvola je v pořádku ;)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VYWERN: oh, dekuji za inspiraci, Usmireny a Probuzeny!:)))
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    HAR4NT: nebral bych vse tak vazne, pak je ten svet o dost lepsi misto na zivot ;)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VYWERN: myslel jsem spis si treba neco precist, treba o tom, ze existuji i bezecke lyze, ktere se bezne pouzivaji pro presun osob:) napriklad tam, kam se autem nedostanes a uz vubec tam nedolehne ozvena tvyho skvelyho foru ohledne rychlostnich limitu na sjezdovkach, brilantni spilec, perfektni podobenstvi, ktery VSEM vypali do sitnice nesmyslnost rychlostnich limitu na silnicich a s konecnou platnosti vyvrati argumenty jejich zastancu. temer jako ze Swifta, jemny jako dyka!:)))
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    HAR4NT: ja bych to neriskoval, na svahu mas neomezenou rychlost a i kdyz tam jezdi jen civilizovani lide, tak je tam kazdou chvili nekdo rozmasirovany. Ja bych to omezil a dal tam vsude 20tku, neni to prece spravny, ze si tam nekdo muze jen tak svobodne jet na rychlejsich lyzich, zvlaste kdyby ten svah byl skoro prazdny :)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SPM: to neni zas tak tezky si to zjistit:))
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PETRAELECTRA: To taky nikdo netvrdí, ba naopak, pár příspěvků dolů se vede debata, jaká je *správná* rychlost v noci, byť bude nižší než maximální povolená.
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    PISKVOR: ne všechno co je ‘povolený’ zákonem je správný.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PETRAELECTRA: Přesně na tom místě, kde s tím 400 jel, ano. Kdyby s tím jel 400 na 130, s tím bych problém měl.
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    PISKVOR: rizikovější znamená, že z tebe bude mastnej flek a hlavně ohrožuješ ostatní. Kde se na silnici může jet 400? V Německu čím dál na méně místech. Protože civilizovanej člověk i když má nadupaný auto, tak jezdí bezpečně.
    Mmch koukala jsem na mobile.de a jsou tam 3 k mání, kdybyste někdo měl 60 miliónů. Na s.autu nic. :D
    SPM
    SPM --- ---
    PETRAELECTRA: Nemusí každej chápat všechno, já třeba zase nemám tušení, k čemu jsou dobrý lyže a proč to někdo vůbec vyrábí :-))
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PETRAELECTRA: Protože to jde, a protože jsou úseky, kde s nima *smíš* jet 400+? Jako jo, je to výrazně rizikovější než 130, jistě.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PISKVOR: + tě ještě přimáčkne ten pitomec, co se ti lepí na prdel
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    GORG: proc moc? jede tak kousek na skoro prazdne rovne dalnici.
    PETRAELECTRA
    PETRAELECTRA --- ---
    GORG:TMBK už reaguje.. nechápu, proč se vyráběj auta, co daj 417kmh

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GORG: srny jsou blbý. já ty mrchy skákavý nesnáším velice upřímně. jak bydlím na venkově, tak vím, kudy obvykle chodí, ale taky jsem už je už potkala na dálničním sjezdu v podvečerní špičce, auto za autem a najednou jedna srnka, druhá srnka, ty přeběhly, a pak třetí, tu už jsem lízla bokem auta, protože prostě vyskočila z křoví do silnice. Nenaděláš.
    GORG
    GORG --- ---
    Passer jel rychlostí přes 417 km/h, vyšetřuje ho německá policie - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/cesky-miliardar-passer-jel-rychlosti-pres-417-km-h-vysetruje-ho-nemecka-policie-56009

    ikdyz tohle je asi už trochu moc

    Bugatti Chiron on Autobahn - 417 KPH (GPS) On-Board CAM | POV GoPro
    https://www.youtube.com/watch?v=7pg1hhW5qhM
    GORG
    GORG --- ---
    Mně to připomnělo, jak jsem během sněhový bouře shoudou okolností na té samé dálnici jel z Plzně do Prahy. Ale bylo tehdy o dost víc sněhu a rapidně ho přibývalo hustým sněžením..
    Já jel asi 100/110 km/h a měl jsem pocit, že jsem na té dálnici sám, protože jsem nikoho nepotkal za celou dobu. Jedinej blázen co v takovým počasí vjede na dálnici? :) Pak jsem tam měl jednu takovou znepokojivou situaci, co mě přiměla zpomalit raději..tak jsem jel pak 50 km/h .. a po nějaké době i potkal nějaká auta předemnou, tak jsme byli už taková partička ... a musím říct, že jediný, kdo předjížděl byly náklaďáky.. to bylo docela nepříjemné, jak se ta obroská mašina šine kolem vás.. a jako bonus ohodí ještě přední sklo rozbředlým sněhem, že už pak člověk na chvíli neviděl vůbec nic. ... Tak se cítili asi nějaký jistější...

    Každopádně cestu v takovém počasí už znovu raději podnikat bezdůvodně nebudu.. zpětně jsem si pak uvědomil, co všechno se mohlo posrat.,. už i cestou na tu dálnici.. ty okresky byly hodně zasněžený.. takové to bílo úplně všude.. nějaký auto mi trochu dýchalo delší dobu na záda, a nechtěl jsem se nutně úplně nějak šinout... na druhou stranu jsem přecejen uvážil stav vozovky, takže jsem byl minimálně v přesvědčení, že je to pro mě zvladatelná rychlost....

    Ale ono když to tak člověk i vidí tyhle zprávy.. se pak trochu diví takovým těm agresivnějším motoristům, co nadávaj na ty, kteří v počasí co tam teď podle videa bylo, se jako vlečou. Třeba na těch youtube jehlách apod. Taky na to někdy koukám.. je to docela poučný opravdu no, co se jako může stát. Samozřejmě je to asi zkresleno optikou sestřihu od lidí, kteří jezdí furt, takže s hranicí jistoty na ty různé nešvary na silnicích narazí - i když někdy je zajímavý, jak po jednom kokotovi následuje hned za rohem další kokot (co nedává přednost a tak) v tom samém záběru :))... takže to možná je fakt častější.... moje zkušenost je jiná..

    Moc kokotů jsem na mých jízdách nepotkal.. sic tu situaci, že vás kamion "předjíždí" do odbočovacího pruhu a málem skřípne na svodidla, kdybych nepřibrzdil, jsem tam taky měl... přišlo mi, že o mě snad ani neví...Ale jinak povětšinou celkem v pohodě se zdálo, že motoristi v mý bublině dělají, co můžou, občas někdo nedá přednost, ale většinou jo... (sic teda tu levoproudařskou ideologii a nepřipojování se až na konci zipu jsem vídal taky skoro furt :))) ani nějakých agresivních řídičů jsem moc nezažil., dvakrát jsem na stejném místě potkal partičku srnčat přecházet.. v přítmí noční cesty z práce jsem si všiml, že se u silnice něco asi mihlo, tak jsem zpomalil, a fakt koukám jsou tam..asi 7 nějaký srnců nebo srňat přecházelo tak pak zpomalil víc žejo.. mezitím prošli ... ale 90 jsem myslím nejel.. nikam jsem nespěchal,, je samozřejmě možný, že tohle s emohlo načasovat jinak... a já toho moc naježděno nemám, tak jsem měl možná jen štěstí. (jsou samozřejmě situace, kterým zabránit nejde.)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    FRIZER: To bude ten problém - je to schizofrenní situace. Na jednu stranu se tváříme, že když budeme držet předpisy, tak bude všechno ok, a ve skutečnosti by takové silnice vypadaly radikálně jinak. Tj.ve skutečnosti akceptujeme výrazně vyšší riziko, než si přiznáváme, a to i v rámci platných předpisů (z toho plyne všelijaká divnost, zejména u autonomního provozu, kde to vyšší riziko je vidět a najednou není akceptovatelný, co bychom u živýho řidiče přešli).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam